Miehen ihonhoidon ABC

Miehet ovat alkaneet kiinnostua ihonhoidosta ja useat miehet ostavatkin itse oman kosmetiikkansa – hyvä niin! Neuvoa kuitenkin kysytään puolisolta ja pää voi mennä herkästi pyörälle, jos vastaukseksi saa liian monimutkaisia ohjeita ja lukuisia tuotesuosituksia. Mies, pärjäät arkisessa ihonhoidossasi viidellä tuotteella, jotka perustelemme sinulle nyt ytimekkäästi. 

Onko kasvot pakko puhdistaa? 

Monesti kasvojen puhdistus tehdään vain vedellä, koska ajatellaan, ettei meikittömillä kasvoilla ole mitään erityistä poispestävää. Meikki ei kuitenkaan ole ainoa syy pestä kasvoja erillisellä puhdistustuotteella; lika, pöly ja saasteet kertyvät aivan samalla tavalla myös miehen iholle. Erityisesti kasvojen pesu iltaisin puhdistustuotteella on suositeltavaa. Lumene Voima Energizing Face Wash -puhdistusaine sopii käytettäväksi aamuin illoin ja se puhdistaa kasvot hellävaraisen tehokkaasti kaikesta ylimääräisestä liasta.  


Mikä avuksi mustapäihin?

Puhdistamisen laiminlyönti näkyy iholla nopeasti sameutena, karheutena, mustapäinä ja muina epäpuhtauksina. Puhdistamisen lisäksi säännöllinen kuorinta ehkäisee mustapäiden syntymistä ja se auttaa myös parranajossa. Keskity kuorinnassa erityisesti nenän, leuan ja poskipäiden alueelle ja kuori iho kerran tai kaksi viikossa. Daimon Barberin Exfoliating Cleanser -kuorintavoide minimoi mustapäät ja puhdistaa ihon syvemmältä. Kuorinnan jälkeen iho on pehmeämpi ja parranajokin sujuu huomattavasti helpommin. 


After Shave -balsamia vai kosteusvoidetta? 

Parranajo rasittaa ihoa, joten parranajon jälkeen on ehdottomasti käytettävä after shave -voidetta. Erityisesti talvella iho voi kuivua ja herkistyä ja siksi se voi reagoida päivittäiseenkin ajamiseen voimakkaasti punoittaen tai kutisten. Nivea Sensitive After Shave -balsami sisältää ihoa rauhoittavia ainesosia, joten sitä on hyvä käyttää aina par-

ranajon jälkeen. Bulldog Age Defence Moisturizer -kosteusvoidetta sen sijaan käytetään aamuin illoin puhtaalle iholle. Ohut voide ei saa ihoasi kiiltelemään eikä tunnu rasvaiselta kasvoilla. Pelkkä kosteusvoide on monesti riittävä ihonhoito ja ratkaisu moneen eri ongelmaan, kuten punoitukseen, pieniin juonteisiin tai kiristävään tunteeseen. Jos ihosi ei reagoi parranajoon tai et aja partaasi, pärjäät myös pelkällä kosteusvoiteella. Kosteusvoide on ihonhoitotuotteista tehokkain anti-age-tuote, joka varmistaa ihon säilymisen nuorekkaana ja hyvinvoivana. 


Koska silmänympärysvoidetta tulisi käyttää? 

Miesten silmänympärysiho ikääntyy siinä missä naistenkin. Naisilla silmänympärysvoide tulee ajankohtaiseksi, kun säännöllinen meikkaus ja meikin jokapäiväinen puhdistaminen astuvat kuvaan. Miehet voivat aloittaa käytön vähän myöhemmin. Ensimmäisten juonteiden ennaltaehkäisy-

mielessä silmänympärysvoide olisi hyvä ottaa käyttöön kolme- tai viimeistään nelikymppisenä. Clarins Men Line-Control Eye Balm -silmänympärysemulsio on erinomainen voide kaikenikäisille. Painele voidetta nimettömällä puhtaalle silmänalusiholle aamuin illoin. Aloita levitys silmän ulkonurkasta ja etene kohti silmän sisänurkkaa.

Teksti ja kuvat Eevis Liedes

Osta miesten kosmetikkaa >

Tuotenosto:

Daimon Barber Exfoliating Cleanser kuorintavoide 100 ml–25354044

Lumene MEN VOIMA Virkistävä kasvopesu 150ml–22574186

Bulldog Orginal Protective Moisturiser SPF 15 kosteusvoide 100 ml–9455501

NIVEA MEN 100ml Protect & Care Moisturising After Shave Balm -partabalsami–181508

 

Sivun alkuun