Sisältöön
KuvituskuvaKuvituskuva

Näin huollat meikkisiveltimiäsi ja -sieniäsi

Meikkisiveltimistä ja -sienistä on iloa pitempään, kun ne huolletaan oikein. Lue, kuinka huollat meikkisiveltimiäsi ja -sieniäsi, ja löydä meikkivälineitä sekä tarpeet huoltamista varten valikoimastamme.

Normaalihintaiset meikit ja meikkitarvikkeet S-Etukortilla –25 % Sokoksella, Sokos Emotionissa sekä verkkokaupassa sokos.fi 23.–29.10.2023. Etu koskee kaikkia normaalihintaisia meikkejä, meikkitarvikkeita sekä kynsi- ja ripsituotteita. Ei koske meikkilaukkuja eikä Fenty Beauty -tuotteita.

Osta meikkisiveltimiä

Osta meikkisieniä

Hyviin meikkisiveltimiin investoiminen kannattaa, sillä ne kestävät hyvinä monta vuotta ja ovat näin käytössä ekologisia. Esimerkiksi EcoToolsin siveltimet ovat ekologisen kuluttajan valinta, sillä siveltimien harjasosat ovat synteettistä materiaalia ja varret valmistetaan bambusta, joka on yksi maailman nopeimmin uusiutuva kasvi. Lisäksi siveltimen metalliosat ovat kierrätettyä alumiinia ja pakkausmateriaalit ovat valmistettu mm. biohajoavasta paperista ja kierrätetystä muovista. Kaikki EcoTools -merkin tuotteet ovat totta myös vegaanisia.

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan

Meikkisienet puolestaan kestävät käyttöä 1–3 kuukautta, mutta nekin tulisi pestä huolellisesti, jotta meikki ei ehdi imeytyä niihin kiinni ja meikkisientä voisi käyttää mahdollisimman pitkään. Hyvä vaihtoehto on esimerkiksi EcoTools Bioblender -biohajoava meikkisieni, jonka käyttöaika on 30 päivää. Tämän jälkeen sen voi huoletta heittää biojäteastiaan tai kompostiin, jossa se maatuu alle 180 päivässä.

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan

Meikkisiveltimien ja -sienten puhdistus

Meikkisiveltimet ja -sienet kannattaa pestä erityisesti näiden pesemiseen tarkoitetuilla puhdistusaineilla, jotka poistavat meikin ja lian niistä hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Siveltimien oikeanlainen pesu pidentää niiden käyttöikää huomattavasti. Lisäksi puhtailla meikkisiveltimillä ja -sienillä meikki levittyy paremmin. Meikkisiveltimet ja -sienet tulee myös puhdistaa tarpeeksi usein, vähintään kerran viikossa.

Sekoita tilkka meikkisiveltimen ja -sienen puhdistusainetta lämpimään veteen tai annostele suoraan siveltimelle tai sieneen. Pese siveltimet harjaksia hellävaraisesti hieroen ja huuhtele huolellisesti. Siveltimet tulee kuivattaa vaakatasossa, esimerkiksi pyyhkeen päällä, jotta vesi ei pääse valumaan siveltimen varresta harjasten kiinnitysosaan ja näin ollen vaurioita harjasten liimausta ja aiheuta niiden irtoamista.

Meikkisienen voi puhdistaa helposti niin, että annostelee puhdistusainetta kämmenelle ja hieroo kosteaa meikkisientä sitä vasten, kunnes meikkisienestä irtoava vaahto on kirkasta. Lopuksi meikkisieni rutistetaan kuivaksi.

Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan
Ladataan