Tunnetko villalaadut?

Kylminä päivinä villapaita lämmittää mukavasti. Lampaanvilla on raaka-aineista tutuin, mutta villalankaa kehrätään myös muiden eläinten lämpimästä villasta.

Anna neuleen lämmittää

Yksi syksyn parhaista asioista on kirpeänraikas sää, joka vaatii pukeutumaan lämpimämmin. Ihanan pehmeät ja lämpöiset neuleet muokkaavat tyyliä rennompaan ja huolettomampaan suuntaan. Kun hankit neuleita ja villasta valmistettuja vaatteita, kiinnitä huomiota raaka-aineisiin. Kaikki villa ei ole lampaanvillaa, kuiduissa on eroja. Mitä ohuempaa ja pidempää kuitu on, sitä laadukkaampaa ja arvokkaampaa se on. Kaikki villasta valmistetut vaatteet nyppyyntyvät ennen pitkää käytössä, mutta pidemmistä kuiduista valmistettu lanka nyppyyntyy vähemmän. 

Tuotenosto:

SuperYellow Flakes lippapipo–31648504

Becksöndergaard Emerald lapaset–31728549

Hofler Fashion neulelapanen–26955511

Esprit pipo–32075026

 

Villa

Tavallinen lampaista keritty villa on meille pohjoisen ihmisille tuttu materiaali. Lampaanvillakuidut ovat kiharia ja sitovat ilmaa itseensä. Siksi villalangasta neulottu villapusero lämmittää mukavasti talvipakkasella. Villa voi tuntua kutittavalta paljaalla iholla. Neuleen alle kannattaakin aina pukea välikerrokseksi toinen paita. Villalanka on sellaisenaankin melko kestävää, mutta villasukat ja -lapaset neulotaan yleensä sekoitelangasta, jotta niistä saadaan erittäin hyvin kulutusta ja konepesuakin kestäviä. Villasta valmistetaan neuleiden lisäksi takkeja, pukukankaita, sisustus- ja huonekalumateriaaleja sekä huovutettuja tekstiilejä ja jalkineita.

Tuotenosto:

House neuletakki napeilla–22407034

Makia Merino Knit neule–16558511

Tiger of Sweden Matias neule–17583015

Fynch Hatton neule–14345509

Merinovilla

Merinovillaa saadaan merinolampaista, joita kasvatetaan erityisesti Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Merinolampaan villan kuidut ovat ohuempia, pidempiä ja voimakkaammin kihartuvia kuin tavallisen lampaan.  Siksi niistä valmistetut vaatteet eristävät erittäin hyvin lämpöä ja siirtävät tehokkaasti kosteutta pois iholta. Merinovillasta valmistetaan mm. teknisiä alusvaatteita ja ulkoiluvaatteita.

Mohair

Mohairvillaa saadaan angoravuohista. Mohairneuleet ovat silkkimäisen pehmeitä, pörröisiä ja miellyttävän tuntuisia käyttää. Mohair-kuitu on hohtavan kiiltävää ja kestävää. Se on kallista ja siksi sitä käytetään yleensä sekoitteena villan kanssa. Mohairia käytetään neuleiden lisäksi mm. huiveihin, pukukankaisiin ja huonekalujen verhoilukankaisiin.

Kashmir 

Ylellisen pehmeää kashmirvillaa saadaan Kiinan ja Mongolian ylätasangoilla kasvatetuista kashmirvuohista. Hienointa kashmirkuitua saadaan kashmirvuohien alusvillasta. Karkeammasta peitinkarvasta saadaan kuitua, josta valmistetaan mm. huopia ja mattoja. Hieno kashmirvilla on hyvin kallista ja sitä käytetään usein sekoitteena villan kanssa. Kashmirvillasta valmistetut neuleet ovat erittäin lämpimiä.

Tuotenosto:

Filippa K naisten neuletakki–3093095

Filippa K Merino Short Cardi neuletakki–16517017

Casamoda neuletakki–23282011

Esprit Casual neuletakki–23503520

Alpakka ja angora

Alpakan villasta saatava kuitu on pehmeää, kiiltävää ja kestävää. Pienempien tuotantomäärien vuoksi kuitu on tavallista lampaanvillaa kalliimpaa. Ylellistä angoravillaa saadaan angorakanien pohjavillasta. Kuitu on suoraa, sileää ja vaikeasti kehrättävää. Angoraa käytetään neuleiden lisäksi mm. huovutetuissa takeissa ja ja hatuissa. 

Tuotenosto:

camel active pipo–30347503

G-Star Venetio pipo–30346516

Mutka Tähti miesten neulossormikas–4069510

Lasessor Cashmink kaulaliina 30x180cm–27092306

 

Osta naisten neuleita >

Osta miesten neuleita >

Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä