Skandinaavisuus viehättää

Kysyimme sokos.fi:n inspiraatiosivuja seuraavilta, millaisia sisustajia he ovat. Kyselyymme vastasi 972 sisustamisesta kiinnostunutta. Skandinaavisuus miellytti eniten – joka kolmas (33 %) rakastaa pohjoismaista vaaleaa, minimalistista ja ajatonta tyyliä, jossa luonnonmateriaaleilla on tärkeä roolinsa. Perinteisen, elämänmakuisen tyylin voimaan vannoo 23 % kyselyymme vastanneista. Kokeilevan, eri tyylejä persoonallisesti sekoittelevan sisustustyylin kannattajiksi laskee itsensä 16 % ja loput jakaantuivat melko tasaisesti mustavalkoisen, romanttisen ja värikkään sisustustyylien kesken.


Valkoinen voittaa värit

Koska skandinaavinen tyyli on yli muiden, ei ole mikään yllätys, että valkoinen on sisustusväreistä selkeästi suosituin. Seuraavaksi eniten luotetaan mustaan ja luonnonläheisiin ruskean sävyihin. "Oikeista" väreistä suositaan eniten sinistä. Sinisen sävyjä pidetään miellyttävän viileinä ja rauhoittavina – jopa silloin kun sinistä käytetään tehostevärinä. Muut värit saivat kyselyssä tykkäyksiä tasapuolisesti, mutta keltainen väri jäi hännille. Keltainen on hyvin voimakas ja hallitseva väri, jonka monet kokevat sisustamisessa vaikeaksi. Tehostevärinä se kuitenkin tuo iloista aurinkoisuutta sisustukseen.


Suomalaisuus jyrää

Suomalaiset vahvat sisustusbrändit jyräsivät muut kuus-nolla. 85 % kyselyymme vastanneista valitsi suosikikseen Iittalan, Arabian, Pentikin tai Marimekon. Laadukkaat materiaalit, muotoilun ajattomuus sekä rakastetut kuosit ja värit miellyttivät meidänkin raatimme silmää eniten. 


Seuraavaksi ostan...

...tekstiilejä olohuoneeseen tai vuodevaatteita. Yli puolet vastanneista aikoi piristää kotinsa ilmettä uusilla ihanilla koristetyynyillä, verhoilla, matolla, huovalla tai pussilakanoilla. Rahaa he käyttävät sisustushankintoihin melko kohtuullisesti. Kolme kymmenestä vastanneesta sijoittaa sisustamiseen 100–250 euroa ja toiset kolme 250–500 euroa. Vain pari prosenttia tunnusti uusivansa sisustusta yli tuhannella eurolla vuosittain.

Kodin osastoilta löydät suomalaiset klassikkomerkit: Iittala, Arabia, Marimekko, Pentik, Finlayson, Anno, Familon ja Finnamari. Sekä upeita ulkomaalaisia merkkejä kuten Coincasa, House Doctor, Bloomingville, Broste Copenhagen, Konstsmide, Meraki ja La maison. Osallistu Sokoksen sisustuskyselyyn ja voit voittaa upeita tuotepalkintoja ja 100 euron arvoisen sisustuslahjakortin Sokokselle.

Sokoksissa vietetään kodin viikkoa upein tarjouksin 23.–28.10. 


Keskiviikkona 22.10.: Familonin ja Finlaysonin tuotteet –20 %

Torstaina 23.10.: Annon tuotteet & Luin Livingin –20 %

Perjantaina 23.10.: Pentik tuotteet –20 %

Lauantaina 24.10.: Marimekko -20 %

sunnuntaina 25.10. : Iittalan ja Arabian tuotteet –20 %


Sivun alkuun