Sisältöön
KuvituskuvaKuvituskuva

Ihonhoidon ABC

Ihon säännöllinen hoito edistää kauniin ja terveen ihon ylläpitoa. Hyvä ihonhoito auttaa poistamaan iholta epäpuhtauksia sekä kosteuttamaan ja suojaamaan sitä. Sukupuolestasi, iästäsi tai ihotyypistäsi riippumatta ihonhoidon tulisikin olla tärkeä osa jokaista päivääsi. Kokosimme tälle sivulle ihonhoidon eri vaiheet, joiden avulla voit tehdä ihonhoidosta osan päivittäisiä rutiinejasi.

Osta ihonhoitotuotteita

Tee testi ja löydä ihollesi sopivat tuotteet

Kasvojen puhdistus

Ihon hoitaminen aloitetaan puhdistustuotteilla, sillä hyvä puhdistus on kaiken A ja O. Iltaisin kasvoilta puhdistetaan päivän aikana iholle kertyneet saasteet ja meikit, kun taas aamuisin poistetaan yön aikana kertynyt tali ja pöly. Voit valita ihotyyppisi tai mieltymyksesi mukaan puhdistusmaidon, -vaahdon, -geelin tai -öljyn. Nykyään moni kosmetiikkamerkki suosittelee myös kaksoispuhdistusta. Ensimmäisen vaiheen tuotteella iholta puhdistetaan saasteet ja meikit, ja toisen vaiheen tuotteella poistetaan ylimääräinen tali ja kuona-aineet.

Osta puhdistustuotteita kasvoille

Silmämeikki poistetaan erillisellä silmämeikinpoistoaineella. Silmämeikkiä ei kannata poistaa esimerkiksi vedellä, sillä silloin silmiä joutuu yleensä hankaamaan, mikä on vahingollista herkälle silmänympärysiholle. Silmämeikinpoistoaineissa on usein ripsiä vahvistavia ainesosia sekä ainesosia, jotka hoitavat alueen ihoa. Myös vedenkestävälle silmämeikille sekä herkille silmille löytyy omat puhdistustuotteensa.

Kostuta vedellä puhdas kesto- tai kertakäyttöinen vanulappu ja purista se kuivaksi. Näin tehdessä, vanulappu ei ime itseensä ylimääräistä silmämeikinpoistoainetta, sillä se on jo täyttynyt vedestä. Valuta silmämeikinpoistoainetta sopiva määrä vanulappuun ja pidä vanulappua kevyesti ripsien päällä muutaman sekunnin ajan, jonka jälkeen pyyhi hellävaraisesti ripsiväri ja muu silmämeikki pois.

Osta silmämeikinpoistoaineita

Misellivesi sopii myös matkoille

Misellivedellä saat poistettua kasvo-, silmä- ja huulimeikin. Se on hyvä ihonpuhdistustuote, jos olet esimerkiksi mökkeilemässä, veneilemässä tai matkoilla, eikä saatavilla ole juoksevaa vettä. Misellivesi toimii myös osana tavallista ihonpuhdistusrutiinia – voit käyttää sitä alkuun poistamaan kasvoilta meikit, jonka jälkeen voit vielä viimeistellä puhdistuksen pesemällä kasvot puhdistusmaidolla. Misellivettä voi hyvin käyttää myös ainoana puhdistustuotteena aamuisin. Ota käyttöön puhdistusliina tai isompikokoinen vanulappu. Kostuta liina hyvin misellivedellä, jonka jälkeen puhdista kasvot ja silmänympärysiho ylöspäin suuntautuvin vedoin.

Osta misellivesiä

Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen

Hyvää puhdistusta seuraa hyvä ihotyypillesi sopiva kasvovesi. Se viimeistelee puhdistuksen ja palauttaa ihon pH:n. Ilman kasvovettä iho jää puhdistuksen jäljiltä hälytystilaan, eikä hyväksy seuraavia tuotteita samalla tavalla, tai se saattaa jäädä jopa kuivaksi. Kasvovesi auttaa seuraavia tuotteita imeytymään ihoon paremmin. Ihoa hoitavat aineet olisi hyvä levittää iholle ennen kuin kasvovesi ehtii kuivua. Laita puhtaalle vanulapulle sopiva määrä kasvovettä ja pyyhi kasvot ylöspäin suuntautuvilla vedoilla.

Ihon kosteutus ja hoito

Hoitovesi

Hoitovesi on ihana tuote, joka on vähitellen valloittanut maailmaa. Se eroaa kasvovedestä siten, että kasvoveden viimeistellessä puhdistuksen, hoitovesi aloittaa ihon hoitamisen kosteuttamalla sitä. Hoitovesi on koostumukseltaan hieman kasvovettä paksumpaa ja sen saa hyvin levitettyä kasvoille. Kaada pieni määrä hoitovettä kämmenelle ja painele se kämmenilläsi kevyesti kaikkialle kasvojen ja kaulan iholle. Vanulappua ei kannata käyttää, jottei hoitoveden arvokkaita ainesosia mene hukkaan.

Osta kasvo- ja hoitovesiä

Silmänympärysseerumi

Hoitoveden kosteuttaessa kasvoja, on vuorossa seerumit. Voit laittaa silmänympärysseerumin joko suoraan tuubista iholle tai annostella sitä pienet tipat nimettömiin sormiisi ennen levitystä. Käytä tuotteen levitykseen nimettömiä, jottei silmänympärysiholle tulisi liikaa painetta. Aloita silmien uloimmista kulmista, ja vedä siitä kevyesti ylös kulmakarvojen alapuolelta, sekä alaspäin alaluomea pitkin. Voidetta ei kannata laittaa liikkuvalle luomelle, sillä se voi aiheuttaa turvotusta.

Hoitoseerumi kasvoille

Hoitoseerumeihin on tiivistetty runsaasti tehokkaita ja ravitsevia ainesosia. Pienimolekyyliset seerumit imeytyvät syvälle ihoon tarjoten tehokasta hoitoa ja saaden aikaan erinomaisia tuloksia. Levitä hoitoseerumi ottamalla kaksi painallusta tuotetta kämmenellesi ja hiero sen jälkeen kämmenet yhteen. Taputtele kämmenilläsi seerumia hellästi kasvoille ja kaulalle. Seerumi imeytyy välittömästi ihoon ja alkaa vaikuttaa tehokkaasti. Öisin voit halutessasi käyttää seerumin sijaan kasvoöljyä. Jos haluat, voit myös sekoittaa pisaran seerumia tai kasvoöljyä kasvo- tai meikkivoiteen joukkoon.

Osta seerumeita ja tehohoitoja

Hoitovoiteet

Seerumi imeytyy syvälle ihoon, eikä jätä iholle kosteuden lukitsevaa suojaa. Tämän takia iho tarvitsee myös kosteusvoiteita. Aloita silmänympärysvoiteesta – voit valita mieltymyksesi mukaan joko kevyen ja kosteuttavan tai täyteläisen ja hoitavan voiteen. Silmänympärysvoide levitetään samalla tavalla kuin silmänympärysseerumi.

Päiväksi kasvojen iholle kannattaa valita hoitovoide, joka sisältää aurinkosuojan. Se voi olla esimerkiksi sävyttävä päivävoide, jossa on mukana peittävyyttä. Voide saa olla koostumukseltaan kevyt, jolloin se sopii myös meikin alle. Suojakertoimellista päivävoidetta ei kuitenkaan kannata käyttää öisin, sillä suojakerroin muodostaa eräänlaisen ylimääräisen kerroksen kasvoille. Sen sijaan illalla iholle levitetään erillinen yövoide. Yön aikana iho uusiutuu aktiivisemmin, joten se tarvitsee enemmän ravitsevia ainesosia ja riittävää kosteutusta, minkä takia yövoide onkin yleensä päivävoidetta täyteläisempää. Levitä kasvovoide ottamalla noin kahden tai kolmen herneen verran voidetta kämmenellesi ja painele se kasvojen iholle sekä kaulalle.

Tässä vaiheessa on hyvä levittää myös dekolteevoide. Ota voidetta pieni määrä ja painele se kaikkialle dekolteen alueelle. Painele loput voiteesta varovasti kaulalle.

Osta silmänympärysvoiteita ja -seerumeita

Osta päivävoiteita

Osta yövoiteita

Kuorinnat ja naamiot

Sekä kasvojen että vartalon ihoa on hyvä silloin tällöin kuoria. Mieltymyksiesi ja ihotyyppisi mukaan voit valita joko rakeellisen kuorinnan tai rakeettoman entsymaattisen kuorinnan. Entsymaattista kuorintaa suositellaan couperosa-iholle tai muuten herkästi punoittavalle iholle, sillä sitä ei hierota kasvoilla ollenkaan, vaan kuorinta levitetään kasvoille ja annetaan yleensä olla kasvoilla muutamia minuutteja. Entsymaattinen kuorinta toimii eri happojen avulla. Rakeellinen kuorinta levitetään kasvoille ja pyöritellään kevyesti kasvojen jokainen kohta läpi. Molemmat kuorinnat huuhdellaan vedellä pois kasvoilta.

Kasvonaamio on ihana ja hellivä apu iholle. Laajasta valikoimastamme löydät sinulle sopivan kasvonaamion, toivoitpa sitten tehokosteuttavaa tai puhdistavaa vaikutusta. Kosteuttavia naamioita voi yleensä käyttää niin usein kuin vain haluaa, joko kuurina joka päivä esimerkiksi viikon ajan, tai silloin tällöin. Puhdistavaa naamioita voi tuotteen ohjeista riippuen käyttää esimerkiksi kerran viikossa. Kasvonaamiot ovat hyvä lisä ihonhoitoon ja mukavaa hemmottelua iholle ja itselle.