Kesäsaunan parhaat hoidot

Saunalla on paljon terveyteemme, hyvinvointiimme ja ihoomme konkreettisesti vaikuttavia ominaisuuksia. Saunominen parantaa muun muassa unenlaatua. Lämmin sauna vaikuttaa kehomme sisäiseen lämpötilaan, jolloin aivoissamme serotoniinin määrä lisääntyy. Serotoniini on melatoniinin esiaste, joka saa meidät rentoutumaan ja tekee usein uneliaaksi. Nukahtaminen käy siis helpommin ja saunominen lisää myös syvän unen määrää. Hyvien yöunien vaikutuksen tiedämme ihoomme jo hyvin; ihomme voi paremmin kun nukumme hyvin ja riittävästi.

Saunominen myös vahvistaa ihoamme ja säännöllisesti saunovan iho esimerkiksi kuivuu harvemmin. Saunominen kosteuttaa kuivaa ihoa ja on esimerkiksi atoopikolle hyvä lisäkeino ihon hoitoon. Ihon pintaverenkierto paranee ja läpäisyeste madaltuu saunomisen yhteydessä. Tämä tarkoittaa sitä, että iho ottaa saunan jälkeen paremmin vastaan sille tarkoitetut hoitotuotteet. Saunominen auttaa ihoa myös puhdistumaan; hikoilu poistaa ihosta ja elimistöstä kuona-aineita. Iho pysyy siis tasapainoisempana ja puhtaampana saunan avulla.  


Tuotenosto:

Novexpert Vitamin C Express Radiant puhdistusvaahto 150 ml–17632518

Natura Siberica Sauna&Spa Thermo Body Mask vartalonaamio 370 ml–28180018

Natura Siberica Sauna&Spa Cedar Body Peeling Salt vartalokuorinta 370 ml–28180020

Natura Siberica Sauna & Spa Icy firming -sokerikuorinta vartalolle 370 ml–31467001


 

 

PUHDISTA ENNEN LÖYLYÄ

Novexpert Express Radiant Cleansing Foam

Kuuluitpa sitten koulukuntaan, joka menee saunaan niin sanotusti kuiviltaan tai ehdottomasti aina suihkun kautta, yksi asia on varma – vähintään meikki tulee poistaa kasvoilta ennen löylyjä. Novexpertin vaahtoava puhdistusaine sopii naisille ja miehille ja jokaiselle ihotyypille. Se poistaa mahdollisen meikin hyvin, mutta puhdistaa ihon myös ylimääräisestä liasta, hiestä ja pölystä. Vitamiineja sisältävä luonnonkosmetiikan puhdistusaine kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä. Puhdistuksen ja saunan jäljiltä kasvot ovat erityisen kirkkaat ja ihanan heleät. Vaahto toimii myös tehopuhdistuksena; voit jättää vaahdon kasvoillesi 20-30 sekunnin ajaksi, jolloin tuote puhdistaa ihohuokoset tehokkaammin ja syvemmältä. 

 

HOIDA HIUKSIA SAUNAN LAUTEILLA

Mossa Vitamin Moisture Shampoo & Conditioner

Koko perheen hiustenhoitoon soveltuvat Mossan luonnollinen shampoo ja hoitoaine, jotka saavat hoitavuutensa mansikasta. Mansikkauute on sekä päänahan että hiusten tehokas kosteuttaja, eli tuotteet ovat erinomaisia syksyn hoitotuotteita. Mansikasta saatavat antioksidantit ja vitamiinit myös kirkastavat hiuksia ja tekevät niistä vahvemmat. Tästä kaksikosta hiukset saavat tehokkaasti kosteutta, mutta hennoinkaan hius ei latistu tuotteiden alla. Hellävarainen koostumus on turvallinen koko perheelle ja pesun jälkeen hiuksissa tuoksuu kesästä muistuttava mansikka. 


Cutrin Ainoa Nutri Repair Intensive Treatment 

Tangle Teezer Wet Detangler hiusharja

Saunan yhteydessä on hyvä tehdä sekä iholle että hiuksille tehohoitoja, joita ei muina arki-iltoina aina ehdi tai muista. Shampoopesun jälkeen tavallisen hoitoaineen tilalle voi hiuksiin levittää hiusnaamion, jonka voi antaa vaikuttaa vielä jälkilöylyissä saunan lauteilla. Cutrinin Ainoa -sarja on luotu skandinaavista hentoa hiusta ajatellen. Korjaava tehohoito ei latista hennointakaan hiusta, mutta korjaa sen rakennevaurioita ja tekee hiuksista helposti käsiteltävät. Pohjoisen luonnon lakansiemenuute ja tyrniöljy kosteuttavat ja suojaavat hiuksia. Levitä naamio pestyihin hiuksiin ja naamion vaikuttaessa selvittele hiukset Tangle Teezerin selvittävällä hiusharjalla. Harja ei katko hiuksia vaan selvittää takkuisimmankin tukan hellävaraisesti. Molemmat tuotteet ovat erinomaisia koko perheen yhteisiin saunahetkiin ja aivan välttämättömiä arjen luottotuotteita takkutukkaisille. 

Tuotenosto:

Tangle Teezer Wet Detangler Serenity Blue takkuharja märille hiuksille–32271008

Mossa 300ml Shampoo Vitamin moisture mansikka–31501010

Mossa 200ml hoitoaine Vitamin moisture mansikka–31501011

Cutrin Ainoa Nutri Repair tehohoito 150 ml–32432559


 

 

SAUNASSA KANNATTAA KUORIA

Natura Siberica Sauna & Spa Cedar Body Peeling Salt

Lämpö avaa ihohuokoset, joten saunan yhteydessä kannattaa hoitaa ihoa kuorinnoilla ja naamioilla. Natura Siberican suolakuorinta poistaa ihon pinnalta kuolleen ihosolukon. Kuorinta on erityisen tärkeää talvella, jotta kuollut ihosolukko irtoaa iholta ja ihon janoamat kosteuttavat tuotteet pääsevät imeytymään paremmin. Kuoriessasi ihoa säännöllisesti - vaikka kerran viikossa saunassa - vältät kuivat ja hilseilevät ihoalueet pitkän talven aikana. Älä siis välttele kuorintaa jos ihosi on kuiva. Puhdistavaa seetriä sisältävä Natura Siberican kuorinta tuoksuu ihanalta ja sopii kaikille ihotyypeille. Kuorinta jättää ihon pehmeäksi ja kosteutetun tuntuiseksi, mutta saunan jälkeen iholle on hyvä levittää vielä erillinen kosteusvoide. 


NAAMIOITA LÖYLYN PÄÄTTEEKSI

Lumene Harmonia Purifying Peat Mask

Mádara SOS Instant Moisture + Radiance Hydra Mask  

Koska saunan lämpö avaa ihohuokosia ovat kasvonaamiot myös erinomainen idea saunaillassa. Kun huokoset ovat saunan jälkeen auki, saat parhaan hyödyn syväpuhdistavista kasvonaamioista, sillä naamio pääsee auenneissa ihohuokosissa vaikuttamaan syvemmälle. Syväpuhdistuksesta on  erityisen paljon hyötyä mustapäitä tai epäpuhtauksia sisältävän ihon hoidossa, mutta kaikki ihotyypit hyötyvät säännöllisestä puhdistuksesta. Naamio poistaa iholta ylimääräistä likaa, joka häiritsee ihon normaalia toimintaa ja estää esimerkiksi sen hapensaantia. Lumenen Harmonia -linjan turvenaamio on erinomainen puhdistusnaamio kaikille ihotyypeille. Se soveltuu herkällekin iholle, ihohuokosia tehokkaasti puhdistaen. Naamion jälkeen iho tuntuu pehmeältä eikä liian kovakouraisesti puhdistetulta, joten naamiota voi käyttää myös kuivaihoinen. Iho on tasapainoisen tuntuinen ja heleän värinen naamion jäljiltä. Säännöllisesti käytettynä naamio vähentää selkeästi mustapäitä ja muita ihohuokosten tukkeutumia. 

Myös kosteuttava naamio on hyvä idea saunan jälkeen. Iho ottaa lämpöhoidon jälkeen paremmin vastaan myös kosteuttavia ainesosia. Myös Mádaran naamio on unisex-kasvohoito, jonka voi löylyjen päätteeksi levittää kasvoille sukupuolesta riippumatta. Naamion kosteuttavina ainesosina on muun muassa pioniuute ja hyaluronihappo. Molemmat huolehtivat ihon pitkäaikaisesta kosteuttamisesta, sillä ne kosteuttavat ihoa, mutta myös ehkäisevät kosteuden haihtumista. Kylmenevästä säästä ärsyyntyvälle ja jopa tulehtuvalle iholle naamio on erinomainen hoitotuote kerran tai kaksi viikossa, sillä sen sisältämä pellavansiemenuute ja nokkosuute rauhoittavat ja ehkäisevät tulehduksia. Naamio sopii raaka-aineidensa puolesta myös epäpuhtaalle akneiholle, sillä se ei tuki ihohuokosia liian rasvaisilla ainesosilla. 


Tuotenosto:

Natura Siberica Sauna & Spa Icy firming -sokerikuorinta vartalolle 370 ml–31467001

Lumene HARMONIA Turvenaamio 75ml–26326005

Mádara SOS Hydra Mask naamio 60 ml–15230002

Mádara SOS Hydra Serum seerumi 30 ml–15230003


 

 

KOSTEUTTA, KOSTEUTTA, KOSTEUTTA

Kun iho on saunan jäljiltä kuorittu ja hoidettu tehonaamioin, on viimeinen silaus kosteutuksessa. Sekä vartalon, että kasvojen iho kaipaa runsaasti kosteutta kuuman saunan jäljiltä. Kosteutuksesta kannattaakin tehdä heti rutiini, josta ei tingi. Laita voidepurkki vaikka yöpöydällesi ja hiero Organic Shopin pehmeiltä kukilta tuoksuva voide vartalollesi ennen nukkumaanmenoa. Ohut voide imeytyy nopeasti ja on helppo levittää. Laiskakin rasvaaja saa tästä purkista luottokumppanin. 

Öisin kasvojen ihoa tehokkaasti hoitaa erilaiset yönaamiot.  Voidenaamiota voi käyttää päivittäin, mutta erityisesti saunailtojen jälkeen kasvoille kannattaa valita tavallisen kosteusvoiteen sijaan täyteläisempi tehokosteuttava ja hoitava tuote. Iho näyttää ja tuntuu aamulla heleältä, kimmoisalta ja pehmeältä. C-vitamiini on erinomainen ainesosa ihonhoitotuotteissa.

 

Tuotenosto:

Organic Shop Bali Flower vartalomousse 250 ml–29734530

Organic Kitchen Night Shift korjaava yönaamio 100 ml–35502511

Polaar Night mask elvyttävä yönaamio 50ml–35154028

Biotherm Life Plankton Mask yönaamio 70 ml, herkkä iho–20317001Teksti ja kuvat: Eevis Liedes

Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä