Talvi on erinomaista aikaa tehostaa päänahan hoitoa. Kylmä ja kuiva ilma vähentävät päänahan ja hiusten kosteutta ja molemmat voivatkin herkästi kuivua talvisäässä. Kuiva päänahka voi kutista ja hilseillä, kuivat hiukset sen sijaan katkeilevat helposti. Myös pipo heikentää jossain määrin päänahan hapensaantia ja aineenvaihduntaa. Pipokaudella saattaakin huomata hiuspohjassaan herkemmin hilsettä kuin esimerkiksi kesällä. 

Päänahassamme on enemmän mikrobeja kuin muualla vartalomme ihossa. Hiukset vaikeuttavat jonkin verran päänahan puhdistusta – se ei puhdistu yhtä helposti kuin paljas iho, joten pesussa tulisi olla erityisen huolellinen. Päänahkaa ei kuitenkaan saa pestä liian usein. Päivittäinen pesu ei nimittäin ole hyväksi kummallekaan; päänahalle tai hiuksille. Paras pesuväli on tapauskohtaista, lyhyitä hiuksia joutuu pesemään ehkä useammin, pitkiä harvemmin. Yleisesti pesu noin kolmen päivän välein on suositeltavin määrä. 

 

Päänahan kutina, punoitus ja hilseily ovat aina merkkejä siitä, että päänahassa vallitsee epätasapainoinen tila. Hiuspohja voi hilseillä monesta syystä. Hilseily voi olla rasvoittuvan hiuspohjan oire ja merkki siitä, että hiuksia pestään liian harvoin. Hilseily voi myös johtua liian kuivasta päänahasta, jota ehkä pestään liian usein ja turhan voimakkailla tuotteilla. Kutiava päänahka voi olla oire monesta asiasta, jopa ihosairaudesta, mutta yleensä syynä on päänahan kuivuus tai epäsopivat tuotteet. 

Muutama hoitovaihe auttaa päänahkaa ja hiuksia selvitymään talvikaudesta. Terveestä päänahasta kasvavat terveet ja hyväkuntoiset hiukset. 


TASAPAINOTTAVA JA KOSTEUTTAVA PERUSHOITO KOKO PERHEELLE

Cutrin Kajo Cold Defence Shampoo & Conditioner

Koko perheen hiuksia ja hiuspohjaa syväkosteuttavat shampoo ja hoitoaine ovat talvikauden luottotuotteita. Molemmat tuotteet sisältävät kosteuttavaa lakkavettä ja hiuksia ravitsevaa tyrninsiemenöljyä. Shampoo ja hoitoaine on suunniteltu pohjoismaiselle hennolle hiuslaadulle. Tuotteet helpottavat hiusten selvitystä pesun jälkeen ja vähentävät hiusten sähköisyyttä. Cold Protection Complex -yhdiste molemmissa tuotteissa suojaa hiuksia ja hiuspohjaa lämpötilanvaihteluilta.  


Tuotenosto:

Cutrin Kajo shampoo 300 ml–40213061


 


Tuotenosto:

Cutrin Kajo Conditioner hoitoaine 200 ml–40213062


 

 

MYÖS PÄÄNAHKAA KANNATTAA KUORIA 

Hair Rituel by Sisley Pre-Shampoo Purifying Mask 

Valkoista savea sisältävä hiuspohjan naamio on tarkoitettu käytettäväksi ennen hiusten pesua. Savi irroittaa hiuspohjasta kuollutta ihosolukkoa ja puhdistaa sitä ylimääräisestä talista. Naamio on erinomainen erityisesti rasvoittuvan hiuspohjan hoitoon. Levitä naamio kuiviin hiuksiin jakaus jakaukselta ja anna vaikuttaa noin 10 minuuttia. Huuhtele sitten huolellisesti vedellä ja pese hiukset shampoolla hoidon jälkeen. Naamio on erinomainen esimerkiksi saunailtojen tehotuotteeksi. Sopii niin naisille kuin miehillekin. 


TEHOKOSTEUTTA HIUSPOHJALLE

Cutrin Bio+ Hydra Balance hiuspohjan tehohoito 

Pesun jälkeen rauhoittava ja kosteuttava hiuspohjan hoitovoide helpottaa kuivaa ja kutiavaa päänahkaa. Annostelunokan avulla voidetta on helppo levittää alue kerrallaan hiuspohjaan. Hiero voide hiuspohjaan kunnes se tuntuu imetyneen. Voidetta ei enää huuhdella pois, joten voit jatkaa hiustesi muotoilua kuten haluat. Voide ei rasvoita hiuspohjaa tai latista hiuksia. Pieni määrä riittää, joten tuubi on erityisen riittoisa. Sopii hoitotuotteeksi hyvin koko perheelle. 


Tuotenosto:

Sisley Pre-shampoo Purifying Mask syväpuhdistava hiusnaamio 200 ml–38590005


 


Tuotenosto:

Cutrin Bio+ 75ml Hydra Balance Hiuspohjan Tehohoito–35757003


 

HEMMOTTELE HIUSTEN LATVOJA ÖLJYLLÄ 

Four Reasons Nature Moisture Oil 

Hiusten latvoja hemmottelee ravitseva öljy, joka vahvistaa hiuksia, estää kosteuden haihtumista niistä ja suojaa niitä kylmältä ilmalta. Tämä hiusöljy ei tunnu hennossakaan hiuksessa latistavalta tai liian raskaalta. Luomumanteli- ja luomuavokadoöljy sileyttävät hiuksia, helpottavat niiden selvittämistä ja antavat niille upeaa kiiltoa. Levitä hiusöljy pesun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin. Kosteaan hiukseen öljy imeytyy tehokkaammin. 


Teksti ja kuvat: Eevis Liedes


Tuotenosto:

Four Reasons Nature Moisture Oil hoitoöljy 30 ml–37398021


 

Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä