Zero waste, nollahukka, trendaa kosmetiikassa

Onko zero waste -ajatus sinulle jo tuttu? Zero waste, suomalaisemmin nollahukka, on periaate, jossa pyritään elämään niin, että ei syntyisi sellaista jätettä, joka päätyy poltettavaksi sen sijaan että se voitaisiin kierrättää uusiokäyttöön. Lue vinkit, kuinka voit ottaa nollahukka-ajattelun osaksi omaa elämääsi.  

Miten voit toteuttaa zero waste -ajattelua omassa elämässäsi? 

Zero waste -ajattelumallin äitinä pidetään Bea Johnsonia, jonka perheen vuosittainen jäte mahtuu lasipurkkiin. Päästäkseen tähän perhe on tehnyt isoja muutoksia arkeensa. Vaikka et hyppäisi yhtä syvälle nollahukka-ideologiaan, jo pienetkin teot ja valinnat omassa arjessasi tekevät hyvää ympäristölle. Zero waste -elämäntavan peruspilarit ovat:

1. Kieltäydy kaikesta turhasta. Kysy itseltäsi, tarvitsetko oikeasti uutta tavaraa. Suosi elämyksellisiä lahjoja tavaran sijaan. Kieltäydy erityisesti kertakäyttömuoviasioista, kuten muovikasseista ja kertakäyttökahvimukeista.

2. Karsi turha tavara minimiin. Myy, lahjoita tai kierrätä tarpeettomat vaatteet ja muut tavarat eteenpäin niitä tarvitseville.

3. Käytä uudelleen ja korjaa rikkoontunut. Hanki käytettyä silloin kuin mahdollista ja käytä tuotteet käyttöikänsä loppuun. Vaihda kestotuotteisiin, suosi esimerkiksi kestokasseja ja kanna vaikkapa omaa juomapulloa tai termosmukia mukana.

4. Kierrätä kaikki kierrätyskelpoiset materiaalit ja tuotteet.

5. Kompostoi ja käytä multa omassa puutarhassa tai vaikkapa huonekasvien ruukuissa.

 

Tuotenosto:

BodyBoom Original Kahvikuorinta 200 g–25048503

Tata Harper Clarifying Moisturizer Kosteusvoide 50ml–31884513

Olivia Klein Balance Cream rauhoittava kosteusvoide 50 ml–37354517

Olivia Klein Acne Wash aktiivihiilipohjainen puhdistusgeeli 150 ml–38111522

Rimita Green RimitaDeo ekologinen deodorantti 50 ml–32864001

Valitse kestävää, ei kertakäyttöistä

Valitse kestotuotteita kertakäyttötuotteiden sijaan aina kun se on mahdollista. Ajele karvat kestohöylällä, ota kestovanupuikot käyttöön ja käytä pestäviä meikinpuhdistusliinoja. Valitse myös tuotteita, jotka on valmistettu luonnonmateriaalista. Esimerkiksi hampaidenhoitoon on saatavana bambusta valmistettuja hammasharjoja ja maissitärkkelyksestä valmistettuja hammaslankaimia. Meikkitarvikkeiden säilytykseenkin on ympäristöystävällistä kierrätysmateriaaleista valmistettuja vaihtoehtoja, kuten Miomojon suloiset kosmetiikkalaukut.

  


Tuotenosto:

LastSwab Basic Krill Peach 1 kpl–41967506

Geisha Shaver–43362522

MakeUp Eraser Mini Plus meikinpoistoliina–42380501

My White Secret pehmeä bambuhammasharja 1kpl–31027516


 

Patayka luonnonkosmetiikkaa

Ympäristöä rakastavaa kosmetiikkaa

Jos hiusten pesu etikalla ja ruisjauhoilla tuntuu liian extremeltä, aloita ympäristötietoinen kauneudenhoito siirtymällä käyttämään vastuullista kosmetiikkaa. Sertifioitu luonnonkosmetiikka on valmistettu puhtaista, luonnollisista raaka-aineista. Luonnonkosmetiikan merkkejä on runsaasti. Osa merkeistä on edullisia, osa hintavampia ja niiden valikoimasta löydät varmasti sopivat t päivittäiseen kauneudenhoitoon. Esimerkiksi luonnonkosmetiikan luksusmerkki Patyka on tuonut markkinoille myös edullisemman hoitolinjan. Dr. Hauschka on valmistanut luonnonkosmetiikkaa erittäin tiukoin laatukriteerein jo vuosikymmenten ajan. Kannattaa kurkata myös ns. markettikosmetiikan hyllyyn ja yllättyä: monella tutulla brändillä on saatavana luonnonkosmetiikan kriteerit täyttäviä tuotteita!

Lue lisää luonnonkosmetiikasta >

Osta Patykan tuotteita >

Osta Dr. Hauschkan tuotteita >

Osta luonnonkosmetiikkaa >

 Dr. Hauschka luonnonkosmetiikkaa

 

Tuotenosto:

Patyka Soothing Milky Toner kasvovesi 200ml–36575015

Patyka Youthful Firming Body Cream kiinteyttävä vartalovoide 90 ml–25482508

Dr. Hauschka Ruusuvoide 30 ml–3741010

Dr. Hauschka Sheer Lipstick kuultopuna 2 g–21154516

Garnier Bio Ravitseva kasvosuihke 150ml sisältää luomuarganöljyä ja luomuviljeltyä ruiskukan kukkaisvettä. Kuivalle iholl–37344613

NIVEA 25kpl Biodegradable Aloe Vera Cleansing Wipes -puhdistusliinat–41607501

 

UpCircle hävikkituote kosmetiikka

Hävikkituotteet kosmetiikassa

Tiesitko, että hävikkituotteista valmistetaan myös kosmetiikkaa? UpCircle-sarjan tuotteissa käytetään kahviloista kierrätettyjä kahvinpuruja ja hyödyntää tuotteissaan myyntiin kelpaamattomia hassunnäköisiä hedelmiä ja vihanneksia. Miten herkullinen tapa hoitaa ihoa!

Lue lisää hävikkituotteista valmistetusta kosmetiikasta > 

Osta UpCircle-tuotteita >

Pulpe De Vie luonnonkosmetiikkaa

Osta Pulpe De Vie -tuotteita >

   

Ympäristöystävällisemmät pakkaukset

Monet kosmetiikkamerkit, jotka valmistavat luonnon raaka-aineista tuotteitaan, myös kiinnittävät huomiota tuotepakkausten ja tuotantoprosessin ekologisuuteen. Lumenen meikkipakkausten muovista on noin puolet kierrätettyä ja osuutta on tarkoitus nostaa 80 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Kuljetuspakkausten materiaalissa on tavoitteena siirtyä FSC- tai PEFC-sertifioitua kartonkimateriaalia ja kierrätyspahvia kuljetuslaatikoissa. Lumenen käyttämä sähkö on tuotettu kestävästi vesivoimalla.

Lue lisää Lumenen vastuullisen kauneuden periaatteista > https://www.sokos.fi/fi/sokos/inspiroidu/vastuullista-kauneutta-lumenelta

Osta Lumene-tuotteita >

 

We care icon pure ihonhoito 

Vähemmän pakkausmateriaalia

Myös kotimainen We Care Icon Pure -ihonhoitolinja tarjoaa pohjoisen luonnon raaka-aineista valmistettuja tuotteita. Hiilijalanjälkeä on pyritty pienentämään jättämällä turhat pahvipakkaukset pois, käyttämällä pakkauksissa mahdollisuuksien mukaan kierrätysmuovia. Lisäksi pakkauksissa on mukana kierrätysohje, jotta jatkokierrättäminen on mahdollisimman helppoa.

Lue We Care Icon Pure -ihonhoitolinjasta >

Osta We Care Icon -tuotteita >

 

Tuotenosto:

We Care Icon Calming Cleanser Milk puhdistusemulsio 200 ml–37585583

We Care Icon Gentle Cleanser Foam puhdistusvaahto 150 ml–37585584

We Care Icon Balance & Energy Body Butter vartalovoi 200 ml–37585601

We Care Icon Harmony & Joy Body Butter vartalovoi 200 ml–37585598

 

zero waste kestokassit  

Sokos siirtyy kestokasseihin

Omien toimien vaikutus ympäristöön ja kestävä elämäntapa kiinnostavat yhä useampaa kuluttajaa ja yritystä. Ympäristöarvot ovat tärkeitä myös Sokokselle ja Emotionille, jotka muuttivat muovikassinsa maksullisiksi jo 2017 vähentääkseen tehokkaammin muovikasseista syntyvää jätettä. Sokos kokeilee nyt muovikasseista luopumista kokonaan tarjoamalla kuluttajille erilaisia kestokasseja. Uusimmat kestokassit on valmistettu paperikankaasta, joka on uusi kotimainen materiaali-innovaatio.  

Lue lisää muovikassien vähentämisestä >

Lue lisää uusista kestokasseista > 

 

Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä