Kynsilakka ei kuulu roskiin!

Monet kosmetiikkatuotteet voivat olla haitallisia ihmiselle tai ympäristölle, jos ne päätyvät tavallisen jätteen sekaan. Haluamme tarjota asiakkaillemme ratkaisuja kestävään kuluttamiseen ja siksi HOK-Elannon Emotionit, Sokos Helsinki ja Sokos Kaari ovat jo puolen vuoden ajan vastaanottaneet asiakkaidensa vanhentuneita kynsilakkoja. Jatkossa vastaanotamme myös asiakkaiden vanhentuneita tuoksuja.

Joulukuussa 2017 käynnistyneen vanhentuneiden kynsilakkojen keräys on saanut erittäin hyvän vastaanoton ja puolessa vuodessa myymälöidemme kautta on kerätty yhteensä 1300 kg hylättyjä kynsilakkapulloja! Koska kynsilakkakeräys koettiin asiakkaidemme keskuudessa toimivana ratkaisuna, päätettiin vastaanottoa myymälöidemme yhteydessä jatkaa ja vastaanotettaviin tuotteisiin liitettiin mukaan myös vanhentuneet tuoksut, ketjujohtaja Anna Vahteri kertoo.

Osa vanhentuneista kosmetiikkatuotteista, kuten meikit ja ihonhoitotuotteet, ovat sekajätettä. Vaaralliseksi jätteeksi kosmetiikkatuotteista luokitellaan mm. permanenttiaineet, tuotetta vielä sisältävä aerosolitölkki (esim. hiuslakka, deodorantti), kynsilakka sekä kynsilakanpoistoaine. Samoin hajuvesi, partavesi ja muu alkoholipitoinen aine on vaarallista jätettä. Siksi ne tulee ohjata vaarallisten jätteiden käsittelyyn.

Nämä myymälöistä kerätyt tuotteet käsitellään korkeapolttouunissa, joka on suunniteltu vaarallisten jätteiden käsittelyyn. Poltosta vapautuvat savukaasut puhdistetaan prosessissa, joka on suunniteltu varta vasten vaarallisten jätteiden polttoon.  – Tavoitteenamme on myös lisätä kuluttajien tietoisuutta vaarallisten kemikaalien käsittelystä ja herättää kampanjalla oikeaan lajitteluun, ketjujohtaja Anna Vahteri toteaa.

Sivun alkuun