Sisältöön
KuvituskuvaKuvituskuva

Parhaat vinkit ja tuotteet kodin siivoukseen

Kun suunnittelet milloin ja mitä siivoat, voit säästää aikaa ja energiaa kotisi puhtaana pitämisessä. Perussiivousta helpottavat säännöllisyys, tarkoitukseensa sopivat puhdistusaineet sekä kaaosta hillitsevät säilytysratkaisut.

Katso Kodinhoito ja siivous

Katso Siivoustarvikkeet

Pieni sotku ja epäjärjestys kuuluvat elämään. Jos lika alkaa kuitenkin vaivata, säännöllinen puhdistus – vaikka pienissä annoksissa – on hyväksi todettu tapa pitää koti viihtyisänä. Karsimisen ja kierrättämisen ohella tavarat on hyvä järjestellä omille paikoilleen päivittäin. Esimerkiksi The Home Edit by iDesign -malliston erilaiset säilytysrasiat ja -purkit ovat täydellisiä leluille, kynille, askartelutarvikkeille, meikeille ja muille pikkutavaroille. Läpinäkyvästä rasiasta tavaroiden löytäminen on entistäkin helpompaa.

Perussiivouksessa on hyvä edetä puhtaimmasta likaisimpaan. Kunnollisten siivousvälineiden ohella siivoukseen on hyvä valmistautua tarkoitukseensa sopivilla puhdistusaineilla, jotka sopivat kodin eri pinnoille, vaatteille ja astioille. Eco Maxin muovittomat, luonnonmateriaaleista valmistetut tiski- ja pulloharja sekä palmunlehtiluuta tuovat iloa perusaskareiden äärelle, ja voidaan elinkaarensa lopussa kompostoida ruokajätteiden joukossa.

Ympäristöä vähemmän kuormittava pyykkietikka pidentää vaatteen käyttöikää, poistaa sähköisyyttä ja säilyttää värit kirkkaina. Perinteisistä huuhteluaineista poiketen pyykkietikka ei peitä epämiellyttäviä tuoksuja, vaan neutraloi ne. Tästä syystä tuote on loistava apu tunkkaisten hajujen kuten hien, tupakan ja homeen poistamiseen. Pyykkietikan käyttö puhdistaa myös pesuainejäämät pyykkikoneesta pitäen sen puhtaana ja raikkaan tuoksuisena.

Ota siivous osaksi rutiineja pyyhkimällä paljon käytöllä olevat pinnat päivittäin muun muassa keittiössä. Näin estät pinttyneen sotkun kertymisen ja teet siivoamisesta helpompaa ja nopeampaa jatkossa. Yleiseen puhdistukseen sopiva siivoussuihke poistaa tehokkaasti likaa niin keittiöstä kuin kylpyhuoneesta. Luonnollisista ainesosista lähes kokonaan valmistettu siivoussuihke ei ärsytä myöskään ihoa ja on siten täydellinen valinta allergia- ja lapsiperheisiin.