LISÄÄ VÄRIÄ KEINO #1: SILMÄT

Pastelliset ja värikkäät luomivärit ovat nudesävyjen ja ruskeiden rinnalla yhtä potentiaalinen vaihtoehto. Vaaleat siniset, turkoosit tai lilat ovat yllättävän pehmeitä sävyjä luomilla. Edellämainitut värit korostavat esimerkiksi ruskeiden silmien sävyjä ja toimivat harmonisempana parina vihreille tai sinisille silmille. Unohda liiat väriopit ja kokeile mistä itse pidät eniten. 

NYX Ultimate show palette

Väriä, jota tästä NYXin paletista ei löydy, ei varmaan edes tarvitse. Luomivärit ovat todella pigmenttisiä ja helppoja levittää. Sävyt pysyvät kirkkaana häivytyksestä huolimatta ja lopputulos on tasaisen kaunis. Erinomainen hinta-laatusuhde paletista, josta taiot kaikki mahdolliset silmämeikkiversiot. Pääsääntöisesti mattasävyjä sisältävä paletti - mukana on muutama helmiäinen - on sekoitus hyvin toisiinsa sopivia sävyjä. 

Näin kokeilet värikästä luomiväriä:

Pohjusta luomet huolellisesti ohuella kerroksella meikkivoidetta tai peitevoidetta. Taputtele pohjatuote aivan ripsityvestä kulmakarvoihin. Tarkoituksena on tasoittaa ihon sävy silmien ympäriltä mahdollisimman hyvin, jotta erikoisempi sävy näyttää siistiltä. Silmien ympärillä oleva punoitus tulee peittää kokonaan, jotta tehoväri ei korostaisi esimerkiksi tummia silmänalusia tai punaisuutta silmissä. Painele lopuksi meikki- tai peitevoiteen päälle ohut kerros puuteria. Aloita voimakkaan värin levitys luomen keskiosasta, jolloin sinun on helppo häivyttää sävyä silmäkulmiin ja ylöspäin luomella

Dr. Hauschka Volume Mascara sävyssä 04 turkoosi

Turkoosi ripsiväri näyttää yllättävän arkiselta ja luonnolliselta vaikka tuubi voikin aluksi epäilyttää. Levitä värimaskaran alle aina ensin kerros mustaa ripsaria. Värikäs ripsiväri toimii parhaiten mustan päällä, sillä katse usein kaipaa värin alle intensiivisyyttä mustasta. Erityisesti hyvin vaaleissa ripsissä pelkkä väriripsari voi yksinään näyttää valjulta. Luonnonkosmetiikkamerkki Dr. Hauschka osaa väriripsarien valmistuksen. Muutamissa sesonkivalikoimissa on vaihdellen väriripsareita, nyt saatavilla oleva turkoosi kannattaa kokeilla ennen kuin se pääsee kokonaan loppumaan! 

 

LISÄÄ VÄRIÄ KEINO #2: HUULET

Huulipuna piristää päivän kuin päivän. Kirkas punainen ja räiskyvä oranssi tai pinkki virkistävät arkiaamuja nopeasti. Huulipuna on aina hyvä idea kun olo on väsynyt tai takana on huonosti nukuttu yö. Kiireisenä aamuna huulipuna on nopea vaihtoehto; se ei kaipaa parikseen kuin ripsivärin ja geelillä harjatut kulmakarvat. 

YSL The Slim Leather Matte Lipstick

YSL:n uusin tuotelaanseraus on superpigmenttinen mattapuna, josta levittyy huulille intensiivinen väri jo yhdellä vedolla. Pehmeä mattainen puna levittyy huulille vaivattomasti ja kuivuu heti mattaiseksi. Mattapuna ei kuitenkaan tunnu liian kuivalta, eikä oikeastaan juuri miltään huulissa. Innovatiivinen neliönmuotoinen huulipunahylsy on yllättävän helppo levittää! Terävät kulmat auttavat täyttämään huulet tarkasti. 

Jeffree Star Velour Liquid Lipstick

Youtuben meikkigurun Jeffree Starin nestemäinen huulipuna on sekin helppo keino lisätä väriä jokaiseen päivään. Velour Liquid Lipstick levittyy huulille hyvin ja pysyy pitkän päivän. Jopa ruokailun ja juomisenkin kestävä huulipuna on saatavilla useissa eri sävyissä. Punaa myydään yksittäin tai sitten pienemmissä pakkauksissa kokoelmana. Kirkas oranssinen sävy nimeltä Anna Nicole sopii hyvin monelle eri ihonsävylle ja on raikas. 

Parhaat vinkit kestävään huulimeikkiin:

Varmista, että huulet ovat kunnolla kosteutetut. Levitä meikkauksen alussa huulillesi runsas kerros tehokasta huulirasvaa ja anna sen vaikuttaa huulilla muun meikkauksen ajan. Painele ylimääräinen voide paperiin kun aloitat huulten meikkauksen. Kynä parantaa huulipunan pysyvyyttä erityisesti huulilla, joissa huulten raja on epätarkka. Vahaa sisältävä kynä pysäyttää huulipunan leviämisen ja pitää huulivärin paikoillaan. Useampi ohut kerros pysyy paremmin kuin yksi paksu, joten levitä punaa useita ohuita kerroksia, aina huulet paperiin painaen kerrosten välissä. Mattapuna säilyy huulilla pidempään kuin rasvaiset tai öljyiset kiillot.  

 

LISÄÄ VÄRIÄ KEINO #3: POSKET

Raikkaassa meikissä ei ole vain yhtä tiettyä tuotetta, jota osoittaa sormella, vaan kyseessä on aina muutaman tuotteen hyvä ja toimiva yhdistelmä. Riittävä kosteutus ja hyvä meikkipohja ovat toki korkealla top-listalla, mutta värikosmetiikassa katse kannattaa kääntää myös poskipunaan. Hyvä poskipuna on usein raikkaan meikin tärkeimpiä tuotteita. 

Puuterisen poskipunan lisäksi erityisesti kylmenevässä sykyssä ja talvella kannattaa myös suosia voidemaisia koostumuksia. Ne kosteuttavat ihoa ja jättävät sen heleäksi ja kuulaaksi. Poskipunan sävyä tulisi myös vaihdella; kesällä kirkkaammat sävyt sopivat hyvin päivettyneelle iholle, talvella sen sijaan luonnollisemmat sävyt ovat turvallisempi valinta helposti punoittavalla iholla. 

Estelle & Thild Biomineral Cream Lipstick 

Omaa suosikkihuulipunaansa voi kokeilla myös poskilla! Taputtele väriä huulipunahylsystä suoraan poskelle ja häivytä sävy pehmeästi sormin taputtelemalla. Sormien ja kasvojen ihon lämpö pehmentää koostumuksen ja sävy on helposti häivyteltävissä. Estelle & Thildin luonnonkosmetiikan huulipunista löydät useita ihoa hoitavia sävyjä poskipunakokeiluihin.  

 


Teksti ja kuvat: Eevis Liedes

Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä