Sisältöön
Naisella kädessään tyylikäs ja kauniisti muotoiltu hajuvesipullo.Naisella kädessään tyylikäs ja kauniisti muotoiltu hajuvesipullo.

Luo uniikkeja tuoksukokemuksia kerrostamalla

Anna tuoksujen viedä sinut matkalle kohti ainutlaatuisia tuoksukokemuksia. Tuoksujen kerrostaminen on taiteenlaji, jossa erilaisia tuoksuja yhdistellään omaksi uniikiksi tuoksuksi.

Tuoksujen kerrostaminen voidaan toteuttaa eri tuotteilla kuten suihkugeelin, vartalovoiteen ja hajuveden yhdistelmällä tai luomalla uniikki tuoksu pelkästään hajuvesillä. Esimerkiksi Lähi-idässä tuoksujen kerrostamisella on jo pitkät perinteet, missä tuoksut ovat osa kulttuuria, identiteettiä ja ilmaisutapaa.

Tuoksujen kerrostaminen voi aluksi tuntua haastavalta, mutta ei huolta – kauneuden asiantuntijoidemme vinkeillä pääset jo hyvään alkuun ja lähemmäs toiveidesi tuoksuyhdistelmää.

Tuoksuvirtuoosiksi 6 askeleella

1. Valitse kaksi laadukasta tuoksua, joissa käytetään parhaita raaka-aineita.

2. Käytä pohjana syvää ja voimakasta tuoksua kuten vaniljan, pihkan tai metsän tuoksunuotteja. Päällimmäisenä tuoksuksi sopivat esimerkiksi raikkaat ja kevyet sitrukset, kukkaiset tai yrttiset tuoksut.

3. Aloita 50/50-suhteella eli yksi suihkaus molempia tuoksuja. Jos olet epävarma, testaa yhdistelmää ensin paperille.

4. Voit myös leikitellä tuoksun lämpötilalla. Haluatko raikastaa lämpimän mausteisen tuoksun keväisemmäksi sitrustuoksulla tai syventää kevyttä kukkaistuoksua makealla vaniljalla?

5. Opettele tunnistamaan eri tuoksunuotteja ja suunnittele millä tavoin haluat yhdistää niitä keskenään. Lue aiheesta lisää tuoksuoppaastamme.

6. Älä rajoita tuoksuyhdistelmiä vain naisten tuoksuihin tai miesten tuoksuihin, vaan yhdistele rohkeasti ja uteliaasti yli sukupuolirajojen.

On hyvä myös muistaa, että keskivertotuoksussa käytetään noin 150–200 raaka-ainetta, joten on aina mahdollista, että kaikki niistä eivät sovi tuoksujen kerrostamiseen.

Tutustu naisten tuoksuperheisiin ja löydä tuoksusi

Tutustu miesten tuoksuperheisiin ja löydä tuoksusi

Entä miten parfymöörit, jotka ammatikseen luovat tuoksuja, suhtautuvat tuoksujen kerrostamiseen? Pienellä varauksella, sillä omasta mielestään he ovat luoneet jo täydellisesti tasapainossa olevan tuoksun, joka ei tarvitse muuta seurakseen. Mutta toisaalta – mikä estää sinua luomasta omia tuoksujen mestariteoksia? Anna siis mielikuvituksesi johdatella ja sukella tuoksujen maailmaan. Uniikki tuoksukokemus odottaa!

Testaa tuoksujen kerrostamisessa

Lifestyle-brändi CLEAN on suunnitellut kolme täydellistä yhdistelmää tuoksujen kerrostamiseen. Valitse suosikkisi vaihtoehdoista Fresh Rain, Warm Skin tai Fresh Skin. Tutustu CLEAN-tuoksuihin.