PRO TIP #1

Pohjustus on pitkäkestoisen meikin avain. Tämä sääntö pätee niin silmä- kuin pohjameikissäkin. Pohjustuksella saa oikeasti ihmeitä aikaiseksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että joka aamu kannattaisi levitellä kasvoille ihoa siloittava silikoninen ja super mattainen primeri. Tällainen juhlakäyttöön soveltuva pohjustaja voi olla ihollesi liian raskas päivittäisessä käytössä. 

Panosta sen sijaan ihosi hyvään hoitoon ja kosteuttavien tuotteiden kerrostamiseen. Hoitotuotteiden jälkeen levitä kasvoille Lumenen Instant Glow UV Primeria. Se kosteuttaa ihoa, antaa sille upean hehkun ja suojaa suojakertoimella 30 (niin UVA- kuin UVB-säteiltäkin). Pohjustaja luo iholle täydellisen pinnan meikkivoiteelle. Meikkivoide liukuu kasvoille pehmeästi ja pysyy selkeästi paremmin paikoillaan.  

PRO TIP #2 

Ohut meikkivoide säilyy siistinä pidempään kuin paksu. Muutama ohuempi kerros peittävämpää meikkivoidetta pysyy siistimpänä kuin yksi paksu kerros. Levitä meikkivoidetta ohuelti kaikkialle kasvoilla ja lisää tarvittaessa enemmän nenänpieliin tai muihin epätasaisiin kohtiin. Yksittäisten epäpuhtauksien ja näppyjen peittäminen onnistuu kuitenkin parhaiten erillisellä peitevoiteella kuin meikkivoidetta kerrostamalla.

Bare Mineralsin BarePro Performance Wear Liquid Foundation on pitkäkestoinen meikkivoide kaikille ihotyypeille. Meikkivoide on kosteuttava ja se asettuu iholle kevyeksi hengittäväksi kerrokseksi. Meikkivoiteen sisältämät pigmentit on luotu imitoimaan ihon omia lipidejä eli rasva-aineita, siksi meikkivoide pysyy erityisen hyvin paikoillaan esimerkiksi kuumassa lämpötilassa tai hikoillessa. Meikkivoide antaa iholle pehmeän mattaisen viimeistelyn. Meikin lisäksi voiteen papaijaentsyymit siloittavat ihoa, joten voide on täydellinen anti-age -hoitotuote meikin lisäksi. 

 

PRO TIP #3

Kerrostamalla kestävyyttä. Levitettyäsi meikkivoiteen kasvoillesi, peittele haluamiasi kohtia enemmän paikallisesti. Meikkisienellä saat ohuen kerroksen meikkivoidetta kasvoillesi pitkillä levitysliikkeillä, mutta taputteluliikkeellä kerrostat helposti esimerkiksi peiteainetta sitä vaativiin kohtiin. Sieni on siis erinomainen väline esimerkiksi itsepäisen näppylän peittämiseen. 

Kokeile kerrostaa meikki- tai peitevoidettasi Real Techniquesin Miracle Complexion Sponge -meikkisienellä. Kastele sieni ennen käyttöä ja purista kosteaksi. Annostele tuotetta ensin kämmenellesi tai suoraan purkista kasvoillesi, ja levitä sienen avulla. Meikkisieni levittää tuotteen tasaisesti ja sienen viistoon leikattu toinen pää mahdollistaa tarkankin peittelyn. 

PRO TIP #4

Hyvä peitevoide on yhtä tärkeä kuin meikkivoide. Meikkivoiteella tasoitat kasvojesi sävyn kaikkialta, hyvällä peitevoiteella piilotat epätoivotut punoitukset, tummuuden tai näppylät. Peitevoide kannattaa valita vastaamaan mahdollisimman hyvin meikkivoiteesi sävyä. Silmien alla hieman vaaleampi tai korostusta lupaileva peitekynä toimii täydellisesti, mutta muita epäkohtia se ei oikeastaan peitä, vaan pahimmillaan tuo niitä jopa enemmän esille. Jos siis pidät valokynän kaltaisista peitevoiteista silmien alla, kannattaa näpyille hankkia oma pigmenttisempi peitevoiteensa. 

Sensain Highlighting Concealer -peitekynä kirkastaa silmänalusihon ohuella, valoa taittavalla koostumuksellaan. Tummat silmänaluset kaikkoavat tällä kynällä nopeasti. Peitevoide ei keräänny silmänalusten juonteisiin tai rullaannu pitkänkään päivän aikana. Sensain meikkituotteita yhdistää niiden ihoa hoitavat ominaisuudet; peitevoide kosteuttaa ja hoitaa ohutta silmänalusihoa. 

 

PRO TIP #5

Kiinnitä ohuet kerrokset puuterilla. Voidemaisten ja puuteristen tuotteiden kerrostaminen on paras keino saada meikkipohjasta kestävä. Voidemainen tuote kiinnittyy puuterilla eikä luistele paikoiltaan hikoillessa tai ihon rasvottuessa päivän kuluessa. Puuteria kannattaa välttää jos iho on todella kuiva; liian mattainen ja öljytön meikkipohja on lyhytkestoinen kuivalla iholla varistessaan pian tiehensä. Kestävässä meikkipohjassa on aina tarpeeksi kosteutta. Puuteria kannattaa siis lisäillä niihin kohtiin mistä iho rasvoittuu eniten; otsaan, nenälle ja leukaan. Jos käytät silmälaseja, muista taputella puuteria kevyesti myös nenänvarteen kehysten alle. 

Sensain Loose Powder Translucent on silkinhienoa väritöntä puuteria. Sen ihanan pehmeä koostumus sopii kaikille ihotyypeille, jopa kuivalle iholle kevyesti lisättynä. Irtopuuterirasia on super riittoisa ja, vasten yleistä käsitystä, helppo ottaa myös mukaan. Puuteri antaa iholle tasaisen ja hehkuvan mattaisen pinnan valoa heijastavien pigmenttiensä ansiosta. Se sopii höyhenen kevyeksi puuteriksi erinomaisesti myös iäkkäämmälle iholle.  

PRO TIP #6

Puuteriset tuotteet pysyvät paremmin kuin voidemaiset. Jos ihosi rasvoittuu helposti, suosi poskillasi mielummin puuterisia kuin voidemaisia tuotteita. Parhaan ja kestävimmän lopputuloksen saat kerrostamalla poskille ohuen kerroksen voidemaista tuotetta ja viimeistelemällä sen päältä puuterisella. Sekä bronzereita että poskipunia löytyy valikoimista nykyään molemmissa koostumuksissa, mutta arkena on aikaa vain yhdelle. 

Sisley Phyto-Touche Illusion d'Eté -aurinkopuuteri on monen kauneusammattilaisen suosikki sen pehmeän levittyvyyden, tasaisen lopputuloksen ja pitkäkestoisuuden vuoksi. Geeli-puuteri liukuu kasvoille pehmeämmin kuin tavallinen puuterinen tuote. Aurinkoinen hehku on tasainen ja pysyy virheettömänä pitkäkin päivän. Geeli-puuteri pysyy ehdottomasti paremmin eri ihotyypeillä kuin pelkkä puuterinen tuote yksinään. Puuterin siloittava ominaisuus luo kasvoille kauniin sileämmän vaikutelman ja sävy soveltuu moneen eri ihonsävyyn.  

 

PRO TIP #7

Vältä kasvojen koskettelua päivän aikana. Monesti saatamme istua kokouksessa tai luennolla käsi poskella kuunnellen. Myös silmiä voi tulla hieroneeksi päivän aikana. Mikään meikki ei kuitenkaan kestä hankaamista. Poskipuna ja aurinkopuuteri muuttuvat helpommin laikukkaaksi päivän aikana jos nojailet käsiisi läppärin edessä. Kasvojen koskettelua päivän aikana kannattaa toki välttää muutenkin aina kun kädet ovat likaiset. Esimerkiksi monet näppylät leukalinjassa voivat olla tulosta käsistä kasvoille siirtyneistä bakteereista. 

MACin Pro longwear blush -poskipuna lupaa pysyä kasvoilla jopa 8 tuntia virheettömänä. Sen intensiivinen väripigmentti pysyy kasvoilla kirkkaana aamusta iltaan - nojailusta huolimatta. Myös poskipunan sävyvalinnassa kannattaa miettiä pitkäkestoisuutta; jos kasvosi punastuvat helposti, valitse neutraalimpi poskipunasävy joka säilyttää ihollasi pehmeän lämmön, eikä sinun tee mieli punoituksen vuoksi pyyhkiä sävyä päivän aikana pois.  

PRO TIP #8

Viimeistelysuihke kiinnittää meikin. Jos meikkisi kaikesta ohuesta kerrostamisesta huolimatta liukuu, lohkeilee tai kerääntyy juonteisiin päivän aikana, kokeile viimeistellä meikkisi viimeistelysuihkeella. Kun saat meikkisi valmiiksi, suihkuta viimeistelysuihketta noin käsivarren etäisyydeltä 2-4 kertaa, piirtäen kädelläsi X- ja + -merkin kasvojesi edessä. 

Urban Decayn All Nighter Setting Spray on viimeistelysuihkeiden klassikko, joka löytyy monen meikkiammattilaisen varastoista. Se pitää meikin virheettömänä jopa 16 tuntia. Öljytön ja lämpötilaan mukautuva koostumus sopii kaikille ihotyypeille ja kuumiin tai kosteisiin tilanteisiin. 


Teksti ja kuvat: Eevis Liedes 

Eevis Liedes on helsinkiläinen meikkitaiteilija ja kauneustoimittaja, joka tekee päivittäin meikkaajan töitä tv-ohjelmissa, mainos- ja musiikkivideokuvauksissa sekä naistenlehdissä. 


Tuotenosto:

Lumene Invisible Illumination Instant Glow Nestemäinen Meikinpohjustaja SK30 30ml–29537026Tuotenosto:

BarePro Liquid Foundation -meikkivoide 30 ml–25133540


 


Tuotenosto:

Sensai Highlighting Concealer peiteväri 3,5 ml–28359012


 


Tuotenosto:

Real Techniques 2 Pack Miracle Complexion Sponge meikkisienipakkaus–16345501Tuotenosto:

MAC Pro Longwear Blush poskipuna 6 g–26298570Tuotenosto:

Urban Decay All Nighter Makeup Setting Spray viimeistelysuihke 118 ml–22314028Tuotenosto:

Sisley Paris Phyto-Touche Illusion dEté geelimäinen aurinkopuuteri 11g–3631014Tuotenosto:

Sensai Loose Powder Translucent irtopuuteri 20 g–25049519


 

Sivun alkuun