Kaikki hajuvesistä – Löydä suosikkituoksusi tuoksuoppaan avulla

Kaikki hajuvesistä – Löydä suosikkituoksusi tuoksuoppaan avulla

”Per fufum”, savuna ilmaan. Latinankielinen ilmaisu viittaa tuoksujen historiaan, jonka mukaan eteerisiä öljyjä poltettiin jumalten palvonnassa Mesopotamiassa sekä muinaisessa Egyptissä. Nykyisin tuoksut ovat paljon suuremmassa osassa elämäämme – vaikkemme sitä itse välttämättä tiedostakaan. 

Tuoksut herättävät muistoja tai tekevät jostain paikasta erityisen. Siksi myös sen oikean hajuveden löytäminen on erityistä: tuoksusta voi muodostua itselle niinkin tärkeä, että se on osa omaa tyyliä, ellei jopa identiteettiä.

Tällä tuoksuoppaalla haluamme tutustuttaa sinut tuoksuihin pintaa syvemmältä. Saat tietoa erilaisista tuoksutyypeistä sekä -nuoteista, joiden avulla voit löytää sinua miellyttäviä hajuvesiä. Lisäksi annamme vinkkejä tuoksuostoksille niin myymälään kuin verkkokauppaan. Astu tuoksujen maailmaan ja löydä juuri sinun oma suosikkituoksusi!

Naisten hajuvesiostoksille > 

Miesten hajuvesiostoksille > 


Tutustu tuoksuoppaaseen ja löydä suosikkituoksusi Sokokselta, Emotionista sekä verkkokaupasta sokos.fi.

 

Tuoksutyypit

Hajuvedet voidaan jaotella eri tuoksutyyppeihin niiden vahvuuksien eli laimennusluokkien mukaan. Jaottelun on tarkoitus erottaa, mikä on juuri kyseisen tuoksun aromaattisten ainesosien pitoisuus. Tuoksussa on erilaisia uutteita, tuoksuvia yhdisteitä sekä öljyjä, jotka liuotetaan etanoliin, veteen tai niiden sekoitukseen. Tuoksun pohjatuoksu auttaa taas kiinnittämään tuoksun ihoon alkoholin haihtuessa pois ja tuo tuoksuyhdistelmän esiin. Tuoksutyyppeihin tutustumalla voit löytää sellaisen hajuvesityypin, joka vastaa sinun käyttötarpeitasi.

Parfyymi

Parfyymissa on arvokkain ja vahvin tuoksupitoisuus verrattuna muihin hajuvesiin: se sisältää 15–40 prosenttia erilaisia tuoksuyhdistelmiä. Vaikka vahva pitoisuus takaa tuoksulle pitkän keston, voi se tehdä hajuvedestä liian voimakkaan tuoksuisen. Siten parfyymiä kannattaa käyttää aina kohtuudella.

Osta parfyymeja > 

 


Tuotenosto:

Tom Ford Black Orchid Parfum tuoksu 50ml–45304008Eau de Parfum (EdP)

Parfyymia kevyempi, ei niin läpitunkeva tuoksuluokka, joka on siten tarkoitettu arkikäyttöön. Eau de Parfum sisältää noin 15–20 prosentin tuoksupitoisuuden ja se kestää iholla noin kahdeksan tuntia.

Osta EdP-tuoksuja > 


Tuotenosto:

Valentino Donna Born in Roma EdP tuoksu 50 ml–42142503

Paco Rabanne Invictus Victory EdP tuoksu 50 ml–49220511 

Eau de Toilette (EdT)

Eau de Toilette sisältää noin 5–10 prosentin tuoksupitoisuuden ja on sitä myötä hintaluokaltaan edullisempi Eau de Parfumiin verrattuna. EdT-tuoksu kestää iholla noin neljä tuntia. 

Osta EdT-tuoksuja > 


Tuotenosto:

Escada Summer Festival EdT -tuoksu 100 ml–48024775

Hugo Boss Bottled EdT 50 ml–181768 

Eau de Cologne (EdC)

Eau de Cologne eli Kölnin vesi oli alun perin parfyymi, jonka loi Giovanni Maria Frina Saksan Kölnissä 1709. Cologne-termi saatetaan yhdistää virheellisesti miesten tuoksuihin, vaikka se otettiin myöhemmin käyttöön kuvaamaan alhaisinta tuoksutyyppiä. Cologne-tuoksujen tuoksupitoisuus on noin 3–8 prosenttia ja ne kestävät iholla yhdestä kahteen tuntiin. 

 


Tuotenosto:

DIOR Eau Sauvage Cologne tuoksu 50 ml–7602001

Eau de Cologne 250ml Toilette Kölninvesi–44981507

 

Eau Fraiche

Eau Fraiche -tuoksut eli parfyymideodorantit ovat veteen liuotettuja tuoksusuihkeita. Niissä on hyvin kevyt tuoksupitoisuus, vain alle 3 prosenttia. Eau Fraiche -tuoksut eivät myöskään sisällä alkoholia, jota on lisätty miesten after shave -tuotteisiin puhdistamaan parranajossa syntyviä haavoja. Naisten Eau Fraiche -tuoksut soveltuvat siten puolestaan hyvin kesään, sillä ne eivät kuivata ihoa tai aiheuta maksaläiskien tapaisia värimuutoksia, joita voi syntyä alkoholipohjaisten hajuvesien käytöstä suorassa auringonvalossa.

 


Tuotenosto:

Yves Saint Laurent Y Eau Fraiche EdT tuoksu 60 ml–42450502

Estée Lauder Bronze Goddess Eau Fraiche Tuoksu 50ml–37165503


Osta miesten tu