Sisältöön
Näyttelijä Millie Bobby Brown poseeraa Florence by Mills -tuotteen kanssa, joka sopii myös nuorten ihonhoitoon.Näyttelijä Millie Bobby Brown poseeraa Florence by Mills -tuotteen kanssa, joka sopii myös nuorten ihonhoitoon.

4 simppeliä vinkkiä nuoren ihonhoitoon

Nuoren, noin 13–18-vuotiaan, ihonhoidon tarve voi tulla esiin yllättäen, kun epäpuhtaudet alkavat näkyä tai meikkaaminen aloitetaan. Säännöllinen puhdistus on avain terveeseen ihoon unohtamatta riittävää kosteutusta ja ympäri vuoden käytettävää aurinkosuojaa. Löydä täydelliset ihonhoitotuotteet Sokoksen ja Sokos Emotionin valikoimasta ja anna ihosi hehkua!

Nuoren ihonhoito on hyvin yksilöllistä ja riippuu paljon iästä, perimästä ja elämäntavoista. Sen vuoksi samat tuotteet eivät välttämättä sovikaan ystäville tai eri-ikäisille sisaruksille. Myös voimakkaasti hajustetut ja erilaisia tehoaineita sisältävät ihonhoitotuotteet eivät ole sopivia nuorelle iholle ja voivat jopa pahentaa ihon kuntoa tai aiheuttaa voimakkaita ihoreaktioita. Lue lisäksi: Miksi lapset eivät tarvitse erityistä ihonhoitoa.

Opi jo muutamalla simppelillä vinkillä ja tuotteella, kuinka hoitaa nuorta ihoa oikein. Jos kaipaat neuvoja tai haluat löytää juuri itsellesi sopivat tuotteet, tule moikkaamaan asiantuntevia myyjiämme Sokokselle ja Sokos Emotioniin – heillä on vastaukset kaikkiin ihosi pulmiin!

1. Hyvä putsari putsaa oikeasti

Iholle kertyy päivän aikana likaa ja hikeä, jotka on hyvä pestä pois ennen nukkumaanmenoa. Yöllä iho puolestaan tuottaa enemmän talia, joten kasvot kannattaa puhdistaa myös aamulla. Voit suojata hiukset ja käsivarret ennen kasvohoitoa ihonhoitorannekkeilla ja -pannalla. Valitse itsellesi sopiva puhdistusmaito, -öljy, -vaahto tai -geeli. Puhdistusmaito, -öljy tai -voide on yleensä kosteuttavin, puhdistusgeeli taas rasvaisemmalle iholle sopiva. Pelkällä vedellä peseminen ei kannata, sillä se kuivattaa ihoa ja tukkii ihohuokosia.

Muista pestä meikki pois erityisen huolellisesti ja käyttää kasvovettä puhdistuksen viimeistelyyn. Jos ihosi on hyvin kuiva, lisää kasvoveden jälkeen kosteuttava hoitovesi.

Katso puhdistusmaidot

Katso puhdistusgeelt ja puhdistusvaahdot

Katso puhdistusöljyt

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan

2. Myös rasvainen iho tarvitsee kosteutta

Puhdistuksen jälkeen levitetään kosteusvoide. Kuivuuteen taipuvaiselle iholle sopii rasvaisempi voide erityisesti yöllä, kevyempi voide taas meikin alle. Toisin kuin usein luullaan, myös rasvoittuva iho tarvitsee kosteutusta. Kasvojen kuivattaminen vain pahentaa näppyjä ja finnejä, sillä kosteuden puute aiheuttaa ihon kuivumisen ja lisää talineritystä. Valitse tällöin kevyt ja kosteuttava voide, joka tasapainottaa ja jättää ihon mattapintaiseksi. Myös seerumit tuovat lisäkosteutta ja -hoitoa kaikille ihotyypeille.

Katso päivävoiteet

Katso yö- ja hoitovoiteet

Katso seerumit

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan

3. Hemmottele naamiolla, harvemmin kuorinnalla

Voit tehostaa ihonhoitorutiinia kuorimalla noin kahden tai kolmen viikon välein. Naamioita voi käyttää tätäkin useammin. Tulehtuneiden finnien kohdalla unohda rakeellinen kuorinta ja suosi sen sijaan entsymaattista kuorintaa, jossa hellävaraiset hapot edistävät ihon luonnollista uusiutumista. Sitkeisiin finneihin voit kokeilla täsmähoitoa yön ajaksi salisyyli- tai glykolihappoa sisältävillä voiteilla ja laastereilla. Muista pestä puhdistusliina tai -sieni tarpeeksi usein ja vaihtaa tyynyliina ainakin kerran viikossa bakteerien leviämisen estämiseksi.

Katso kasvokuorinnat

Katso kasvonaamiot

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan

4. Suojaudu auringolta (vaikka se olisikin tylsää)

Kun iho altistuu UV-säteilylle, se yrittää suojautua ruskettumalla ja paksuuntumalla. Jos altistus on voimakasta, iho voi myös palaa. Vaikka ruskettunut iho on monen mielestä kaunis, totuus on, että aurinko vanhentaa ihoa ja lisää ihosyövän riskiä heti kun ehdit keski-ikään. Suojaa siis ihoasi auringolta ympäri vuoden, erityisesti kesäisin. Valitse ihotyypillesi sopiva aurinkosuojavoide korkealla suojakertoimella. Aurinkovoide on tärkeä osa ihonhoitoa, ja sitä voi lisätä myös meikkituotteen alle. Voit vahvistaa aurinkosuojaa käyttämällä lippistä ja muita vaatteita tai pysymällä varjossa, missä UV-säteily vähenee puoleen, tai valitsemalla turvallisen itseruskettavan.

Katso aurinkotuotteet kasvoille

Katso itseruskettavat tuotteet

Katso ohjeet, joilla levität itseruskettavan oikein

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan