Tuotenosto:

Madara Syväkosteuttava geeli 50 ml–1522521

Patyka Youthful Lift Eye Cream silmänympärysvoide 15 ml–25482501

Dr.Hauschka Ruusuvartaloöljy 75 ml–148980

Centifolia Moisturising cleansing milk puhdistusemulsio 200 ml–25354094

Estelle&Thild BioCalm Extra Nourishing Night Cream yövoide 50 ml–6953501


Hyödynnä – 20 % etu yhdestä normaalihintaisesta luonnonkosmetiikan tuotteesta. Etu voimassa 16.–22.9.2019. 

MITEN LUONNONKOSMETIIKKA MÄÄRITELLÄÄN? 

Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan tuotteita, joiden valmistuksessa on käytetty ainoastaan luonnosta peräisin olevia ainesosia. Luonnonkosmetiikassa kiinnitetään myös erityisesti huomiota siihen, miten tuotteen elinkaari vaikuttaa ihmiseen ja ympäristöön. Vastakkainasettelussa toiselle puolelle sijoitetaan niin kutsuttu ”tavallinen” kosmetiikka eli ihmisen laboratoriossa valmistama synteettinen kosmetiikka. 

Luonnonkosmetiikan laadunvalvonnassa käytetään erilaisia sertifikaatteja. Sertifikaatin saanut tuotemerkki takaa tuotteidensa sisältävän vain puhtaita, luonnosta peräisin olevia ainesosia, joiden alkuperä voidaan helposti jäljittää. Sertifiointi rajaa pois myös eläinkokeet; sertifikaatin saanut merkki on varmasti eläinkokeetonta kosmetiikkaa. 

Kaikki luonnonkosmetiikan brändit eivät kuitenkaan maksa mahdollisuudesta saada sertifikaattia, joten tuote ilman sertifikaattiakin voi olla täysin luonnollinen. Luonnonmukaisuus selviää silloin parhaiten ainesosaluettelosta. 

Luonnonkosmetiikka ei kuitenkaan ole synonyymi luomukosmetiikalle. Luomukosmetiikka sisältää vain luomuviljeltyjä ainesosia, mutta sekä synteettinen että luonnollinen kosmetiikka voivat sisältää ainesosiensa lomassa luomuraaka-aineita. Luonnonkosmetiikka ei myöskään ole automaattisesti vegaanista. Vegaanit kosmetiikkatuotteet eivät sisällä lainkaan eläinperäisiä ainesosia. Vegaanisia tuotteita voi olla sekä luonnonkosmetiikan että synteettisen kosmetiikan valikoimissa.  

 


Tuotenosto:

Organic Shop Pink Lychee vartarlovoide 250 ml–20408525

Dr. Hauschka Revitalising Day Cream pakkaus–29763007

CENTIFOLIA Anti-ageing eye contour cream silmänympärysvoide 15 ml–25354100

WHAMISA 200ml Puhdistusvoide–29420029


ONKO LUONNONKOSMETIIKKA ALLERGISELLE PAREMPI VAIHTOEHTO?

Luonnonkosmetiikka ei sisällä synteettisiä hajusteita, väri- tai säilöntäaineita, mineraaliöljyjä, silikoneja tai PEG-emulgaattoreita, joille yhä useampi huomaa herkistyvänsä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki synteettinen kosmetiikka sisältäisi näitä aineita. Iho voi allergisoitua tai herkistyä kummalle kosmetiikan muodolle tahansa, joten aina luonnonkosmetiikka ei ole avain onneen. 

Monesti kuulee sanottavan, että vaihtaessa kosmetiikkaa luonnollisemmaksi iho läpikäy ikäänkuin puhdistumisreaktion ja reagoi tuotevaihdokseen muun muassa finneillä. Tämä käsitys on hieman harhaanjohtavaa. Toki iho voi reagoida tuotteen vaihtoon muutamalla näppylällä, eikä reaktiosta tarvitse olla huolissaan. Kuitenkin lisääntyvät finnit, jotka eivät ota rauhoittuakseen, eivät varsinaisesti ole merkki ihon puhdistumisesta vaan yleensä kyse on tuotteen sopimattomuudesta. Älä siis kärsi näppylöistä tai ihon reagoinnista liian kauan vain ”puhdistusreaktion” nimissä. 

 

LUONNONKOSMETIIKKA VS SYNTEETTINEN KOSMETIIKKA

Keskustelua luonnonkosmetiikan puolesta tai synteettistä kosmetiikkaa vastaan käydään kiihtyvästi. Keskustelun ääripäihin jakaudutaan äänekkäästi; käytetään joko täysin luonnonkosmetiikkaa tai pitäydytään täysin synteettisessä. Varmasti paras keino on valita kultainen keskitie. Tietoisuus tuotteiden sisältämistä ainesosista on hyväksi niin itselle kuin ympäristölle ja omilla kulutustottumuksillaan vaikuttaa myös brändien uusiin, markkinoille vasta tuleviin tuotteisiin niin luonnonkosmetiikan kuin synteettisenkin piirissä.  

KERTAUKSENA: TOP 5 faktaa luonnonkosmetiikasta ja synteettisestä kosmetiikasta

- Luonnonkosmetiikka sisältää vain luonnosta peräisin olevia ainesosia.

- Synteettinen eli ”tavallinen” kosmetiikka sisältää ihmisen laboratoriossa valmistamia raaka-aineita (mutta usein myös luonnosta peräisin olevia ainesosia). 

- Valintaa luonnonkosmetiikan ja synteettisen kosmetiikan välillä ei tarvitse tehdä; tuotteita voi käyttää molemmista kategorioista.

- Luonnonkosmetiikka ei automaattisesti ole parempi ratkaisu allergiselle tai herkistyneelle, mutta voi tarjota avun erilaisissa ihohaasteissa.

- Erityisesti arjen perustuotteita voi vaihtaa luonnolliseksi jos kaipaa vaihtelua tai haluaa tehdä muutoksen luonnollisempaan.

 


Tuotenosto:

Sante Shine Conditioner Brilliant Care Hoitoaine 200ml–6953004

Sante 200ml Repair Shampoo Jojoba Care – Kosteuttava Shampoo Kuiville Hiuksille–6953007

Sante 150ml Mango hiustenhoitoaine 2 in 1–6953001

Sante 200ml Moisturising Shampoo Rose & Silk Protein – normaaleille hiuksille ja herkälle hiuspohjalle–31255501


MISTÄ ALOITTAA LUONNONKOSMETIIKAN KÄYTTÖ?

Voit aloittaa luonnonkosmetiikan käytön mistä tahansa tuotteesta. Voit myös yhdistellä käytössäsi sekä luonnonkosmetiikan että synteettisen kosmetiikan tuotteita. Kokeile esimerkiksi perustuotteiden vaihtamista luonnonkosmetiikkaan ja lisäät helposti luonnollisuutta arkeesi. 


Kosteusvoide:

Dr. Hauschka on luonnonkosmetiikan pioneereja ja merkiltä löytyy paljon perustuotteita, joita voi harkita nykyisten tuotteidensa tilalle jos luonnollisuus kiinnostaa. Kvittenvoide on kosteuttava päivävoide normaalille iholle. Kvittenin, jojoban, avokadon ja aprikoosin yhdistelmä suojaa, ravitsee ja tehokkaasti kosteuttaa ihoa. 

Kvittenvoiteella on virkistäviä ja hoitavia ominaisuuksia. Se suojaa ihoa ympäristön vaikutuksia vastaan ja kosteuttaa ihoa tehokkaasti, parantaen ihon omaa kykyä säilyttää kosteus itsessään. Voide soveltuu parhaiten normaalin, sekaihon ja hieman kuivan ihon hoitoon. Merkin ruusuvoide sen sijaan on erinomainen vaihtoehto pakkastalveen ja erityisen kuivalle iholle. 


Silmänympärysvoide:

Ranskalainen Centifolia on tunnettu laadukkaista, mutta kohtuuhintaisista tuotteistaan koko perheelle. Sublime Youth -linjan youth eye contour -silmänympärysvoiteen teho perustuu taatelista saataviin anti-age -ominaisuuksiin. Voide siloittaa silmänympärysihoa, laskee turvotusta ja poistaa tummuutta silmien ympärillä.  

Voiteen teho perustuu seitsemään aktiiviseen ainesosaan, jotka ehkäisevät ikääntymisen merkkejä silmänympärysiholla. Taateliuute aktivoi kollageenin ja elastiinin muodostumista, jolloin iho kiinteytyy ja juonteet siloittuvat. Tattariöljy ehkäisee ja laskee turvotusta ja merileväuute parantaa mikroverenkiertoa häivyttäen tummuutta silmänalusiholta. Tapiokajauho, aloe vera ja vadelman siemenistä saatavat keramidit hoitavat ja kosteuttavat silmänalusihoa.  

