Kasviterraario ikkunan edessä

Näin teet trendikkään kasviterraarion lasiastiaan

Vihersisustus ei ole koskaan ollut helpompaa! Sokokselta löydät välineet kauniin ja helppohoitoisen kasviterraarion tekemiseen.

Kasviterraario on helppohoitoinen pienoispuutarha lasiastiassa. Terraarioita on kahdenlaisia, avoimia ja suljettuja.

Anna luovuuden kukkia ja tee oma kasviterraario. Valitse lempikasvisi söpöinä pikkutaimina tai nappaa pistokkaita kavereiden viherkasveista.

 

Hanki nämä kasviterraariota varten

• Lasiastia

• Suppilo tai muovipullo

• Kaksi lusikkaa, syömäpuikot ja teippiä

• Istutusmateriaalia, kuten ruukkusoraa, multaa ja koristekiviä

• Kasveja, ruukun koosta riippuen 1–5 pientä kasvia riittää

Hanki kasviterraariota varten mieleisesi suuri lasiastia, johon mahtuu muutama kasvi. Jos haluat luoda suljetun terraarion, varmista, että lasiastian saa suljettua tiiviisti korkilla tai kannella, jotta kosteus ei pääse karkaamaan astiasta. 

Suppiloa tarvitset mullan levittämistä varten. Jos et omista suppiloa, voit askarrella sellaisen kätevästi pienestä muovipullosta leikkaamalla siitä pohjan irti. 

Lusikoista teet pitkävartisia teippaamalla ne kiinni syömäpuikkoihin. Käytä niitä apuna mullan levittämiseen ja kasvien istuttamiseen paikoilleen.

Istutusmateriaaliksi tarvitset astian pohjalle joko ruukkusoraa tai puhtaita pieniä kiviä ja istutusmultaa. Lisäksi voit hankkia oman maun mukaan sammalta, koristekiviä, simpukankuoria ja vaikka kauniita oksan palasia koristamaan ruukkua. Muistathan, että sammalen keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa. Sitä voi myös ostaa kukkakaupasta.

Avoterraarioon sopivat kaikki kasvit. Muista kuitenkin, että terraariota tarvitsee kastella. Jos halua päästä helpolla, valitse kasveja, jotka kestävä myös kuivuutta. Varmavalinta ovat mehikasvit, kuten rahapuut sekä kaktukset.

Suljettuun terraarion puolestaan kannattaa valita trooppisia kasveja, jotka viihtyvät korkeassa ilmankosteudessa. Koska kosteus ei pääse haihtumaan huoneilmaan, vesi kiertää juurten, lehtien ja seinien kautta takaisin multaan loputtomasti. Terraarioon muodostuukin oma mikroilmasto, eikä kastelun tarvetta ole tai se on minimaalinen. Sopivia kasveja ovat esimerkiksi saniaiset, sammalet, pitsilehdet, nukkumatit, juorut, viirivehkat ja rönsyliljat.

 

Tuotenosto:

Mica Kasviterrario Emily korkilla 24,5x22,5cm–42111029

 

6 askelta onnistuneeseen kasviterraarioon

1. Aloita puhdistamalla lasiastia huolellisesti kuumalla vedellä ja anna sen kuivua.

2. Levitä terraarion pohjalle ruukkusoraa tai puhtaita pieniä kiviä. Sora ja kivet toimivat salaojana, johon ylimääräinen vesi pääsee kertymään pois kasvien juurista. Tällöin juuret eivät mätäne ja kasvit säilyvät hengissä pidempään.

3. Lisää ruukkusoran päälle multaa ja käytä apuna suppiloa.

4.Tee multaan kuoppa kasvia varten. Ota kasvi pois istutusruukustaan ja istuta paikalleen lusikan avulla. Terraarion koosta riippuen 1–5 kasvia riittää mainiosti.

5.Peitä maaperä haluamillasi tuotteilla, kuten sammaleella, koristekivillä, simpukankuorilla ja oksanpalalla. Huomioi, että sammal pärjää parhaiten suljetussa terraariossa, jossa se ei pääse kuivumaan.

6.Kun olet istuttanut kasvit, kastele ne maltillisesti. Suljettua terraariota kannattaa pitää viikon verran avoimena, jotta kosteus tasaantuu. Kun suljet terraarion, huolehdi, että maaperä on edelleen sopivasti kostea eli ei liian märkä tai kuiva.

Valmis kasviterraario on iloa silmälle

Kun kasviterraario on valmis, se kannattaa sijoittaa valoisaan paikkaan. Vältä kuitenkin suoraa auringonpaistetta, sillä harva kasvi viihtyy siinä.

Avointa terraariota tulee kastella toisinaan, mutta suljettu terraario hoitaa käytännössä itse itsensä. Jos suljettuun terraarioon tuntuu kertyvän liikaa kosteutta, kannattaa kansi avata ja antaa terraarion tuulettua. Liika kosteus voi nimittäin homehduttaa kasveja ja multaa. 

Kasvukauden aikana, keväällä ja kesällä, kasveille voi puolestaan sumuttaa hieman lisäkosteutta suljettuun terraarioon.

Valmiista kasviterraariosta riittää iloa silmälle pitkäksi aikaa.

Osta Mica-tuotteita >

Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä