Sisältöön

S-Etukortilla –20 %: Naiset, Miehet, Koti

Biomed

Biomed Rautatipat 15 ml

tuotteen arvosana 5/5

Siirry arvioihin2kappaletta
27,05 €
1 803,33 €/l

Myymäläsaatavuus

Tuotteen tiedot

Tuotekuvaus

Rautatipat
Naisten, odottavien ja imettävien äitien, iäkkäiden ihmisten, himourheilijoiden, kasvissyöjien sekä erilaisista suolistovaivoista kärsivien kannattaa kiinnittää huomiota riittävään raudan saantiin. Raudanpuuteanemia on yleisimpiä ravintoaineiden puutostiloja. Keho tarvitsee rautaa mutta ei itse tuota sitä, siksi raudan saanti ravinnosta on välttämätöntä. Anemia voi myös johtua muistakin syistä kuin raudanpuutteesta, esimerkiksi B12-vitamiinin puutteesta tai punasolujen tilavuuden muutoksista. Rauta auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Pullossa 30 päivän annos.

Naisilla joilla on runsaat kuukautiset, raudanpuuteanemia on yleistä. Murrosikäiset, keliakiaa sairastavat, mahahaavaa potevat sekä odottavat ja imettävät äidit tarvitsevat yleensä enemmän rautaa.

Eräs yleinen syy anemiaan on ruuansulatuskanavaan tapahtuva hidas verenvuoto. Se voi johtua vatsa- tai pohjukaissuolihaavasta tai haavaisesta paksunsuolen tulehduksesta. Pitkään jatkunut tai runsas särkylääkkeiden käyttö voi myös aiheuttaa verenvuotoa suolistossa ja olla syynä anemiaan.

Toinen anemiatyyppi on B12-vitamiinin tai foolihapon puutos. Näitä B-ryhmän vitamiineja tarvitaan punasolujen muodostumisessa. Foolihapon ja B12-vitamiinin puute on yleistä suolistosairauksissa esimerkiksi keliakiassa ja crohnintaudissa joissa esiintyy imeytymishäiriöitä. Puute on yleistä myös vanhuksilla, kasvissyöjillä ja alkoholisteilla. Rauta-arvot voivat alentua myös monissa kroonisissa sairauksissa. Tavallisimpia syitä ovat reumasairaudet ja elimistön krooniset tulehdustilat.
Kasvikunnan tuotteissa on monia hyviä raudan lähteitä kuten kuivatut hedelmät, erityisesti luumut ja rusinat, linssit ja siemenet sekä nokkonen ja pinaatti. Kasvikunnan rauta on niin sanottua non-hemirautaa joka ei imeydy kuitenkaan niin hyvin kuin eläinkunnan ja kalan hemirauta. Siksi kasvis- ja vegaaniruokavaliota noudattavien on syytä kiinnittää huomiota rauta-arvoihin.

Elimistön rautapitoisuus määritetään yleisimmin veren hemoglobiinista. Normaali hemoglobiinin viitearvo aikuisilla naisilla (B-Hb) on 120–155, miehillä 130–167 g/l. Pelkkä hemoglobiini ei kerro kaikkea. Ihminen saattaa kärsiä raudanpuutteesta vaikka hemoglobiini olisi hyvä tai jopa korkea. Mittauta myös seerumin rauta ja ferritiini- varastoraudan arvot.

Rautatipat eivät aiheuta ummetusta ja on erittäin vatsaystävällinen. Nostaa rauta-arvoja tehokkaasti.

Valmistusmaa Iso-Britannia.
Maahantuoja: Biomed Oy, Sirrikuja 4 D, 00940 Helsinki

Tuotetiedot
Tuotekoodi

6417152000156

Arviot (2)

tuotteen arvosana 5/5

  • asiakkaan antama arvosana 5/5

    Cesi43Vahvistettu osto

    Paras rautalisä

    Olen ostanut kahdesti biomedin rautatippoja. Miellyttävä ja helppo ottaa 15 tippaa päivässä.

  • asiakkaan antama arvosana 5/5

    Cesi43Vahvistettu osto

    Erinomainen rautalääke

    Minulla on nyt toinen pullo menossa ja olen erittäin tyytyväinen tuotteeseen