Sisältöön

Palautus

Toivomme, että olet tyytyväinen ostamiisi tuotteisiin! Verkkokaupasta ostetuilla käyttämättömillä tuotteilla on ilmainen 30 päivän palautusoikeus, joten ehdit rauhassa tutustua tuotteisiin. 

Jos haluat vaihtaa tuotteen, palauta tilaamasi tuote ja tee uusi tilaus verkkokaupassa.

Ohjeet palautukseen

Palautuksen ennakkoilmoitus voidaan tehdä sähköisellä palautuslomakkeella. Linkki palautuslomakkeelle löytyy sähköpostiisi lähetetystä ”Tilauksesi on matkalla” -toimitusvahvistuksesta. 

1. Ilmoita palautettavat tuotteet ennakkoon verkossa

Avaa ”Tilauksesi on matkalla” -sähköpostiviestin palautuslinkki. Valitse tämän jälkeen palautuslomakkeelta palautettavat tuotteet ja anna muut tiedot. Jos olet kadottanut sähköisen palautuslomakkeen linkin, voit kirjata palautettavat tuotteet paketin mukana tulleeseen lähetysluetteloon tai mihin tahansa paperille, josta löytyy lähetyksen tilausnumero ja palautuksen syy. Näin voimme varmistaa, että palautuksesi käsitellään asianmukaisesti.

2. Pakkaa tuotteet ja liimaa palautustarra pakkauksen päälle

Pakkaa palautettavat tuotteet huolellisesti alkuperäiseen tai sitä vastaavaan pakkaukseen. Huomioithan, että tuotteen omaa pakkausta ei voi käyttää palautuksessa: tuote pakataan aina alkuperäiseen toimituspakkaukseen tai vastaavaan. Liimaa toimituksen mukana tullut palautustarra pakkauksen päälle niin, että vanhat osoitetiedot peittyvät. 

Mikäli Postin palautustarra on kadonnut, voit palauttaa tuotteen Postin palautustunnuksella. Katso ohje tähän ”Palautuksen lähetysohje” -kohdasta. Mikäli PostNordin palautustarra on kadonnut, ota yhteyttä asiakaspalveluun

Jos palautat vaarallisia aineita sisältäviä VAK-tuotteita kuten spraypakkauksia, parfyymeja, hius- ja kynsilakkoja, palautuspakkauksen päällä täytyy olla varoitusmerkintä. Jos varoitusmerkintä puuttuu, tulosta varoitusmerkki Postin sivulta

Mikäli kyseessä on suoratoimitustuote, palauta tuote suoratoimittajalle käyttämällä toimituksen mukana tullutta palautustarraa. Näin varmistat palautuksen mahdollisimman nopean käsittelyn. Mikäli paketin mukana tullut palautustarra on hukkunut, voit tarkastaa suoratoimituskumppanien palautusosoitteet ja palautustunnukset "Palautuksen lähetysohje" -kohdasta.

3. Palauta paketti automaattiin tai noutopisteeseen

Voit palauttaa paketin Postin tai PostNordin automaattiin tai noutopisteeseen. 

Palautus Postin pakettiautomaattiin

Kiinnitä paketin mukana tullut palautusosoitetarra paketin päälle. Syötä paketin lähetystunnus (JJFI-alkuinen koodi) Postin verkkosivuilla ja palauta paketti mihin tahansa Postin pakettiautomaattiin saamasi ohjeen mukaan. Voit myös varata palautuksen lokeroon OmaPosti-mobiilisovelluksella.

Palautus Postiin tai Postin toimipisteeseen 

Kiinnitä paketin mukana tullut palautusosoitetarra paketin päälle. Voit tämän jälkeen palauttaa lähetyksen haluamaasi Postin palvelupisteeseen. Katso lähin Posti.  

Palautus PostNordin automaattiin tai noutopisteeseen

Kiinnitä paketin mukana tullut palautusosoitetarra paketin päälle. Voit palauttaa tuotteen mihin tahansa PostNordin Smartmilen tai Pakettipisteen automaattiin tai PostNordin noutopisteeseen. Katso lähin PostNord palautuspiste.

Suurikokoisen tuotteen palautus

Jos tilasit suurikokoisen tuotteen kotiinkuljetuksella (toimituskulut 49,90 €), ota yhteyttä asiakaspalveluun sopiaksesi palautuksesta ja noudosta. Pidätämme oikeuden veloittaa palautuksesta aiheutuneet kustannukset.

Nouto myymälästä -tuotteen palautus

Kiinnitä paketin mukana tullut Postin palautusosoitetarra paketin päälle. Voit tämän jälkeen palauttaa lähetyksen haluamaasi Postin palvelupisteeseen. Katso lähin Posti.  

Palautuksen hyvitys

Hyvitämme palautuksen viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun palautus on vastaanotettu ja käsitelty varastollamme. Hyvitys tapahtuu ensisijaisesti samalla maksutavalla, jolla alkuperäinen tilaus tehtiin. Saat sähköpostivahvistuksen, kun palautus on käsitelty ja hyvitys on maksettu. 

Verkkokaupan yleiset palautusehdot

  • Palautettavien tuotteiden tulee olla käyttämättömiä ja myyntikuntoisia, ts. puhtaita, vaurioitumattomia, hintalappujen tulee olla paikallaan, pakattuna alkuperäispakkauksiinsa sekä sisältää kaikki pakkauksessa olleet osat ja käyttöohjeet.
  • Käsittele tuotteita ja niiden pakkauksia varoen. Tuotteen arvo voi alentua, mikäli tuotetta on käytetty, tuote on pesty tai tuote on asennettu ja aktivoitu. Tuotteen arvon alennus vähennetään palautettavasta summasta.

Palautusoikeudet

Verkkokaupasta ostetuilla käyttämättömillä ja myyntikuntoisilla tuotteilla on ilmainen 30 päivän palautusoikeus.

Palautusoikeus ei koske kuluttajansuojalain 6. luvun 16 §:n mukaisesti seuraavia tuotteita.

  • Tuotepakkauksistaan avatut hygienia- ja intiimituotteet kuten kasvomaskit, epilaattorit, partakoneet, hiustenhoitolaitteet ja -leikkurit, sähköhammasharjat ja suuhygienialaitteet, kuume- ja verenpainemittarit, vuodevaatteet kuten tyynyt, peitteet, patjat sekä niiden suojat, lakanat ja tyynyliinat, nappikuulokkeet sekä hands-free-laitteet
  • Pelit, elokuvat, ohjelmistot, kosmetiikka tai muut sinetöidyt tuotteet, joiden tuotepakkaus tai sinetti on avattu
  • Digitaaliset tuotteet kuten e-kirjat ja äänikirjat

Mikäli sinulle on toimitettu väärä tuote tai se on viallinen, ota yhteyttä asiakaspalveluun ja palauta tuote saamiesi ohjeiden mukaan.

Verkkokaupassa ei ole vaihto-oikeutta. Jos haluat vaihtaa tuotteen, palauta tilaamasi tuote ohjeiden mukaan ja tee uusi tilaus verkkokaupassa.

Huolenpitovelvollisuus

Kuluttajansuojalain etäkaupan 6. luvun mukaisesti palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä tuotteita. Käsittele tuotetta varoen ennen ostopäätöksen tekemistä. Tuotteeseen on oikeus tutustua, mutta sitä ei saa ottaa käyttöön tutustumisen aikana ja siitä on pidettävä hyvää huolta. Sinetöitynä toimitettujen hygieniatuotteiden kuten vuodevaatteiden tai alusvaatteiden osalta sinettiä ei saa avata. Tekstiilituotteista ei saa poistaa hintalappua eikä tuotetta saa pestä ennen palautusta. 

Jos olet käsitellyt palautettua tuotetta vastoin huolenpitovelvollisuuden ohjeita ja ottanut sen käyttöön, emme hyvitä tuotteen hintaa (arvonalennus jopa 100 %) ja perimme palautuksesta aiheutuneet posti- ja käsittelykulut. Ohjeiden vastaisesti palautettua tuotetta ei palauteta takaisin.

