Pentik – Kotimaista suunnittelua

Pentikin kolme suunnittelijaa Minna Niskakangas, Lasse Kovanen ja Liina Harju suunnittelevat uudet tekstiilimallistot valikoimiin viisi kertaa vuodessa. He pyrkivät valitsemaan helposti ymmärrettäviä ja aikaa kestäviä aiheita, joihin liittyy myönteisiä mielikuvia. Aiheet löytyvät lähes poikkeuksetta luonnosta. ”On kiehtova huomata, että samoja aiheita voi varioida lähes loputtomiin. Oma kehittyminen, luonnostelutekniikan vaihtaminen sekä ajan ja trendien muuttuminen johtaa lopulta uusiin ratkaisuihin suunnittelussa”, he kertovat. Suomalaiset, pohjoiset juuret näkyvät aihevalinnoissa. Tekstiilien alkuperäiset luonnokset tehdään piirtäen, maalaten tai esimerkiksi taidegrafiikan menetelmin. Käytössä olevat tekniikat asettavat muotoilutyölle omat rajoituksensa. Muotoilijan tehtävä on annetuissa rajoissa pystyä luomaan tuotteelle henki ja omaleimaisuus.


AlppiruusuMinna Niskakankaan akryyleillä toteutetun Alppiruusun tyyli on vahvan maalauksellinen. Herkän kukan ja voimakkaiden lehtien välillä on mielenkiintoinen jännite. Tämä varjon upea kukkija on suunniteltu sopimaan suomalaiseen kotiin. Kevään mallisto hehkuu punaisena, jota tasapainottavat tyylikkäät harmaan sävyt sekä viileän vihertävissä sävyssä terästettynä ripauksella kirpeää keltaista. Kaunis Alppiruusu sisustaa kodin huolettoman tyylikkäästi.


Tuotenosto:

Pentik Alppiruusu Tyynynpäällinen Vaaleanpunainen 45x45 cm–35260515

Pentik Lahjapaketti Alppiruusu keittiöpyyhe Sokos Kevät 2019–35714011

Pentik Lahjapaketti Alppiruusu keittiöpyyhe Sokos Kevät 2019–35714011

Pentik Alppiruusu Tyynynpäällinen Vihreä 45x45 cm–35260517


Osta Pentik-tuotteita >>


Marimekko Oiva-astiasarjan 10-vuotisjuhlavuosi

Vuonna 2019 Marimekko juhlistaa sen modernin klassikko, Oiva-astiasarjan, 10-vuotisjuhlavuotta. Oivan tarina alkoi, kun Marimekon suunnittelijaa Sami Ruotsalaista pyydettiin suunnittelemaan astiasarja, joka säilyisi ajankohtaisena seuraavat 100 vuotta. Suunnittelutiimi etsi aikaa kestävää muotoa, joka sopii täydellisesti yhteen Marimekon rohkeiden kuosien kanssa. Pian tämän jälkeen suunnittelija Maija Louekaria pyydettiin suunnittelemaan kuoseja, jotka täydentävät astiasarjan muotoja: näin syntyivät Oivan ikoniset kuosit, Siirtolapuutarha ja Räsymatto. 

 

Tuotenosto:

Marimekko Oiva/Siirtolapuutarha kahvikuppi 0,2 l–479567

Marimekko Oiva/Siirtolapuutarha kahvikuppi 0,2 l–479569

Marimekko Oiva kulho 2,5dl–479562

Marimekko Oiva lautanen 12x15 cm–479563Lopputuloksena on käytännöllinen ja luonteikas sarja kippoja ja kuppeja, jotka haastavat yleiset kattausperinteet. Oiva rohkaisee yhdistelemään erilaisia muotoja ja kuoseja rohkeasti keskenään. Se on suunniteltu jokapäiväisiin hetkiin, hyvässä seurassa, kaikille tuleville vuosille.

Juhlavuoden tuotteet saapuvat Marimekko-myymälöihin ja verkkokauppaan helmikuussa 2019 ja ovat saatavilla rajoitetun ajan.


 Osta Marimekon tuotteita >>


Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä