Asiakaspalvelu

Palautusohjeet

Verkkokaupasta tilattujen tuotteiden palautus

Sokos-verkkokaupasta tilatuilla tuotteilla on maksuton 14 vuorokauden palautusoikeus. Voit siis tutustua tilaamiisi tuotteisiin rauhassa ennen ostopäätöksen tekemistä. Tarkemmat tiedot palautusoikeudesta löydät verkkokaupan palautusehdoista.

Jos haluat vaihtaa tuotteen, palauta tilaamasi tuote ja tee uusi tilaus verkkokaupassa. Näin saat korvaavan tuotteen kotiisi mahdollisimman pian.

 • 1. Täytä paketin mukana tullut palautusilmoitus ja liitä se palautuksen mukaan.
  • a. Kerro ilmoituksessa palautuksen syy ja ilmoita tilinumerosi.
  • b. Jos tuote on viallinen tai väärä, lisää ilmoitukseen mahdollisimman tarkka kuvaus virheestä.
  • c. Jos sinulla ei ole alkuperäistä lähetettä tallessa, voit tulostaa palautusilmoituksen tästä.
 • 2. Pakkaa palautettavat tuotteet huolellisesti.
  • Huomioithan, että palautettavien tuotteiden tulee olla käyttämättömiä ja alkuperäisessä kunnossa palautuessaan meille.
  • a. Jos olet ehtinyt heittää pois laatikon, jossa tilauksesi toimitettiin, voit käyttää myös muuta vastaavaa pakkausta.
  • b. Ethän liimaa palautuksen osoitekorttia suoraan tuotteeseen tai sen myyntipakkaukseen.
  • HUOM! Vaarallisia aineita sisältävät VAK-tuotteet (esim. spraypakkaukset, hiusvärit, kynsilakat, parfyymit ja hiuslakat) tulee palauttaa alkuperäisessä toimituspakkauksessa, jossa on valmiiksi kuljetuksen vaatima varoitusmerkintä ja osoitekortin toimitustiedot. Mikäli sinulla ei ole alkuperäistä pakkausta tallella, voit tulostaa vaaditun merkin tästä.
 • 3. Palauta paketti palautuspisteeseen. Palautuspisteitä ovat:
  • Kaikki Postin toimipisteet
   a. Kun käytät paketin mukana toimitettua palautuksen osoitekorttia, voit jättää paketin suoraan postitoimipisteen lähtevän postin laatikkoon. Sinun ei tarvitse asioida tiskillä erikseen.
  • Verkkokaupan noutopiste tai Postin pakettiautomaatti
   b. Voit palauttaa paketin samaan verkkokaupan noutopisteeseen tai Postin pakettiautomaattiin, mistä hait paketin.
  • HUOM! Vaarallisia aineita sisältäviä VAK-tuotteita (esim. spraypakkaukset, hiusvärit, kynsilakat, parfyymit ja hiuslakat) ei turvallisuussyistä saa palauttaa pakettiautomaattiin, vaan ne tulee lähettää Postin toimipisteen kautta.
 • 4. Maksamme rahat takaisin, kun olemme vastaanottaneet lähetyksen.
  • a. Teemme hyvityksen 14 vuorokauden kuluessa, kun olemme vastaanottaneet ohjeiden mukaisesti tehdyn palautuksen. Saat hyvityksestä erillisen ilmoituksen sähköpostiisi.

Verkkokaupan palautusehdot

Sokos-verkkokaupasta tilatuilla käyttämättömillä tuotteilla on 14 vuorokauden palautusoikeus. Asiakaspalautukset ovat maksuttomia.

Tuotteiden hygieenisyyden turvaamiseksi avattua hygieniatuotetta ei voi palauttaa (Kuluttajansuojalaki: 6 luku, 16 §). Hygienia- ja intiimituotteita ovat esimerkiksi epilaattorit, partakoneet, ihokarvatrimmerit, hiustenhoitolaitteet ja suuhygienialaitteet sekä kuume- ja verenpainemittarit.

Verkkokaupassa ei ole vaihto-oikeutta. Jos haluat vaihtaa tuotteen, palauta tilaamasi tuote ohjeiden mukaan ja tee uusi tilaus verkkokaupassa.

Mikäli olet vastaanottanut viallisen tai väärän tuotteen, palauta tuote palautusohjeiden mukaisesti. Täytä palautuksen mukana toimitettavaan lähetteeseen tuotteen virhekuvaus mahdollisimman hyvin.

Kuluttajansuojalain etäkaupan 6. luvun (13.6.2014) mukaan erillistä peruuttamisilmoitusta tilauksesta ei tarvitse tehdä palautusoikeuden voimassaoloaikana (14 vuorokautta). Palautuksen mukana toimitetaan lähete, johon sinun on kirjattava palautuksen syy. Jos sinulla ei ole lähetettä tallella, voit käyttää verkkokaupan mallilomaketta.

Huolenpitovelvollisuus

Kuluttajansuojalain etäkaupan 6. luvun (13.6.2014) ehtojen mukaisesti palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä tuotteita. Käsittelethän tuotetta varoen ennen ostopäätöksen tekemistä. Tuotteeseen on oikeus tutustua, mutta sitä ei saa ottaa käyttöön tutustumisen aikana ja siitä on pidettävä hyvää huolta. Tekstiilituotteista ei saa poistaa hintalappua eikä tuotetta saa pestä ennen palautusta.

Jos olet käsitellyt palautettua tuotetta vastoin huolenpitovelvollisuuden ohjeita ja ottanut sen käyttöön, emme hyvitä tuotteen hintaa (arvonalennus 100 %). Perimme sinulta lisäksi palautuksesta aiheutuneet posti- ja käsittelykulut. Ohjeiden vastaisesti palautettua tuotetta ei palauteta sinulle takaisin.

Palautuksen toimitustavat

Voit palauttaa verkkokaupasta tilattuja tuotteita myymälään, Postiin tai siihen Postin pakettiautomaattiin, josta paketti on noudettu. Maksamme asiakaspalautusten lähetyskulut, kun noudatat palautusohjeita. Emme vastaanota postiennakolla lähetettyjä palautuksia. Kotiinkuljetuksella toimitettujen tuotteiden palauttaminen on maksutonta vain Postin toimipaikasta, ei kotoa.

Kuluttajansuojalain etäkaupan 6. luvun (13.6.2014) mukaan verkkokaupalla on oikeus olla hyvittämättä rahoja, kunnes se on saanut palautetun tuotteen tai tuotteet takaisin. Maksu palautetaan ensisijaisesti samalla maksutavalla, jota alkuperäisessä tilauksessa käytettiin.

Koska tilattujen tuotteiden määrä ei vaikuta toimituskulujen suuruuteen, toimituskuluja ei makseta takaisin, jos palautus koskee vain osaa tilauksen tuotteista. Jos palautetaan koko tilaus, hyvitetään myös tilauksen toimituskulut. Verkkokauppa pidättää oikeuden veloittaa toimituskulut kotiinkuljetetuista asiakaspalautuksista.

Jos palautat tuotteen, joka on ollut edellytyksenä tilauksessa saadulle edulle, saatu etu mitätöityy ja edun summa vähennetään hyvitettävästä summasta.

Lisätietoja kuluttajan oikeuksista verkkokaupassa saat Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivuilta.

Myymälästä ostettujen tuotteiden vaihto ja palautus

Voit vaihtaa tai palauttaa Sokos-myymälästä ostamasi käyttämättömän ja myyntikelpoisen tuotteen 14 vuorokauden sisällä ostamisesta samaan Sokos-tavarataloon.

Poikkeuksena ovat tuotteet, joita ei hygieniasyistä tai alan tavan mukaan voida vaihtaa, esim. alusvaatteet, uimapuvut ja hygieniatuotteet.

Pelejä, elokuvia, CD-levyjä tai ohjelmalevykkeitä ei vaihdeta, jos sinetti ei ole ehjä. Myös kirjojen vaihdossa ja palautuksissa on rajoituksia.

Ole hyvä ja ota kuitti mukaan.

Osto-opas

https://www.sokos.fi/fi/sokos/asiakaspalvelu/osto-opas

Tuotteiden palauttaminen

Verkkokaupasta tilatuilla käyttämättömillä tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus. Lisätietoa saat lukemalla palautusohjeet ja palautusehdot.

Tilaus- ja toimitusehdot

https://www.sokos.fi/fi/sokos/verkkokauppa/tilaus--ja-toimitusehdot

Palauttaminen

Etäkaupassa kuluttaja-asiakkaalla on oikeus peruuttaa kauppa maksutta 14 vuorokauden sisällä. Lisätietoa saat lukemalla palautusohjeet ja palautusehdot.