Palautuksen toimitustavat

Verkkokaupasta tilatut tuotteet voit palauttaa Postin tai PostNordin automaatteihin tai noutopisteisiin. Verkkokauppa maksaa asiakaspalautusten ja virhetoimituksista johtuvien palautusten lähetyskulut, kun noudatat palautusohjeita. Mikäli tuote on toimitettu vapaavalintaisella kotiinkuljetuksella (9,90 €), on palauttaminen maksutonta ainoastaan noutopisteisiin. Emme vastaanota postiennakolla lähetettyjä asiakaspalautuksia.

Tilattujen tuotteiden määrä ei vaikuta toimituskulujen suuruuteen. Jos tilauksen tuotteista palautetaan vain osa, toimituskuluja ei makseta takaisin. Mikäli koko tilaus palautetaan, hyvitetään myös tilauksen perustoimituskulut.

Mikäli tuote on toimitettu suurikokoisten tuotteiden kotiinkuljetuksella, ota yhteyttä asiakaspalveluun. Pidätämme oikeuden veloittaa palautuksesta aiheutuneet kustannukset.

Hyvityksen maksaminen

Jos palautat tuotteen, joka on ollut edellytyksenä tilauksessa saadulle edulle, saatu etu mitätöityy ja edun summa vähennetään hyvitettävästä summasta.

Kuluttajansuojalain etäkaupan 6. luvun mukaan verkkokaupalla on oikeus olla hyvittämättä rahoja, kunnes se on saanut palautetun tuotteen tai tuotteet takaisin. Maksu palautetaan ensisijaisesti samalla maksutavalla, jolla alkuperäinen tilaus tehtiin. Maksusuoritus tapahtuu viimeistään 14 päivän kuluttua tavaran hyväksytystä palautuksesta varastollemme.

Palautuksen lähetysohje

Jos lähetyksen mukana toimitettu Postin palautustarra on kadonnut, voit palauttaa tuotteet alla olevan ohjeen mukaisesti.

1. Peitä tai yliviivaa alkuperäiset osoitetiedot.

Kirjoita pakkauksen päälle Sokoksen palautusosoite ja tunnus.

Palautusosoite: S-Verkkokauppa Oy, Keuksuontie 1, Ovi P38, 04220 SIPOO
Postin palautustunnus 671137

Suoratoimitustuotteet palautetaan aina tavarantoimittajan omalle varastolle. Suoratoimittajien palautusosoitteet ja tunnukset:

Wendre Finland Oy, Satamatie 12, Hevossaari, 18100 HEINOLA
Merkit: Familon
Postin palautustunnus: 678572

Suomen Sähkötuonti C/o Logitri, Högbergin haara 10, Ovet 1–4, 04360 Tuusula
Merkit: Revamp
Postin palautustunnus: 678711

2. Vie palautus Postiin tai Postin noutopisteeseen. 

Mikäli lähetyksen mukana toimitettu PostNordin palautustarra on kadonnut, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Wolt-sovelluksella tilatun tuotteen palautus

Jos olet tilannut tuotteesi Wolt-mobiilisovelluksella, voit palauttaa tuotteet samaan myymälään, josta tilaus on noudettu. Woltin asiakaspalvelun tavoitat sähköpostilla support@wolt.com.

Myymälästä ostettujen tuotteiden vaihto ja palautus

Voit vaihtaa tai palauttaa Sokos- tai Sokos Emotion -myymälöistä ostamasi käyttämättömän ja myyntikelpoisen tuotteen 14 vuorokauden sisällä ostamisesta kaikkiin myymälöihin: Sokos Emotion-myymälät ottavat vastaan kauneuden tuotteet, Sokos-tavaratalot kaikkien tuoteryhmien tuotteet​.

Poikkeuksena ovat tuotteet, joita ei hygieniasyistä tai alan tavan mukaan voida vaihtaa. Näitä ovat elintarvikkeet, palvelutuotteet, lahjakortit, korvakorut, muut hygieniatuotteet (esimerkiksi tyynyt ja peitot) sekä mittatilauspuvut. Myöskään pelejä, elokuvia, CD-levyjä tai ohjelmalevykkeitä ei vaihdeta, jos sinetti ei ole ehjä. Myös kirjojen vaihdossa ja palautuksissa on rajoituksia.

Alusasut ja uima-asut voi palauttaa, jos tuote on käyttämätön ja hintalaput ovat kiinni tuotteessa.

Myymälästä ostettuja tuotteita palauttaessa muista ottaa kuitti mukaan.