Sisältöön

S-Etukortilla –20 %: Naiset, Miehet, Koti

KuvituskuvaKuvituskuva

Vuodevaatteiden ja -tekstiilien hoitovinkit

Hyviin yöuniin vaikuttaa moni asia, ja yksi niistä on puhdas ja viihtyisä peti. Pidä petivaatteesi raikkaana huoltamalla niitä säännöllisesti ja oikeaoppisesti – näin varmistat itsellesi hyvät yöunet ja pidennät peittojen ja tyynyjen käyttöikää. Tutustu vuodevaatteiden ja -tekstiilien hoitovinkkeihimme ja nauti palauttavasta unesta mukavassa vuoteessa.

Osta vuodevaatteita

Tyynyjen ja peittojen hoito

Petivaatteiden hoidossa on hyvä muistaa säännöllinen tuuletus sekä vaihtoväli. Vuoteen kannattaa antaa levätä hetki ennen petaamista, jotta yön aikana vuodevaatteisiin kertynyt kosteus ehtii haihtua. Tyyny on hyvä vaihtaa uuteen kahden vuoden välein ja peitto neljän, jotta unenlaatu pysyy hyvänä eikä hygienia kärsi. Tyynyn voi suojata tyynynsuojuksella, jolloin se pysyy pidempään puhtaana ja sen hoito helpottuu. Polyesterikuitu- tai untuvatäytteisiä tyynyjä kannattaa pöyhiä säännöllisesti, jotta niiden muhkeus ja ilmavuus säilyvät mahdollisimman pitkään. Tyynyt on hyvä tuulettaa viikoittain ja pestä 60 asteessa muutaman kerran vuodessa. Anna tyynyn kuivua ilmavasti ja välillä pöyhien, jotta sen täyte pysyy kuohkeana. Osta tyynyjä

Myös peitto on hyvä tuulettaa kerran viikossa pestä muutaman kerran vuodessa 60 asteessa. Levitä peitto kuivumaan ilmavasti ja suorista se muotoonsa niin, että täyte pysyy tasaisena. Muista myös pöyhiä peittoa kuivauksen aikana kuohkeuden ylläpitämiseksi. Untuvatuotteen pesussa on hyvä käyttää entsyymitöntä pesuainetta, jolloin untuvan ja höyhenen luonnollinen rasva säilyy.

Osta peittoja

Vuodetekstiilien hoito

Vuodetekstiileille löytyy vaihtoehtoja useiden materiaalien joukosta ja niiden hoito-ohjeet poikkeavat hieman toisistaan. Yleisohjeena voi noudattaa kuitenkin sitä, että vuodetekstiilit pestään väljässä vedessä nurinpäin käännettynä samanväristen tekstiilien kanssa. Osta pussilakanoitaOsta tyynyliinojaOsta aluslakanoita

Puuvilla on yleinen ja helppohoitoinen lakanamateriaali, joka kestää pesua ja kuivausta korkeissa lämpötiloissa (60°C).

Puuvillasatiini pysyy kiiltävänä ja pehmeänä, kun silität ja mankeloit tuotteen pesun jälkeen.

Pellava on materiaali, jonka pehmeys ja mukavuus lisääntyvät pesukertojen karttuessa. Kun pellavakankaan silittää tai mankeloi, sen pinta sulkeutuu ja mahdollinen pölyn irtoaminen tuotteesta vähenee.