Vuodenajan vaihtelut vaikuttavat ihoon ja sen reaktioihin. Ihon perushoidon tulisi aina  pysyä samana, vuodenajasta huolimatta tärkeintä on ihon hyvä puhdistaminen ja riittävä kosteutus, mutta talvi tuo ihonhoitoon vielä omat erityispiirteensä. Jos ihosi on ärtynyt kostean kylmästä talvesta ja reagoi kiristelevänä kuivuutena, sameana sävynä ja jopa kutinana tai punoituksena, poimi talteen nämä tuotevinkit. 

Talvella iho tarvitsee viikottaista kuorintaa, tehokosteuttavia tuotteita kuten seerumin tai naamion ja täyteläisiä hoitovoiteita. Hyvä silmänympärysvoide on myös tärkeää, jotta ohut silmänympärysiho on suojattu kylmässä säässä. Myös vartalon ihoa tulisi hoitaa ja aivan erityistä huomiota tulisi suunnata kylmälle koko ajan altistuville käsillemme. 

Talvella moni suuntaa lomalle lämpimämpään säähän ja lämpötilan vaihtelu voi olla ihollemme melkoinen sokki. Ihoa ei kuivata ainoastaan kylmä ja tuulinen talvi-ilma vaan myös auringolla on ihoamme kuivattava vaikutus. Matkustaminen kuivattaa ihoamme entisestään, erityisesti lentokoneen kuiva ilma on aina rasitus ihollemme. Näistä tuotevinkeistä on hyötyä jos olet viettänyt talvilomaa lämpimässä tai vaihdat aurinkoisiin maisemiin hiihtolomalla.  

 

1. KOSTEUTTAVA TEHOSEERUMI

Iholle on tärkeää kerrostaa niin kosteuttavia kuin ravitseviakin tuotteita. Huxley Secret of Sahara Oil Essence on monitoimituote ihonhoitoon talvella. Tuotteessa yhdistyvät kosteuttava hoitoneste ja ihoa ravitseva öljy. Seerumi on koostumukseltaan todella kevyt ja imeytyy iholle hetkessä. Kuivassa ihossa oikein tuntuu kuinka seerumi imeytyy samantien kuivaa, kiristävää ja kutiavaa tunnetta helpottaen. Käytä seerumia aamuin illoin ennen kosteusvoidetta. 

2. RAVITSEVA PÄIVÄVOIDE 

Talvella on erityisen tärkeää hoitoveden, seerumin tai muun kevyen hoitotuotteen jälkeen lukita kosteus iholle täyteläisellä voiteella. Garnierin BIO rich argan nourishing moisturiser on ravitseva ja täyteläinen voide, joka sopii kuivalle iholle. Voide levittyy hyvin ja sopii hyvin myös meikin alle. Iho rauhoittuu heti voiteen ansiosta ja kiristävä kuiva tunne katoaa. Voiteen tehoaineena oleva arganöljy suojaa ja vahvistaa ihoa sekä estää kosteuden haihtumisen iholta.  

3. HELLÄVARAISTA HOITOA SILMÄNYMPÄRYSIHOLLE 

Ohutta silmänympärysihoa tulisi tukea kylmien ja kuivattavien talvikuukausien yli. Erittäin kuivalle ja jopa atooppiselle silmänympärysiholle luottotuote on Dr. Hauschkan silmäluomibalsami. Balsami suojaa, kosteuttaa ja vahvistaa silmänympärysihoa. 

Balsami sopii myös herkille silmille, sillä se ei ärsytä silmiä. Levitä balmi taputellen silmänympärysiholle, pieni määrä riittää. 

4. UUDISTAVAA HOITOA YÖLLÄ 

Yö on ihollemme aikaa uudistua ja yöksi kannattaa valita ihonhoitoonsa uudistavia ja tehokkaasti kosteuttavia voiteita tai naamioita. Nivea Naturally Good Night Cream on Nivean uuden luonnonmukaisen ihonhoitolinjan tähtituote. Täyteläinen voide rauhoittaa ihon kuivuutta heti ja aamulla iho on pehmeä ja tasaisen sävyinen. Myös tässä voiteessa on ihoa suojaa ja vahvista arganöljy. Voide sopii kaikille ihotyypeille.  

 

 

5. HELLI KOVALLE JOUTUVIA KÄSIÄ 

Kädet altistuvat kylmälle ilmalle talvella jatkuvasti ja moni huomaakin käsien ihon kuivumisen talvikuukausien aikana. Myös käsien peseminen flunssakauden aikana altistaa käsien ihoa kuivumiselle. Hanskat ovat yhtälailla tärkeät käsien suojaamisessa kylmältä kuin bakteereiltakin. Käsien ihoa on tärkeää hoitaa tehokkailla voiteilla myös muuten kuin ennen nukkumanmenoa. Pidä voidetuubia työpöydälläsi ja lisäile voidetta päivän aikana. Lumene Arktis -linjan tehokosteuttava ja rauhoittava käsivoide on super riittoisa ja hätäapu kuiville käsille. Se ei jätä ihoa tahmeaksi ja voit heti voiteen levityksen jälkeen jatkaa töitäsi. 

6. HEMMOTTELUA VARTALOLLE

Vartalon iholle tehokasta ja pitkäkestoista kosteutta tuo Patykan Almond Blossom Body Milk. Ohut voide on helppo levittää eikä voiteen imeytyminen kestä kauaa. Kosteuttava vaikutus ihossa kuitenkin kestää pitkään. Iho tuntuu tasapainoiselta ja pehmeältä voiteen jäljiltä. Voide tuoksuu taivaalliselta mantelikukan ansiosta.  

Teksti ja kuvat Eevis Liedes 

 

Tuotenosto:

Huxley Oil Essence; Essence-like, Oil-like seerumi 30ml–40946060
Tuotenosto:

Garnier Bio Arganöljyä sisältävä ravitseva kasvovoide 50ml–37344616


 


Tuotenosto:

Dr.Hauschka Silmäluomibalsami 10 ml–3741004


 


Tuotenosto:

NIVEA 50ml Naturally Good Regenerating Night Cream -yövoide–42247535


 

 

Tuotenosto:

Lumene ARKTIS Tehokosteuttava & rauhoittava käsivoide 30ml–42645091 

Tuotenosto:

Patyka Almond Blossom Body Milk mantelinkukka vartalovoide 150 ml–25482525Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä