Sisältöön

Tietosuoja ja turvallisuus

Yleistä

Henkilötietojen huolellinen ja lainmukainen käsittely on keskeinen S-ryhmän toiminnan edellytys ja osa vastuullista yritystoimintaa. Tietosuojasivustollamme on kuvattu tarkemmin, miten rekisteröityneiden asiakkaiden henkilötietoja käsitellään verkkokaupassa.

Rekisterinpitäjät

Sokos verkkokaupan toteuttaa Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK). Löydät tietoa SOK:n rekisterinpitäjänä suorittamasta henkilötietojen käsittelystä S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterin tietosuojaselosteesta.

Henkilötietojen käsittely

Ostaminen Sokos-verkkokaupasta on turvallista. Verkkokauppa huolehtii asiakkaiden tietosuojan turvaamisesta. Käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme toteuttaa verkkokaupan ja toimittaa sinulle sitä kautta tilatut tuotteet sopimuksen mukaisesti. Kirjautumattomana tehdyistä tilauksista tallennetaan väliaikaisesti vain tilauksen toimittamiseen tarvittavat tiedot. Jos kirjaudut verkkokauppaan yhteiskäyttöiseltä tietokoneelta, älä tallenna käyttäjätunnusta ja salasanaa selaimen muistiin. Selaimen muisti on hyvä tyhjentää verkkokaupassa asioinnin jälkeen selaimen Internet-asetuksissa.

Vaikutusmahdollisuudet

Voit itse vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn. Ilman henkilötietojesi käsittelyä emme voi täyttää sopimusta verkkokaupan toimittamisesta tai tuotteiden toimittamisesta, mutta voit esimerkiksi

  • asiakasomistajana kieltää tuotetasoisten ostotietojen käsittelyn sekä henkilötietojen käytön analytiikkaan ja profilointiin, jonka jälkeen emme näytä sinulle ostohistoriaasi perustuvia tuotesuosituksia. Voit asiakasomistajana asettaa kiellot kirjautumalla omiin tietoihisi (Oma S-kanava).
  • tarkastaa sinusta tallennetut tiedot. Ensisijaisesti voit tehdä tarkastuspyynnön kirjautumalla omiin tietoihisi  (Oma S-kanava ). Jos et ole S-ryhmän asiakasomistaja, voit tehdä tietopyynnön verkkolomakkeella.

Lisätietoja oikeuksistasi saat S-ryhmän tietosuojasivustolta. S-ryhmän henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä myös S-ryhmän tietosuojavastaavaan, tietosuojavastaava@sok.fi .

Maksamisen turvallisuus

Emme tallenna maksukorttien tietoja verkkokaupan järjestelmiin. Tietoja käsitellään TLS-suojatun yhteyden välityksellä ainoastaan palveluntarjoajamme maksujärjestelmässä. Verkkokauppa tai ulkopuoliset tahot eivät pääse lukemaan korttisi tietoja. Korttimaksuja prosessoiva palveluntarjoaja noudattaa kansainvälisten maksukorttiyhtiöiden tietoturvastandardin (PCI DSS) vaatimuksia, ja palveluntarjoajan PCI DSS -vaatimustenmukaisuus auditoidaan säännöllisesti.