Sisältöön

Toimitustavat ja -kulut

Sokoksen verkkokauppa tarjoaa mieleisesi toimitustavan ostoksillesi. Voit valita toimituksen Postin noutopisteeseen, Postin pakettiautomaattiin tai Postin kotiinkuljetuksena. Toimitusaika on tavallisesti 2–7 arkipäivää poislukien 3+1 PÄIVÄÄ -kampanjan suoratoimitus- ja tilaustuotteet. Postin toimitukset ovat 100 % hiilineutraaleja.

 

3+1 PÄIVÄÄ -kampanjan tilaus- ja suoratoimitustuotteet

Voit tarkistaa kampanjatuotteiden toimitusajan jokaisen tuotteen tiedoista sekä ostoskorin yhteenvedosta. Toimitusaika on suurelle osalle tuotteista 2–7 arkipäivää. Nopeasti varastolta toimitettavien tuotteiden ohella osa kampanjatuotteista voi olla joko tilaustuote tai suoratoimitustuote.

TILAUSTUOTE = Tilaustuotteiden toimitusaika on normaalia pidempi. Tuotteet toimitetaan sinulle valitsemasi toimitustavan mukaisesti 6 viikon kuluessa. Mikäli tilauksesi sisältää myös tuotteita, jotka eivät ole tilaustuotteita, saat ne erillisessä lähetyksessä. 

SUORATOIMITUSTUOTE = Suoratoimitustuotteet toimitetaan valitsemaasi osoitteeseen suoraan tavarantoimittajamme varastolta. Tuotteiden toimitusaika on noin 4 viikkoa. Mikäli tilauksesi sisältää myös tuotteita, jotka eivät ole suoratoimitustuotteita, saat ne erillisessä lähetyksessä. Tilauksen hyväksymisen yhteydessä hyväksyt tuotetoimituksen edellyttämien henkilötietojesi jakamisen kolmannelle osapuolelle, jotta toimitus voidaan toteuttaa.

Postin noutopiste tai Postin pakettiautomaatti 4,95 €

Voit tilata toimituksen sinua lähimpään Postin noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin. Yli 50 € ostoksen toimitamme aina veloituksetta. 

Mikäli pakettiautomaatti on täynnä, Posti ohjaa paketin seuraavaan vapaaseen noutopisteeseen. 25 kg ja sitä painavammat lähetykset tai maksimimittoja suuremmat tilaukset toimitetaan ainoastaan kotiinkuljetuksena. 

Postin kotiinkuljetus valittuna ajankohtana 9,90 €

Voit tilata ostokset kotiovellesi, ja valita sopivan toimitusajan Postilta saamasi linkin kautta. Paketti toimitetaan ulko-oven välittömään läheisyyteen.

Toimitus Suuri-lisäpalvelulla alkaen 7,95 €

Jos paketti painaa alle 25 kg, mutta ei mahdu postipaketin vakiomittoihin (100 x 60 x 60 cm), Posti toimittaa paketin Suuri-lisäpalvelulla kotiinkuljetuksena tai Postin noutopisteeseen. Huomioithan, että paketin mitat voivat olla enintään 200 x 60 x 60 cm. Yli 50 € ostoksen ilmainen toimitus ei koske Suuri-lisäpalvelulla toimitettuja tuotteita.

Lue lisää pakettien enimmäismittojen määrittäminen ja postipaketin lähettäminen.

Kotiinkuljetus 19,90 €

Voit sopia kotiinkuljetuksen toimitusajankohdan Postin kanssa. Toimitusaika valitaan Postin lähettämästä digitaalisesta kalenterista. Posti tarjoaa aikoja alueesi mukaan 7 päivän ajalta ja 4 tunnin tarkkuudella klo 9–21. Lähetyksen sisään kantaminen riippuu yksittäisen pakkauksen painosta ja siitä, jakaako lähetyksen yksi vai kaksi kuljettajaa. 

Yli 25 kg tilauksissa verkkokaupan kassalla tarjotaan vain kotiinkuljetusvaihtoehtoa. 35–85 kg painoiset lähetykset tuodaan kotiovelle tai sisälle asti silloin, kun Postin kuljetusajoneuvossa on kaksi kuljettajaa mukana. Muulloin lähetykset toimitetaan ajoneuvon välittömään läheisyyteen, esimerkiksi kerrostalon alaovelle. Voit myös kantaa lähetyksen sisään yhdessä Postin kuljettajan kanssa. Yli 85 kg painoiset lähetykset puretaan Postin ajoneuvon välittömään läheisyyteen, eikä niitä kanneta esimerkiksi kerrostalossa kotiovelle asti.

 

Keräily ja seuranta

Tilaukset kerätään kokonaan tai osissa Sipoon logistiikkakeskuksesta tai Sokos Helsingin tai Sokos Porin tavarataloista. Toimitamme verkkokaupan tilaukset ainoastaan Suomeen. Emme valitettavasti lähetä tilauksia Ahvenanmaalle tai ulkomaille. 

Saat jokaisesta tilauksesta seurantatunnuksen, jonka avulla voit seurata paketin kulkua JJFI-alkuisen seurantakoodin avulla Postin sivuilla tai OmaPosti-sovelluksella. Huomioithan, että seurantatietojen päivittyminen voi kestää noin 24–48 tuntia. Seuraa lähetystäsi tai tutustu OmaPosti-sovellukseen.

 

Saapumisilmoitus

Saat saapumisilmoituksen joko sähköpostilla, tekstiviestillä tai postitse, kun paketti on saapunut Postin toimipaikkaan. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan, kun noudat paketin Postin palvelupisteeltä. 

Jos lähetys on Postin pakettiautomaatissa, toinen henkilö voi noutaa lähetyksen saamasi lokerokoodin avulla. Jos lähetys on Postin omassa tai kumppanin palvelupisteessä, voi toinen henkilö noutaa lähetyksen puolestasi saapumisilmoituksessa toimitetulla lähetystunnuksella, sekä omalla, kuvallisella henkilöllisyystodistuksellaan tai ajokortilla.

Jos et ole saanut saapumisilmoitusta lähetyksestä seitsemän arkipäivän kuluessa tilauksen maksamisesta, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Tarkista myös tilausvahvistuksesta, että olet ilmoittanut vastaanottajan tiedot oikein.

 


Tilausmuutokset

Tilaukseen ei voi tehdä muutoksia sen jälkeen, kun tilaus on maksettu. Maksamisen jälkeen tilaus siirtyy välittömästi eteenpäin käsiteltäväksi. Toimitusprosessin nopeuden takia tilausta ei pystytä muuttamaan jälkikäteen.

 


Toimitusvirhe

Jos lähetyksestäsi puuttuu tilaamasi tuote tai tuotteita, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Lähetämme tilaukseltasi puuttuneen tuotteen, mikäli mahdollista. Jos tuote on loppunut verkkokaupan varastolta, hyvitämme tuotteen takaisin tilauksen maksutavan mukaan. Tilaajalahjoja ei toimiteta tai hyvitetä jälkikäteen.