Lanius ja Filippa K – Vastuullisesti valmistettuja vaatteita miehille ja naisille

Me Sokoksella haluamme tuoda esille vastuullista muotia, siksi on ilo esitellä kaksi ekologisen muodin edelläkävijää: Lanius ja Filippa K. Tutustu ja ihastu näihin vastuullisiin vaatemerkkeihin!


Lanius on vastuullinen merkki


Lanius – “Love Fashion / Think organic / Be responsible”

Vaatemerkin tunnuslause: “Love Fashion / Think organic / Be responsible”, kiteyttää hyvin yrityksen koko toimintaperiaatteen. Ekologisista materiaaleista valmistetaan täydellisesti istuvia naisellisia vaatteita hyvissä työolosuhteissa. Kestävä kehitys, ympäristönäkökulma ja vastuullisuus näkyvätkin yrityksen toiminnassa joka sektorilla.

Brändin vaatteissa korostuvat naisellinen muoti, tarkkaan suunnitellut yksityiskohdat sekä kestävä, korkea laatu. Laniuksen tuotteet ovatkin todellista ”Slow Fashionia”. Saksassa suunnitellut vaatteet on luotu ajattomiksi luottovaatteiksi, jotka kuitenkin heijastelevat hyvällä maulla ajan trendejä.


Laniuksen vaatteita Sokokselta

Laniuksen materiaalien valinnassa kiinnitetään huomiota paitsi ekologisuuteen myös eläinten oikeuksiin. Sen takia brändin tuotteissa ei käytetä lainkaan turkiksia tai höyheniä. Vaatteissa käytetty villa on puolestaan mulesing-vapaata. 

Koska sekä sosiaalisen vastuun että ympäristövastuun noudattaminen on yritykselle tärkeää, niiden toteutumista seurataan yrityksen oman valvonnan lisäksi myös ulkopuolisen toimijan kautta.  

Ympäristöystävällisiä, ihmisten ja eläinten oikeuksia kunnioittavia ja laadukkaita vaatteita on ilo kantaa. Sen lisäksi, että ne tuntuvat ja näyttävät hyvältä, niiden mukana saa myös hyvän omantunnon.

Osta Laniusta >


Filippa K merkin vastuullisesti valmistettuja tuotteita Sokoksella


Filippa K – Vastuullista muotia ”kuin itselle tekisi”

Skandinaavisen muodin pioneeri Filippa K on loistava esimerkki siitä, kuinka vastuullisuus ei ole pelkästään pakollinen kulu tai tapa puhdistaa omaatuntoa, vaan perusta kaikelle tekemiselle. Filippa K:n syksyn muotimallistossa vastuulliset materiaalit yhdistyvät ajattomaan designiin. 

Kaiken tekemisen lähtökohtana on ajatus ”kuin itselle tekisi” ja Filippa K:n jatkuva pyrkimys onkin minimoida kielteiset vaikutukset niin ympäristölle kuin sosiaalisille tekijöille. 

Tärkeä osa brändin vastuullisuusajatusta on tarkkaan kuratoitu tuotevalikoima, joka vastaa täydellisesti nykyajan naisten ja miesten pukeutumistarpeisiin. Toimivan valikoiman avainsana on laadukkaat ja yhdisteltävät vaatteet, joista jokainen vaatekappale on suunniteltu kestämään aikaa sekä laadullisesti että tyylillisesti. Laadukkuudesta kertoo myös se, että vaatteiden elinkaari on pitkä, ja niitä voi korjata ja kierrättää.


Filippa K tuotteissa käytetään vastuullisia materiaaleja


Filippa K:lla on useita suosikkeja vastuullisten materiaalien valikoimassaan: luomupuuvilla, Better Cotton -puuvilla, Tencel, silkki, kierrätetty villa, mulesing free -merinovilla, Triasetaatti -selluloosakuitu sekä kierrätetyistä muovipulloista saatu polyesteri. 

Kaikki käytetty puuvilla on aina joko luomupuuvillaa tai Better Cotton (BCI) -puuvillaa. Kestävämmin tuotettu BCI puuvilla takaa, että puuvilla tuotetaan vastuullisesti sekä ympäristön että ihmisten osalta. BCI standardoidun puuvillan viljelyssä käytetään perinteistä puuvillaa vähemmän vettä, kemikaaleja ja lannoitteita, jolloin tuotanto on ekologisempaa ja myös viljelijän hyvinvoinnille parempaa. 

Filippa K:n käyttämä innovatiivinen Triacetate-selluloosakuitu eli triasetaatti on valmistettu Japanissa Mitsubishin kemiantehtaalla. Triasetaatin etuna on, että se on huomattavasti tavallista viskoosia vahvempaa ja kestävämpää, eikä se myöskään rypisty tai sähköisty käytössä. Triasetaattia voidaan käyttää esimerkiksi housuissa, mekoissa, paidoissa ja hameissa. 

Osta Filippa K -tuotteita >

Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä