Sisältöön
Kosmetiikkatuotteita herkälle iholle ja allergikoille.Kosmetiikkatuotteita herkälle iholle ja allergikoille.

Kosmetiikkaa herkkähipiäisille ja allergikoille

Jos sinulla on herkkä iho tai olet allerginen, kannattaa suosia hajusteetonta ja allergiatunnuksella merkittyä kosmetiikkaa. Tutustu allergiatunnukseen sekä tuotteisiin, jotka sopivat niin herkälle iholle kuin allergiselle käyttäjälle.

Osta Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tuotteita

Osta kosmetiikkaa

Allergiatunnus® on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton laatumerkki, joka takaa, että tuotteissa ei ole yleisiä allergisoivia ainesosia. Tunnuksen saaneet tuotteet eivät sisällä hajusteita tai yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä aineita tai materiaaleja.

Allergiatunnuksiset tuotteet sopivat hyvin koko perheen hygieniatarpeisiin: tuotteet huomioivat perheenjäsenet, joilla on herkkä iho, allergiaa tai astmaa. Ne ovat myös hyvä valinta kenelle tahansa, vaikka allergiaa ei olisikaan. Jokainen meistä voi herkistyä myös aikuisemmalla iällä. Usein herkistyminen on tulosta pitkäaikaisesta, jopa vuosien altistumisesta, jonka juurisyytä on usein hankala selvittää.

Hajusteet ovat yksi yleisimmin ärsytystä aiheuttavista kosmetiikan raaka-aineista. Allergisoitua voi niin synteettisille kuin luonnollisille hajusteille tai molemmille. Hajusteita on lukuisissa hygieniatuotteissa, vaikka ne eivät ole tuotteen toimivuuden kannalta olennaisia. Hyvä tuote sisältää ihon puhtaudelle ja hyvinvoinnille olennaiset raaka-aineet ilman mitään ylimääräistä.

Luonkosin öljypuhdistuskakku puhdistaa ihon, poistaa meikin sekä tasapainottaa ja hoitaa kasvojen ihoa.

Luonkosin kuivan ja herkän ihon vartaloöljykakku hoitaa ja ravitsee ihoasi tehden siitä ihanan pehmeän ja kimmoisan.

Mádaran kevyt kosteusvoide parantaa herkän, helposti ärtyvän ja punoitukseen taipuvaisen ihon kosteutusta.

Mádaran intensiivinen yövoide auttaa vähentämään ihon reaktiivisuutta, punoitusta ja kirvelyä.

Taikan seerumi sisältää ihoa tehokkaasti ja pitkäkestoisesti kosteuttavaa ksylitolia ja glyserolia sekä hoitavaa kauraöljyä ja rypsiöljyä.

LV:n ravitseva, kosteuttava ja hajusteeton kauraöljyshampoo kosteuttaa hiuksia ja tukee hiuspohjan hyvinvointia.

LV:n ravitseva, kosteuttava ja hajusteeton kauraöljynaamio hoitaa hiuksia ja rauhoittaa hiuspohjaa.