MITÄ VEGAANI KOSMETIIKKA TARKOITTAA?

Vegaaninen kosmetiikka tarkoittaa kosmetiikkaa, jossa ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä ainesosia. Tutuimpia kosmetiikassa käytettyjä eläinperäisiä raaka-aineita ovat muun muassa mehiläisvaha (cera alba), lanoliini (lampaan villarasva) tai hunaja. 

Vegaaninen kosmetiikka ei ole sama asia kuin luonnonkosmetiikka. Vegaanisessa kosmetiikassa nimittäin saa käyttää myös synteettisiä ainesosia ja luonnonkosmetiikassa taas saa käyttää eläinperäisiä ainesosia. Vegaanisia tuotteita voi siis yhtä hyvin löytyä niin synteettisen kuin luonnollisenkin kosmetiikan joukosta. 

Tuotteen vegaanisuus selviää sen ainesosaluettelosta. Vegaaniuden merkitseminen pakettiin on vapaaehtoista ja nopeasti yleistyvää, mutta markkinoilla on paljon tuotteita, jotka ovat vegaaneja ilman erityismainintaa. Jos INCI-listaa ei osaa oikein tulkita tai raaka-aineet ovat vieraita, vegaanisten tuotteiden löytämisessä on apuna myös puhelimeen saatavia applikaatioita. Applikaatioon syötetään tuotteen INCI-lista ja se kertoo heti onko kyseessä vegaaninen tuote vai ei. 

Vegaani kosmetiikka ei automaattisesti tarkoita ympäristöystävällisempää kosmetiikkaa, sillä ympäristöystävällisyyteen vaikuttaa tuotteen koko elinkaari. Jos kuitenkin haluat vähentää tai kokonaan välttää eläinperäisiä raaka-aineita sisältäviä tuotteita, pystyt siihen nykyisellä kosmetiikkatarjonnalla oikein hyvin.  

 

Arjen perustuotteita vegaanisessa muodossa: 


L'Oreal Paris Botanicals Ginger & Coriander Strenghtening Shampoo

Hennoille hiuksille tarkoitettu shampoo puhdistaa hiukset hellävaraisen tehokkaasti. Shampoo tekee hiuksista vahvemmat ja niiden katkeilu vähenee. Hiuksia hoitavina ainesosina ovat inkivääri ja  korianteri. Shampoon tuoksu on raikas ja yrittinen - tuote sopii käyttöön koko perheelle. 

L'Oreal Paris Botanicals Rose & Geranium Radiance Conditioner

Erityisesti värjätyille hiuksille tarkoitettu hoitoaine ravitsee ja kosteuttaa hiuksia. Ruusu ja kurjenpolvi ovat tunnettuja myös ihonhoidossa kosteuttavista ominaisuuksistaan. Hoitoaine palauttaa hiuksiin kiillon ja tekee niistä pesun jälkeen helpommin selvitettävät. 

 

Garnier Bio Purifying Gel Wash

Luomusitruunaruohon eteeristä öljyä sisältävä kasvojen puhdistusgeeli sopii kaikille ihotyypeille. Se ei kuivata ihoa eikä kuivaakaan ihoa kiristä pesun jälkeen. Luomuviljellyn ruiskukan vettä ja kasviperäistä glyseriinia sisältävä puhdistusgeeli poistaa iholta lian, ylimääräisen rasvan ja meikin jäämät.  

Garnier Bio Micellar Water 

Luomuviljelty ruiskukka tunnetaan ihoa rauhoittavista ominaisuuksista. Siksi misellivesi onkin erinomainen kaikille ihotyypeille. Käytä misellivettä meikin poistamiseen iltaisin. Jatka puhdistusrutiinia esimerkiksi yllä mainitulla geelipuhdistuksella, jotta saat ihon täysin puhtaaksi meikistä ja liasta. Misellivedellä kannattaa pyyhkiä kasvot myös aamuisin, jotta meikin alle ei jää yövoiteen jämiä. Misellivesi sopii ihonpuhdistukseen myös miehille.  

 

Estelle & Thild Thirst Relief Serum 

Hyaluronihappoa sisältävä seerumi kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Kaikki ihotyypit tarvitsevat lisäkosteutta, jopa rasvoittuva iho. Ohut seerumi imeytyy iholle nopeasti ja tuntuu kevyeltä. Seerumin sisältämä lakritsijuuriuute kirkastaa ihoa ja tekee sen sävystä tasaisemman. Seerumin paikka on ennen kosteusvoidetta ja sitä voi käyttää aamuin illoin.  

Ecooking Day Cream 

Ihoa tehokkaasti kosteuttava ja hoitava kasvovoide sopii sekin kaikille ihotyypeille ja käytettäväksi aamuin illoin. Hyaluronihapon kaltaista hyadisinea sisältävä voide kosteuttaa ihoa syvältä, mutta saa ihon myös näyttämään samantien sileämmältä ja pehmeämmältä. Voide stimuloi kollageenin tuotantoa ja parantaa ihon rakennetta. Tehokkaasti hoitavien ainesosien vuoksi voide sopii parhaiten ikääntyvälle iholle, sekä miehille että naisille.  

 

Madara Infusion Blanc Supreme Hydration 

Mesiangervoa ja jasmiinia sisältävä vartalovoide kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Voide tekee ihosta silkkisen pehmeän ja sileän. Voide hoitaa kiristävän kuivaa ihoa ja pitää sen tasapainoisena. Vartalovoide sopii koko perheelle. 

Lumene Lähde Shower Cream 

Ihoa kosteuttavaa ja suojaavaa koivunmahlaa sekä lähellä ihon omaa pH-arvoa olevaa lähdevettä sisältävä suihkuvoide puhdistaa ja hoitaa ihoa samalla. Iho tuntuu pesun jälkeen silkkisen pehmeältä. Sopii koko perheelle.  


Teksti ja kuvat: Eevis Liedes


Tuotenosto:

Garnier Bio Puhdistusgeeli 150ml luomusitruunaruohon eteeristä öljyä ja luomuviljeltyä ruiskukan kukkaisvettä. Normaalille–37344612Tuotenosto:

LOréal Paris Botanicals 200ml Rose & Geranium Radiance hoitoaine värjätyille hiuksille–25377016


 


Tuotenosto:

Garnier Bio Soothing Micellar puhdistusvesi 400ml luomuviljeltyjä ruiskukkaisvettä ja ohravettä. Kaikille ihotyypeille,myös–37344614


 


Tuotenosto:

LOréal Paris Botanicals 400ml Ginger & Coriander Strengthening shampoo hennoille hiuksille–25377020


 


Tuotenosto:

Ecooking Day Cream päivävoide 50 ml–35106060


 


Tuotenosto:

Estelle&Thild BioHydrate Thirst Relief Vitamin seerumi 30 ml–6953531


 


Tuotenosto:

Madara Infusion Blanc vartalovoide 200ml–27569501


 


Tuotenosto:

Lumene LÄHDE Täyteläinen Suihkuvoide 200ml–28493008


 

Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä