Sisältöön
KuvituskuvaKuvituskuva

Kevään 2024 neuletrendit: monipuolisuutta ja laadukkuutta

Talven ja kevään 2024 muodissa korostuu monipuolisuus ja valinnanvapaus. Klassiset vaihtoehdot antavat mahdollisuuden ilmaista omaa tyyliään, kestävyyttä ja ekologisuutta unohtamatta. Olipa tyylisi minimalistinen, tekninen tai yksilöllinen – vuosi 2024 tarjoaa mahdollisuuksia luoda tyylikkäitä asuja jokaiseen tilanteeseen.

Neule on ajaton luottovaate, kunhan valitset laadukkaan materiaalin. Tutustumalla materiaalin hoito-ohjeisiin ja ymmärtämällä pesulapun merkinnät voit varmistaa, että neuleesi säilyy uuden veroisena pitkään.

Onko valintasi tyylikäs ja helppohoitoinen vain Sokokselta saatava Marks & Spencerin konepestävä kashmirneule vai kenties hengittävä ja superlämpöinen merinovillaneule?

Tervetuloa tutustumaan Sokoksen laajaan neulevalikoimaan ja tekemään unelmien löytöjä.

Osta naisten neuleita

Osta miesten neuleita

Kashmir

Kashmir on kashmirvuohesta saatavaa ylellistä villaa. Pehmeä ja lämmin kashmirvilla on kevyt ja hengittävä materiaali, mutta nukkaantuu helpommin kuin muut villat. Kashmirneuleesta on iloa pitkäksi aikaa, kunhan sitä osaa hoitaa oikein: pese neule käsin ja muista tuulettaa pesujen välissä. Vain Sokokselta saatavia Marks & Spencerin kashmirneuleita voi pestä myös pesukoneessa, tarkista merkinnät kuitenkin aina pesulapusta.Pesun jälkeen muotoile neule ja aseta se tasaiselle pinnalle kuten pyyhkeen päälle kuivumaan. Jos neule on hyvin märkä, kääri se hetkeksi pyyhkeen sisään rullalle nopeuttaaksesi kuivumista. Nyppyyntynyt kashmirneule kannattaa kammata läpi kashmirkammalla.

Merinovilla

Merinovilla on aikamme suorituskykyisin luonnonkuitu, joka haastaa mennen tullen keinokuituiset lämmikkeet. Karuissa olosuhteissa eläville merinolampaille on ajan saatossa kehittynyt poikkeuksellinen villapeite. Merinovillan ominaisuuksiin kuuluu hengitettävyys, lämmittävyys, kosteuden siirto ja antibakteerisuus. Merinovilla puhdistaa itsensä raikkaassa ilmassa, eikä merinoneuleisiin tartu hajuja. Merinolampaiden kasvatuksessa kiinnitetään huomiota vastuullisuuteen. North Outdoorin käyttämä villa on aina mulesing-vapaata. Vaatteissa käytetyt merinovillalangat ovat Woolmark-sertifioituja ja Ökö-Tex-sertifioitua. Hyvin huollettuna merinoneule on pitkäikäinen ja laadukas kumppani.

Pidä neuleestasi hyvää huolta – 5 vinkkiä neuleiden huoltoon

Luottoneuleen valinnassa kannattaa panostaa laatuun. Kun satsaa laadukkaisiin luonnonmateriaaleihin kuten kashmiriin tai merinovillaan, ja huoltaa vaatteita lempein ottein, neuleet pysyvät kauniina vuosia.

Kun otat vielä haltuun materiaalin oikeaoppisen hoitamisen, saat neuleesta iloa useammaksi vuodeksi. Neuleet säilyvät siistimpinä ja kauniimpina pidempään jo kevyelläkin huollolla. Lempineuleen saa puolestaan uudistettua uudenveroiseksi ja nypyttömäksi vähän pidemmällä huoltohetkellä. Näillä viidellä helpolla vaatehuoltovinkillä lempineuleesi näyttää siistiltä pitkään.

1. Raikasta tuulettamalla

Ulkoilma raikastaa neuleet ja säästää neuleen pintaa kulumiselta. Neuleiden perushuolloksi riittääkin säännöllinen, jokaisen käyttökerran jälkeinen tuulettaminen. Suojaa neule kuitenkin vesisateelta ja suoralta auringonpaisteelta. Tuuletuksen jälkeen anna neuleen kuivua huoneenlämmössä, ennen kuin viet sen vaatekaappiin. Säilytä neuleet ilmavasti viikattuina hyllyillä. Eikö sinulla ole parveketta? Voit myös tuulettaa neuleen avonaisen ikkunan edessä.

2. Vaateharjalla neule siistiksi

Vaateharja irrottaa karvat ja irtolian, jota vaatteeseen kertyy käytön myötä. Vaateharja ehkäisee myös nyppyyntymistä ja siistii neuleen pinnan. Käytä vaateharjaa pikaiseen siistimiseen tarrarullan tapaan, kun vaate on ylläsi. Pidempää huoltohetkeä varten levitä neule tasaiselle, pehmeälle alustalle ja harjaa neule läpi yhdensuuntaisin vedoin.

3. Poista nypyt

Nyppyyntyminen on luontaista neuleille ja hankaaminen aiheuttaa nyppyjä. Harjaaminen ehkäisee nyppyyntymistä, mutta ei aina tepsi kaikkiin nyppyihin. Nukkaleikkurilla siistit kätevästi sileäpintaisista ja tiheistä neuleista nypyt ja nukat. Pörröpintaisista neuleista poistat nypyt harjaamalla, koska nukkaleikkuri vie pörheyden mukanaan.

4. Höyrytä

Onko neuleesi menettänyt muotonsa käytössä? Höyryttämällä raikastat neuleen ja palautat sen omiin mittoihinsa. Voit höyryttää neuleen tuulettamisen sijaan, mutta myös ahkeran tuulettajan kannattaa höyryttää neuletta silloin tällöin. Höyrytys puhdistaa, silottaa neuleen pinnan ja antaa rypyille kyytiä. Höyrytä neule vaatehöyryttimellä tai höyrysilitysraudalla liikuttamalla laitetta kevyesti neuleen päällä. Jos et omista höyrytyslaitetta, voit ripustaa neuleen kylpyhuoneeseen suihkun ajaksi.

5. Pese harkiten

Poista tahrat paikallisesti ja vältä neuleen turhaa pesua. Kuitenkin pesu on toisinaan paikallaan, esimerkiksi talvikauden jälkeen kannattaa neule pestä ennen kausisäilytystä. Neuleiden pesemisessä on tärkeää noudattaa pesuohjeita ja käyttää pesuainetta maltillisesti. Käytä villalle tarkoitettua pesuainetta ja kuivata neuleet aina vaakatasossa, etteivät ne venähdä. Tarvittaessa voit venyttää kosteaa neuletta varovasti.

Valitsitpa millaisen neuleen tahansa, pesulapusta selviää tarkemmin kyseisen vaatteen hoito-ohjeet.

Tutustu pesumerkintöihin ja hoida vaatteesi oikein.