NÄIN OSTAT TUOKSUN LAHJAKSI

Tuoksu on ihanan henkilökohtainen lahja, joka viestii lahjansaajalle, että olet todella miettinyt häntä lahjaa valitessasi. Tuoksun ostaminen lahjaksi voi kuitenkin olla hankalaa, mutta näillä vinkeillä onnistut. Toki samat vinkit helpottavat myös uuden tuoksun valintaa itselle.


VINKIT TUOKSUN OSTOON: 

- Pyydä vähintään suihkaus tuoksua pienelle paperilapulle ja tuoksuttele sitä ulkoilmassa, sillä tavaratalossa tuoksu voi sekoittua muihin ympärillä leijuviin tuoksuihin. 

- Kokeile tuoksua mielellään suoraan iholle. Vaikka tuoksu ei tulisi sinulle, saat silti tuntuman siitä, miten tuoksu reagoi ihon lämmön kanssa. Muista kuitenkin, että hajuvesi tuoksuu jokaisella yksilölliseltä ihon rasva- ja öljykoostumuksen sekä lämmön vuoksi. 

- Ota huomioon tuoksun eri osat. Kaikki tuoksut koostuvat alku-, sydän- ja pohjatuoksuista. Tuoksu siis muuttuu tuntien kuluessa. Alkutuoksuissa suositaan yleensä raikkaita ja keveitä tuoksuja, jotka häviävät ensimmäisenä. Sydäntuoksuissa toistuu usein kukkaiset, hedelmäiset ja mausteiset tuoksusävyt, jotka kestävät iholla muutaman tunnin. Pohjatuoksu tulee selkeästi esiin vasta parin tunnin kuluttua, joten se voikin olla ratkaisevassa asemassa, pitääkö saaja tuoksusta vai ei. 

- Ota selville lahjansaajan tämän hetkinen lempituoksu ja kerro se myyjälle. Pyydä häntä esittelemään sinulle samankaltaisia vaihtoehtoja. Myös netistä löytyy hajuvesisivustoja, kuten Fragrantica, josta löydät kymmeniä tuhansia tuoksuja, arvosteluja ja suosituksia. Sivustolta voi bongata ideoita etsimällä samankaltaisia tuoksuja omalle suosikilleen. 

- Mieti lahjansaajan tyyliä. Rakastaako hän klassisia asioita ja pukeutuu hillitysti? Seuraako hän trendejä ja arvostaisi pienemmän tuoksutalon yksilöllistä pulloa? Onko ekologisuus hänelle tärkeää ja luonnonkosmetiikan tuoksu olisi hänestä mielenkiintoinen? 


VIISI TUTUSTUMISEN ARVOISTA TUOKSUA: 

UNIQUE BEAUTY EAU DE PARFUM - DARLING 

Päätuoksut: bergamotti, ruusu, vanilja, sitrus, jasmiini, santelipuu

Tuoksu tuo mieleen: Aurinkoiset ensimmäiset kirpeät kevätpäivät ja heräilevien kukkien tuoksuvivahteet. Pehmeiden kukkien kuten ruusun ja jasmiinin sekä kirpeän sitruksen lisäksi mukana on myös mausteisia aromeja, joten tuoksu ei jää yksipuoliseksi tai liian kevyeksi. Lämmin santelipuu ja vanilja antavat tuoksulle pehmeän pohjan. 

Lahjan saaja arvostaa varmasti: Uniquen tuoksu on luomusertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja sarjan tuoksut valmistetaan kestävän kehityksen mukaisesti. Uniquen tuoksut luodaan luonnon raaka-aineista, eikä valmistuksessa käytetä synteettisiä ainesosia. Monesti tällainen tuoksu voi olla sopiva henkilölle, joka saa vaikka päänsärkyä perinteisistä tuoksuista tai pitää muutenkin kevyistä tuoksuista. Uniquen tuoksu on täydellinen lahjaidea henkilölle, joka suosii luonnollisuutta kaikessa kosmetiikassaan. 


JO MALONE LONDON FIG & LOTUS FLOWER COLOGNE 

Päätuoksut: viikuna, lootuksenkukka, appelsiininkukka, vetiver-ruoho

Tuoksu tuo mieleen: Etelänloman, jossa kauniin aurinkoisessa puutarhassa lampi on täynnä lootuksenkukkia ja viikunapuut notkuvat kypsiä viikunoita, tiputellen niitä paahteiseen maahan. Tuoksu on kuin loma pullossa, se saa kehon ja mielen aurinkoiseksi. Kirpeiden ja pirskahtelevien hedelmäisten ja kukkaisten tuoksujen maadottajana toimii trooppinen vetiver-ruoho, jonka tuoksusävy on pehmeä ja lämmin. 

Lahjan saaja arvostaa varmasti: Moni on ostanut Jo Malonen tuoksuja ulkomaanmatkoilta, sillä sarja ei ole ollut vielä kovin kauaa saatavilla Suomesta. Simppeleitä ja elegantteja tuoksuja arvostavalle Jo Malonen tuoksuvalikoimasta löytyy varmasti sopiva. Tuoksut on nimetty kuvaavasti ja pullojen sisällöt vastaavat hyvin tuoksukuvailua. Fig & Lotus on yhtä aikaa elegantti ja leikittelevän kevyt. 


VALENTINO VOCE VIVA EDP 

Päätuoksut: bergamotti, kristallijäkälä, appelsiininkukka, mandariini, gardenia 

Tuoksu tuo mieleen: Voce Viva pysyy uskollisena ja linjassa muotitalon muidenkin tuoksujen kanssa. Tuoksussa on paljon feminiinisyyttä ja täyteläisyyttä - yhtä aikaa se on klassisen parfyymimäinen, mutta aistittavissa on jotakin uutta ja raikasta. 

Lahjan saaja arvostaa varmasti: Tietysti ehdoton lahjahankita Lady Gaga faneille, sillä tämä upea laulaja on tuoksun kasvo. Tuoksu juhlii tasa-arvoa, yksilöllisyyttä ja jokaisen omaa ääntä, joten vahvaa ja tärkeää sanomaa arvostavalle Voce Viva on upea lahjaidea. Valentino yhdistelee aina taitavasti couture-maailmaa katutyyleihin, joten tuoksuissa ja tuoksun saajassakin on tietynlaista särmää. 

 

Tuotenosto:

Unique Beauty Eau de Perfume Darling tuoksu 50 ml–33515519
Tuotenosto:

Jo Malone London Fig & Lotus Flower Cologne EdC tuoksu 30ml–46974004


 


Tuotenosto:

Valentino Voce Viva EdP tuoksu 50 ml–45931015


 

ELIZABETH ARDENIN WHITE TEA MANDARIN BLOSSOM 

Päätuoksut: mandariini, bergamotti, appelsiininkukka, valkoinen tee, jasmiini, myski

Tuoksu tuo mieleen: Alkuperäisen ikonisen White Tea -tuoksun, modernilla tvistillä. Tämä on tuoksu ehdottomasti tyylikkääseen ja ylelliseen makuun. Tuoksu on puhdas ja raikas ja suihkaus tuokin mieleen puhtaan pyykin – elegantilla tavalla. 

Lahjan saaja arvostaa varmasti: Ajattomia klassikoita arvostavalle tämä tuoksu sopii täydellisesti. Alkuperäinen White Tea -tuoksu on tunnistettavissa, mutta mandariini ja appelsiininkukka antavat tuoksuun raikkaan lisäyksen. Jasmiini on elegantti tuoksuainesosa ja valkoinen tee tuo tuoksuun puhtautta. Tuoksun vahvempina nuotteina ovat myski ja seetripuu, joka tuo sekoitukseen havumaisen vivahteen. 


MAISON MARGIELA REPLICA ACROSS SANDS EDP 

Päätuoksut: taateli, agarapuu, nahka, mausteet 

Tuoksu tuo mieleen: Across Sands on hyvin kuvaava nimi, sillä tuoksusta tulee mieleen kuin matkustaisi läpi paahteisen aavikon. Lämmin puu, mausteet ja nahka lisäävät tuoksun mieleenpainuvuutta. Tuoksu on hyvin uniikki, eikä se muistuta suoraan muita tuoksuja. Vaikka tuoksukuvailussa on paljon voimakkaita tuoksuja, ei lopputulos ole raskas. Tämä tuoksu sopii aivan yhtä hyvin kesään kuin talveen. Taateli tekee tuoksusta makean ja keventää puun ja nahan tuoksua. 

Lahjan saaja arvostaa varmasti: Sukupuoletonta tuoksua, joka imartelee kantajaansa. Tämän tuoksun avulla jää varmasti mieleen. Persoonallinen tuoksu vaatii lahjanantajalta ajattelevaisuutta ja uniikki tuoksu tekeekin lahjasta todella mieleenpainuvan sen saajalle.  


Teksti ja kuvat: Eevis Liedes


Tuotenosto:

Elizabeth Arden White Tea Mandarine Blossom EdT tuoksu 100 ml–44861512


 


Tuotenosto:

Maison Margiela Replica Across Sands EdP tuoksu 100 ml–37108008