Sisältöön
KuvituskuvaKuvituskuva

Kuukauden huoltovinkki: kenkien ja laukkujen huolto-opas

Kengät ja laukut säilyvät siisteinä ja niiden käyttöikä pitenee, kun muistat huoltaa niitä säännöllisesti. Nahkaa on erityisen tärkeää suojata ja hoitaa; huonosti hoidettuna se alkaa halkeilla ja menettää joustavuutensa, mikä vaikuttaa niin kengän käyttömukavuuteen kuin laukkujen ulkonäköön. Valitsemalla omiin tarpeisiisi sopivat tuotteet varmistat, että kenkäsi ja laukkusi pysyvät suojattuina, mukavina ja tyylikkäinä pidempään.

Suojaa suihkeilla ja voiteilla

Puhdasta ja suojattua nahkaa on helpompi hoitaa. Suojasuihkeen avulla suojaat kenkäsi ja laukkusi kosteudelta ja lialta vaivattomasti ja tehokkaasti. Nahan pinnalle suihkutettava suoja pitää samalla huolen siitä, ettei lika jumitu tuotteen materiaaliin, vaan irtoaa helposti. Suihkeet suojaavat niin nahkaisia kuin kankaisia kenkiä tai laukkuja myös haalistumiselta. Hoitavalla voiteella suojaat puolestaan pintanahan kosteudelta ja pidät huolen, että kenkien tai laukun ulkonäkö säilyy kiiltävänä ja edustavana.

Laukkujen pitkäaikaiseen säilytykseen kannattaa hyödyntää laukun mukana tullutta suojapussia, dust bagia, ja säilyttää ne aina huoneenlämmössä, jottei nahka ime kosteuttaa ympäröivästä ilmasta. Muista puhdistaa ja hoitaa laukku asianmukaisesti ennen pitkäaikaista säilytystä.

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan

Siistit ja huolitellut jalkineet ja laukut hetkessä

Jalkineet ja laukut näyttävät siisteiltä ja huolitelluilta, kun ne puhdistetaan hyvin ja säännöllisesti. Puhdistukseen voi käyttää puhdistusharjaa tai puhdistussientä, joka irrottaa pölyn ja lian hellävaraisesti. Muista puhdistaa myös kengissä pohjien reunakumit liasta, jolloin palautat kengän ulkonäön loistoonsa helposti ja tehokkaasti.

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan

Hyvin hoidettu kenkä on kaunis ja mukava

Nahkarasvaa käyttämällä pidät kenkäsi hyvässä kunnossa ja materiaalin joustavana, mikä auttaa nahkaa säilymään ehjänä ja jalassa mukavan tuntuisena. Valkoisen nahkakengän voi myös raikastaa käsittelemällä se tehokkaalla värinpeitolla, joka suojaa ja ravitsee nahkapintaa. Värinpeittoa voi käyttää myös tekstiileille ja synteettisille materiaaleille.

Ladataan
Ladataan
Ladataan