Sisältöön
Lapsi ja aikuinen haalaavat toisiaan peiton alla.Lapsi ja aikuinen halaavat toisiaan peiton alla.

Miksi lapset eivät tarvitse erityistä ihonhoitoa

Tällä hetkellä ihonhoitoon käytetään runsaasti aikaa ja vaivaa. Esimerkiksi nuorten suosima TikTok pursuaa trendikkäitä ihonhoitovinkkejä ja tuotesuosituksia, minkä takia jopa 8-vuotiaat lapset ovat innostuneet käyttämään aikuisille tarkoitettuja ihonhoitotuotteita ja muuta kosmetiikkaa. Vaikka ihosta onkin hyvä pitää huolta, lapsen iho on hyvin erilainen kuin aikuisella. Tämä pitäisi huomioida myös sopivia ihonhoitotuotteita valitessa.

Lapsen terve iho on luonnostaan joustava, elastinen ja vastustuskykyinen, mutta samalla aikuisen ihoa ohuempi. Tästä syystä lapsen iho saattaa reagoida herkemmin ihonhoitotuotteiden ainesosiin. Aikuisille suunnatut tuotteet saattavat sisältää esimerkiksi voimakkaita hajusteita, jotka voivat herkistää lapsen ihoa. Myös kuorivat tai happoa sisältävät tuotteet eivät sovi lapsen iholle. Ikääntyvän ihon anti-age-tuotteet puolestaan sisältävät korjaavia ja uudistavia ainesosia, joita lapsi ei tarvitse.  

Nuorella iholla liian voimakkaat ja väärät tuotteet saattavat aiheuttaa iho-oireita. Ihotautilääkärit ja asiantuntijat ovatkin jo pitkään olleet huolissaan liian voimakkaiden ihonhoitotuotteiden vaikutuksista lapsen iholla aiheuttaen jopa pysyviä, epätoivottuja muutoksia. Vastuunsa on myös lasten vanhemmilla – lapselle epäsopivia tuotteita ei kannata ostaa sitkeistäkään pyynnöistä huolimatta.  

Mikäli pakkauksen tuoteselosteesta löytyy seuraavia aktiivisia raaka-aineita, ne eivät sovellu lapsen iholle:  

- Entsymaattiset ja mekaaniset kuorintatuotteet 

- AHA-hapot (maitohapot, sitruunahapot, mantelihapot ja glykolihapot)

- BHA-hapot eli beetahydroksihappo (tunnetuin salisyylihappo)

- A-vitamiini eli retinoli  

- C-vitamiini 

- Niasiiniamidi eli B3-vitamiini

Kuinka sitten hoitaa lapsen ihoa oikein? Nuoren perusterveen ihon hoitaminen on yksinkertaista. Riittää, että iho pudistetaan kevyesti hellävaraisella puhdistusemulsiolla, kosteutetaan hajusteettomalla perusvoiteella ja suojataan lapsille tarkoitetulla aurinkotuotteella, jossa on fysikaalinen aurinkosuoja korkealla suojakertoimella (SPF 30–50) – toisin sanoen mahdollisimman vähän kemikaaleja. Muuta ei tarvita.

Jos tarvitset apua sopivien tuotteiden etsinnässä lapselle, teinille tai aikuiselle, käänny asiantuntevien kosmetiikkamyyjien puoleen myymälöissämme! 

Hellävaraiseen ja luonnonmukaiseen ihonhoitoon

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan