Sisältöön
Hymyilevä, hieman vanhempi naismalli, on pukeutunut valkoiseen kauluspaitaan ja pitää kädessään Lumenen tuotepakkaustaHymyilevä, hieman vanhempi naismalli, on pukeutunut valkoiseen kauluspaitaan ja pitää kädessään Lumenen tuotepakkausta

Vaihdevuodet – Muutos naisen elämässä

Ikääntyminen on luonnollinen osa elämää ja naisilla vaihdevuodet osa ikääntymistä. Joillekin elämä ilman kuukautisia ja kuukautisten aiheuttamia oireita on positiivinen ja odotettu muutos. Kuitenkin vaihdevuosien aiheuttamat hormonaaliset muutokset, jotka aiheuttavat menopaussin, voivat olla monelle myös vähemmän toivottu yllätys. Onneksi on olemassa lukuisia keinoja, joilla vaihdevuosioireita voidaan lievittää.

Menopaussi alkaa yleensä 50 ikävuoden molemmin puolin ja kestää muutaman vuoden ajan. Vaihdevuosiin liittyvät erilaiset kehon sekä ihon muutokset. Kuivunut ja kosteusköyhä iho on hiipuvan hyaluronihapon ja kollageenin tuotannon seurausta, mikä näkyy kasvoissa pieninä juonteina sekä yleisesti ihon kimmoisuuden ja joustavuuden heikentymisenä. Kun tutut kauneusrutiinit eivät enää riitäkään, ihonhoidon paljon hehkutetuilla tehoaineilla on sitäkin tärkeämpi tehtävä hyvinvoivan ja tasapainoisen ihon ylläpidossa.

Osta ihonhoitotuotteita

Tutustu kosteuttavaan hyaluronihappoon

Tutustu silottavaan retinoliin

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan

Ihon kiinteänä ja kimmoisana pitävän estrogeenin lasku saattaa heikentää kollageenin muodostumista. Ihon veltostuessa myös ihohuokoset laajenevat ja näkyvät helpommin. Ratkaisua voi etsiä silloin hellävaraisista ja puhdistavista seerumeista, jotka supistavat ihohuokosia sekä kirkastavat ja kiinteyttävät ihoa kauttaaltaan.

Kollageenia on hyvä tankata myös sisäisesti. Erinomaisia kollageenin lähteitä ovat liha, kala ja gelatiini, kasviperäisenä kollageenia ei ole saatavana ravinnosta. Jos puutteellisen ruokavalion monipuolistaminen ei ole mahdollista tai ei onnistu, voi kollageenin saantia buustata myös ravintolisän muodossa.

Tutustu vahvistavaan kollageeniin

Osta ravintolisiä

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan

Hormonaaliset muutokset ja auringon vauriot saattavat aiheuttaa ihon pigmentille ongelmia. Ihon sävy voi muuttua sameammaksi ja ihon pigmenttiin voi muodostua epätasaisuuksia kuten maksaläiskiä. Aurinkosuojan ohella on hyvä muistaa käyttää ihon sävyeroja tasoittavaa seerumia sekä kasvovettä, jotta pigmenttimuutoksilta voidaan välttyä.

Osta aurinkotuotteita

Tutustu tasapainottavaan niasiiniamidiin

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan

Vaihdevuosiin liittyvät oireet ovat aina erilaisia ja vaihtelevat yksilöllisesti. Monelle kuitenkin kuumat aallot, yöhikoilu, mielialanvaihtelut, ärtyneisyys ja väsymys ovat seurausta kehon estrogeenitason laskusta. Arkea häiritseviä oireita voi lievittää säännöllisellä liikunnalla ja monipuolisella ruokavaliolla. Myös ravintolisien käyttö harkinnanvaraisesti voi tarjota hyvää lisätukea vaihdevuosien hallintaan.

Ladataan
Ladataan
Ladataan

Menopaussin hormonaaliset muutokset ja estrogeenituotannon väheneminen aiheuttavat luuston kunnon heikentymistä ja osteoporoosia. Terveellisen ja monipuolisen ruokailun yhteydessä onkin hyvä huolehtia erityisesti riittävästä D-vitamiinin ja kalsiumin saannista, sillä ne edistävät luuston terveyttä sekä vahvistavat elimistön immuunipuolustusta.

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan

Vaihdevuosien aikana myös aineenvaihdunta hidastuu, jolloin oman lempilajin aktiivisella harrastamisella on suuri merkitys painonhallinnassa. Vaihdevuodet saattavat aiheuttaa myös limakalvojen ohenemista ja kuivumista. Erilaiset rohdokset kuten puna-apila, ovat vaihdevuosi-ikäisten keskuudessa suosittuja, joskin yksimielistä näyttöä niiden tehosta ei ole saatavana.

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan

Menopaussin yhteydessä hiukset kuivuvat, jolloin on hyvä huolehtia hiusten tarvitsemien ravinteiden sekä kosteuden saannista niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Joissain tapauksissa estrogeenin väheneminen aiheuttaa myös hiusten ohenemista. Tällöin erityisesti ohenevalle hiukselle suunnitellut tuotteet palauttavat sen ryhdin, kiillon ja hyvinvoinnin.

Osta hiustuotteita

Osta hiustuotteita kuivalle hiustyypille

Osta terveystuotteita hiuksille ja iholle

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan

Vaihdevuosien mukanaan tuomat muutokset voivat aiheuttaa hiusten ohentumista, mutta myös synnyttää hormonaalisia karvoja erityisesti leuan alueelle. Onneksi epätoivottujen tulokkaiden hävittämiseen löytyy monta hyvää ja tehokasta apuvälinettä!

Osta tuotteet karvanpoistoon

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan