Kun tarvitset syväpuhdistavaa shampoota, löydät tuotteet Sokokselta, Emotionista ja verkkokaupasta Sokos.fi

Syväpuhdistava shampoo raikastaa hiukset ja päänahan

Hiukset ovat päivittäin monenlaisten epäpuhtauksien rasittamia. Hiusten muotoilutuotteet, kuten hiuslakka, suolasuihke, muotoiluvaahdot ja -geelit kertyvät hiuksiin ja pakkautuvat joskus tiiviiksi kerroksiksi, joita nopea pesu tavallisella shampoolla ei puhdista kokonaan. Hiuksiin kertyy myös ilman epäpuhtauksia, kuten liikenteen pienhiukkasia, pölyä, hiekkaa ja nokea. Suihkuvedessäkin on pieniä määriä klooria ja mineraaleja. 

Paitsi hiukset, myös hiuspohja kaipaa ajoittain tavallista tehokkaampaa pesua. Hiukset hankautuvat ja hiuspohja hikoilee talvisin lakin alla ja öisin hieromme päätä tyynyyn. Hormonivaihtelut, kuumuus ja liikunta vauhdittavat päänahan hikoilua ja talin eritystä. 


Milloin syväpuhdistava shampoo on tarpeen

Tavallinen päivittäiseen käyttöön suunniteltu shampoo ei aina riitä puhdistamaan hiuksia täydellisesti kaikesta liasta ja rasituksesta. Huomaat hiustesi kaipaavan syväpuhdistavaa pesua, kun ne eivät tunnu puhtailta kuin hetken pesun jälkeen tai ne ovat latteat, ja niiden väri on samea ja kiilloton. Silloin on aika ottaa käyttöön shampoo, joka tekee hieman perusteellisempaa jälkeä. 

Hiukset kannattaa pestä syväpuhdistavalla shampoolla myös aina ennen hiusten sävytystä, värjäystä tai permanenttia, niin aineet tarttuvat hiuksiin hyvin ja tasaisesti. Sama pätee erilaisten hiusten tehohoitojen ja naamioiden käyttöön. Kun hiukset ja päänahka ovat kunnolla puhtaat, hoitavat ainesosat pääsevät vaikuttamaan niihin estoitta.


Syväpuhdistavan shampoon vaikutus

Pesu syväpuhdistavalla shampoolla tuntuu käytössä heti. Hiukset ja koko päänahka ovat raikkaammat ja puhtaammat, kuin perusshampoolla pesun jälkeen. Hiukset saavat uutta ilmavuutta, niiden väri kirkastuu ja hoito helpottuu. Hiukset ja etenkin päänahka pysyvät usein puhtaan tuntuisina pidempään kuin kevyemmällä pesulla, joten syväpuhdistavan shampoon käyttö saattaa harventaa pesukertoja. 

Kunnolla puhdistetuissa hiuksissa myös muotoiluaineet toimivat tehokkaammin, etkä tarvitse niitä yhtä paljon kuin vanhoja kertymiä kantaviin kutreihin. 


Kuinka usein syväpuhdistavaa shampoota voi käyttää

Hiuslaadusta ja muotoiluaineiden käyttömäärästä riippuen hiukset on hyvä pestä syväpuhdistavalla shampoolla noin kerran viikossa. Jos käytät paljon muotoilutuotteita, parikin kertaa viikossa voi olla paikallaan. Katso kuitenkin aina valmistajan suositukset tuotteesta. Esimerkiksi Invigon tehokas Aqua Pure -shampoota suositellaan käytettäväksi korkeintaan kerran viikossa. Bio Richin ja Herbinan syväpuhdistavia shampoita voit kokeilla käyttää tarvittaessa useammin. Noughtyn shampoo on silikoniton ja vegaaninen syväpuhdistava shampoo, joka ei sisällä myöskään petrokemikaaleja, sulfaatteja tai parabeenejä. Se sopii hyvin esimerkiksi uintia harrastavalle ja sitä voivat käyttää myös Curly Girl -metodia käyttävät.

Jos hiuspohjasi on erittäin helposti rasvoittuva, syväpuhdistavan shampoon käyttö tekee hyvää päänahalle ja hiuksille pari kertaa viikossa – ja aina silloin, kun haluat tuntea olosi raikkaaksi. Sama pätee silloin, jos työympäristösi on usein kuuma, kuten ravintoloiden keittiöissä, tai käytät työssäsi päähinettä, myssyä taikka kypärää. 

Jos hiukset on värjätty kevytvärillä ja haluat varjella värin säilymistä, syväpuhdistava pesu kannattaa tehdä vain kerran kuussa. Vaalennetuille hiuksille syväpesu voi tehdä hyvää pari kertaa kuussa, sillä se kirkastaa väriä ja poistaa hiuksista hopeashampoiden aiheuttamia sinertävänä näkyviä pigmenttejä ja tunkkaisia, kellertäviä vivahteita. 

Jos hiuksesi ovat hyvin kuivat ja luonnonkiharat, syväpesua suositellaan noin kerran kuussa. Jos shampoo tuntuu liian rankalta käsittelyltä aralle päänahalle ja kuiville kiharoille, voit kokeilla syväpuhdistavaa naamiota, kuten Sisleyn Pre-shampoo Purifying Maks. Paras syväpuhdistava shampoo omille hiuksille ja sopiva käyttötiheys selviää parhaiten kokeilemalla.

Tutustu Sokoksen syväpuhdistaviin shampoihin, saat uutta kiiltoa, kirkkautta, ilmavuutta ja raikkautta hiuksiisi. Tutustu myös koko monipuoliseen shampoovalikoimaamme, testaa uutuuksia ja löydä tuotteet, jotka saavat hiuksesi voimaan entistä paremmin!

Osta syväpuhdistavia shampoita > 

Osta shampoita >  

Osta hiustenhoitotuotteita > 


Tuotenosto:

INVIGO Aqua Pure Shampoo 250ml–29253016

Herbina 250ml Syväpuhdistava shampoo–35444098

Bio Rich Syväpuhdistava shampoo 300ml–183442

Noughty Detox Dynamo Clarifying syväpuhdistava shampoo kaikille hiustyypeille 250ml–43037026

Sisley Pre-shampoo Purifying Mask syväpuhdistava hiusnaamio 200 ml–38590005