Vastuullista kauneutta Espoosta 

Lumene kehittää turvallisia, luonnollista alkuperää olevia ja kestävää kehitystä tukevia kosmetiikkatuotteita. 

Lumenella on läheinen suhde puhtaaseen ja monimuotoiseen pohjoiseen luontoon. 50-vuotisjuhliaan ensi vuonna viettävän kotimaisen yrityksen kauneusfilosofia näkyy sen valmistamissa tuotteissa ja niiden koostumuksissa: Lumenen kaikki ihonhoitotuotteet ja meikkivoiteet ovat vegaanisia. Lisäksi ihonhoitotuotteet sisältävät vähintään 80 prosenttia luonnollista alkuperää olevia ainesosia. 


Lumenen ihonhoitotuotteet sisältävät vähintään 80 % luonnollista alkuperää olevia ainesosia


Lumene kehittää edelläkävijänä kosmetiikan tehoaineita elintarvike- ja metsäteollisuuden sivuvirroista, joita Lumene on hyödyntänyt jo 20 vuoden ajan. Jopa 50 prosenttia Lumenen käyttämistä arktisista raaka-aineista onkin kehitetty elintarviketeollisuuden sivuvirroista. Tavoitteena on lisätä paikallisten arktisten ja pohjoismaisten raaka-aineiden käyttömäärää tuotteissa sivuvirroista tehtyihin ainesosiin keskittyen. 

Lisäksi Lumene suosii paikallisia kumppaneita sekä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti kerättyjä luonnonvaraisia raaka-aineita. Yrityksen strategia on kehittää turvallisia, luonnollista alkuperää olevia ja kestävää kehitystä tukevia tuotteita.

Lumenen käyttämä pohjoinen koivunmahla on 100-prosenttisesti luonnonmukaista. Se kerätään Pohjanmaalla sijaitsevasta luomusertifioidusta metsästä. Koivunmahlaa on käytetty vuosisatojen ajan hyvinvointia edistävänä juomana: se sisältää mineraaleja, kosteuttavia sokereita ja mietoja hedelmähappoja. 


Lumene käyttää luomusertifioidun metsän koivunmahlaa

Lumenen käyttämä pohjoinen koivunmahla on 100-prosenttisesti luonnonmukaista. Se kerätään Pohjanmaalla sijaitsevasta luomusertifioidusta metsästä. Koivunmahlaa on käytetty vuosisatojen ajan hyvinvointia edistävänä juomana: se sisältää mineraaleja, kosteuttavia sokereita ja mietoja hedelmähappoja. 


Kestävä pakkauskehitys 

Tällä hetkellä Lumene keskittyy yhä enemmän kestävään pakkauskehitykseen. Esimerkiksi meikkivoidepakkaukset on valmistettu noin 50 prosenttisesti kierrätetystä muovista. 

Vuoteen 2025 mennessä Lumenen tavoite on parantaa pakkausten kierrätettävyyttä vähentämällä eri materiaaleja sisältävien pakkausten käyttöä sekä hyödyntämällä muovipakkauksissa 80 prosenttisesti kierrätettyä alkuperää olevaa muovia tai uusiutuvista materiaaleista tehtyjä muoveja. Lisäksi tavoitteena on käyttää FSC-tai PEFC-sertifioitua kartonkimateriaalia ja kierrätyspahvia kuljetuslaatikoissa.


Vastuu huomisesta 

Lumenen käyttämä sähkö tuotetaan kestävästi vesivoimalla. Lumene on vähentänyt vedenkulutustaan 24 prosenttia vuodesta 2008. Lisäksi tuotannosta syntyvä jäte on vähentynyt 23 prosentilla vuodesta 2008. 

Lumene ei testaa eläimillä tuotteita tai niiden raaka-aineita, eikä teetä eläinkokeita missään vaiheessa tuotekehitysprosessia. Eurooppalaisena ja suomalaisena yrityksenä Lumene noudattaa EU:n kosmetiikkalainsäädäntöä, joka kieltää eläinkokeet. 


Lumene CC Color Correcting Meikkivoide SK 20 ja Lumene Lähde Tehokosteuttava Seerumi -tuotteiden pakkaukset voidaan kierrättää

Lumene CC Color Correcting Meikkivoide SK 20

Meikkivoidepakkaukset on valmistettu noin 50 prosenttisesti kierrätetystä muovista. Kierrätysmerkinnät löytyvät helposti pakkauksen takaosasta.  Kierrätä pakkaus muovinkeräyksessä erottamalla korkki pakkauksesta ennen kierrättämistä. 


Tuotenosto:

Lumene CC Color Correcting Meikkivoide SK20 Fair 30ml–38684514
Lumene Lähde Tehokosteuttava Seerumi

Seerumipullon metallinen kauluri on poistettu, jotta kuluttajan on helpompi kierrättää pakkaus. Tuote on vegaaninen, kuten kaikki Lumenen ihonhoitotuotteet. Lasipullon voi kierrättää lasinkeräyksessä erottamalla pipetti pullosta ennen kierrättämistä. Pipetistä irrotetaan varovasti lasinen putki, kumiosa ja pipetin kaulus. 

Lasinen putki kierrätetään lasinkeräyksessä, pipetin kaulus muovinkeräyksessä ja kumiosa energiajakeessa. Ulkopakkaus on kartongista ja kierrätetään kartonginkeräyksessä. 


Tuotenosto:

Lumene Lähde Arctic Dew Tehokosteuttava seerumi 30ml–25604003Lumene Valo Kirkastava & Silottava Kosteusvoide sisältää 87 prosenttisesti luonnollista alkuperää olevia ainesosia

Lumene Valo Kirkastava & Silottava Kosteusvoide 

Kosteusvoide sisältää 87 prosenttisesti luonnollista alkuperää olevia ainesosia. Tuotteen sisältämät lakan raaka-aineet on kehitetty ja valmistettu elintarviketeollisuuden sivuvirroista. Tölkki ja kansi ovat tehty muovista. Irrota kansi tölkistä ja laita kappaleet muovinkierrätykseen. Tölkissä oleva folio on metallia ja kierrätetään metallinkeräyksessä. Ulkopakkaus on kartongista ja kierrätetään kartonginkeräyksessä.


Tuotenosto:

Lumene Valo Kirkastava & Silottava kosteusvoide 50ml–17992039


Osta Lumene -tuotteita >>

Sokos ja Emotion sekä Clarins mukana FEED-kampanjassa

Sokos-tavaratalot ja Emotion-myymälät ovat yhdessä Clarinsin kanssa neljättä kertaa mukana FEED-kampanjassa, jolla kerätään varoja kouluaterioihin kehittyvissä maissa. Kun ostat Sokos-tavarataloista tai Emotion-myymälöistä elokuussa 60 eurolla Clarins-tuotteita, saat lahjaksi näytteitä sisältävän FEED-kosmetiikkapussin (lahjan arvo noin 25 euroa). Kutakin kosmetiikkapussia kohden Clarins lahjoittaa seitsemän kouluateriaa FEED-ohjelmaan. Tule mukaan tekemään hyvää yhdessä!