Sisältöön
Kuvassa koira Familon -peiton päällä. Kuvassa koira Familon - peiton päällä.

Vuodevaatteiden vaihtovälillä on väliä

Familon järjestää maaliskuussa kierrätyskampanjan, joka muistuttaa vuodevaatteiden vaihtovälien tärkeydestä. Vaihtovälissä on kyse ennen kaikkea hygieniasta – vaikka tyyny tai peitto saattaisi ulkopuolelta vielä näyttää käyttökelpoiselta, voi todellisuus olla toinen. Tuo vanhat peitot ja tyynyt kierrätykseen maaliskuun aikana.

Muista vaihtoväli!

Vuosien saatossa hiki ja lika imeytyvät kuituihin muuttaen niiden rakennetta, jolloin tyyny voi menettää ergonomisia ominaisuuksiaan. Lika voi myös pahimmillaan aiheuttaa nenän tukkoisuuta ja siten heikentää unen laatua. Kun vaihdat unituotteesi säännöllisesti, voit nauttia hyvillä mielin makeista ja puhtaista unista.

- tyynyillä vaihtoväli 2 vuotta

- peitteillä vaihtoväli 4 vuotta

- joustinsängyllä ja -patjoilla vaihtoväli 8–10 vuotta

- patjalla vaihtoväli 6–8 vuotta

- sijauspatjalla vaihtoväli 4 vuotta

Tyynyjen ja peittojen hoito

Oikein hoidettuna tyynyt ja peitot säilyvät kuohkeina ja ilmavina pitkään. Noudata tyynyjen ja peittojen hoidossa aina tuotteessa olevaa ohjetta. 

Tuuleta tyynyä viikoittain ja pese se 3–4 kertaa vuodessa 60°C konepesussa ja linkoa kevyesti. 1/3 normaalista pesuainemäärästä riittää. 

Anna vuoteen tuulettua aina hetken ennen sijaamista. Pöyhi peitettä aamuisin ja tuuleta sitä kerran viikossa. Pese peite 1–2 kertaa vuodessa 60°C konepesussa ja linkoa kevyesti. 1/3 normaalista pesuainemäärästä riittää.

Kuitutäytteiset tyynyt ja peitot. Muotoile tuote kosteana ja varmista täytteen tasaisuus. Suosittelemme varovaista rumpukuivausta, jossa lämpötila ei ylitä suositeltua pesulämpötilaa. Voit myös kuivata tyynyt ja peitot tasolla tai narulla ilmavassa paikassa. Kääntele ja pöyhi tuotteita kuivauksen aikana. Napakasti tukeville tyynyille, joiden rakenne muodostuu karstatuista kuitukerroksista, suosittelemme muutamaa langanpistoa tyynyn kulmiin ennen pesua siten, että myös täytettä jää piston alle. Näin täyte pysyy paikallaan pesun aikana.

Untuvatyynyt ja -peitot. Kuivaa untuvatyyny ja -peite ilmavasti ja pöyhi niitä kuivumisen aikana. Untuva ei vaadi rumpukuivausta, mutta se on hyvä tapa lisätä untuvatuotteen pöyheyttä. Tee rumpukuivaus untuvatuotteen ollessa jo lähes kuiva, jotta kuivauksen aikana ei syntyisi untuvalle ominaista tuoksua. Säilytä untuvatyynyt ja -peitot aina kuivassa paikassa ilmavasti, jotta untuva säilyy kuohkeana. Kuivata ja huolla untuvatuotteet aina ennen säilytykseen siirtämistä.

Osta Familonin vuodevaatteita

Osta Familonin tuotteita