 

Puhdistustuote: 

Korealainen Whamisa yhdistää korean ihonhoitotrendit luonnonkosmetiikkaan. Whamisan Foam Cleansing Cream puhdistusvoide soveltuu kaikille ihotyypeille. Puhdistusvoide sisältää aloe maculatan, riisin ja sheavoin uutteita, jotka puhdistavat iholta tehokkaasti, mutta hellävaraisesti lian ja ilmansaasteet.  

Whamisan tuotteissa, kuten tässä puhdistusvoiteessa, on käytetty fermentoituja ainesosia. Fermentointi takaa raaka-aineiden korkeamman antioksidantti- ja ravintoainepitoisuudet. Fermentointi myös hajoittaa ainesosat pienempään muotoon, jolloin ne imeytyvät iholle paremmin.


Vartalovoide: 

Organic Shop tunnetaan edullisen luonnonkosmetiikan sanansaattajana - eikä ihme, tuotteiden hinnat vaihtelevat suurimmaksi osaksi 10 euron alapuolella. Organic Lynchee &5 oils Body Cream on ihoa tehokkaasti kosteuttava ja herkulliselta tuoksuva vartalovoide koko perheelle. Luomulaatuinen litsi-hedelmän uute ja kaakao- sekä sheavoi kosteuttavat ja ravitsevat ihoa. 

Luomulaatuiset avokado-, borage- ja vehnänalkioöljyt tekevät ihosta pehmeän ja sileän. Kaakao- ja sheavoi ravitsevat ihoa ja sitovat kosteuden iholle – iho ei kiristä kuivuuttaan koko päivän aikana.  Organic Shopin tuotteet valmistetaan lähellä Virossa, joten myös siitä merkille plussaa. 


Shampoo & hoitoaine:

Luonnonkosmetiikan uranuurtajiin kuuluva Sante on erityisen tunnettu vartalolle ja hiuksille tarkoitetuista luonnollisista tuotteista. Santen Jojoba Care shampoo hoitaa kuivia hiuksia ja kuivaa päänahkaa. Se poistaa hiuksista pörröisyyttä ja lisää niiden kiiltoa. Hoitavina ainesosina on tasapainottavaa luomujojobaa, kosteuttavaa luomumangouutetta ja hiuksia kirkastavaa luomuappelsiiniöljyä. 

Shampoo sopii koko perheelle. Biohajoavat tensidit pesevät hiuspohjan ja hiukset puhtaiksi hellävaraisen tehokkaasti. Shampoo poistaa hiuksista hyvin myös synteettisen kosmetiikan hiuslakat tai muut muotoilutuotteet. Shampoo on kokonaan silikoniton. Mieto tuoksu jättää hiuksiin raikkaan tunteen. 

Shampoon pariksi voi arkeen valita Santen kuuluisan Shine Conditioner Brilliant Care -hoitoaineen, joka on kääntänyt monen skeptikon pään. Jopa todella vaurioituneet tai vaalennetut hiukset jäävät tämän hoitoaineen jäljiltä sileiksi ja kiiltäviksi. Hiukset on helppo selvittää pesun jälkeen ja ne tuntuvat kosteutetuilta ja hoidetuilta. Hoitoaine ei latista hentoakaan hiusta. 

Hoitavina ainesosina on maapähkinäöljyä, koivunlehtiuutetta, B5-provitamiinia ja takiaisuutetta. Hoitoaine pehmittää hiukset, mutta jättää ne ilmaviksi.  

 

Teksti ja kuvat: Eevis Liedes


Tuotenosto:

Dr. Hauschka Kvittenvoide 30 ml–3741007


 


Tuotenosto:

WHAMISA 200ml Puhdistusvoide–29420029


 


Tuotenosto:

CENTIFOLIA Anti-ageing eye contour cream silmänympärysvoide 15 ml–25354100


 


Tuotenosto:

Organic Shop Pink Lychee vartarlovoide 250 ml–20408525


 


Tuotenosto:

Sante Jojoba Care shampoo 200 ml–6953007


 


Tuotenosto:

Sante Shine Conditioner Brilliant Care Hoitoaine 200ml–6953004


 

Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä