MIKSI KUORINTA KANNATTAA?

5 SYYTÄ KUORIA IHOA:

- Ihon pinta pehmenee sännöllisen kuorinnan avulla, samalla pintakuivuus vähenee

- Tukkeutuneet ihohuokoset puhdistuvat, eikä tukkeutuneita ihohuokosia muodostu yhtä herkästi 

- Kuorinta vähentää mustapäitä

- Kuorinta tasapainottaa ihon talintuotantoa ja vähentää siten myös epäpuhtauksia ja finnejä

- Kuorinta on paras keino kirkastaa ihoa ja tasoittaa sen sävyä 

Vuodenaikojen vaihtuessa iho kaipaa apua uudistumiseen ja kuorinta on oiva keino helpottaa ihoa tässä prosessissa. Kuorinnassa ihon pinnalta irtoaa kuollut ihosolukko, joka vaikeuttaa ihon normaalia aineenvaihduntaa. Iho saa paremmin happea ja sen toiminnot tasapainoittuvat. 

Säännöllinen kuorinta auttaa myös muita ihonhoitotuotteita imeytymään ihoon paremmin. Saat seerumistasi ja kosteusvoiteestasi suuremman hyödyn kun ihon pinnalta on kuorittu pois ylimääräinen kuollut ihosolukko ja epäpuhtaudet. Kuorinnasta voi saada nopean avun mustapäihin, laajentuneisiin ihonhuokosiin tai epäpuhtauksiin. Kuorinta puhdistaa ihohuokosia ja estää niiden tukkeutumisen uudelleen. 


KUINKA USEIN KUORIA?

Kuoria kannattaa noin kerran viikossa ihon normaalia toimintaa ja kirkkautta ylläpitääkseen. Kuorinta kannattaa ottaa avuksi myös erityisesti silloin kun ihon pinta tuntuu kuivalta ja karhealta. 

Kuivuessaan ihosolut takertuvat ihon pintaan entistä tiiviimmin ja voivat muodostaa ihon pinnasta kuivan karhean, jopa hiekkapaperimaisen. Kuoria kannattaa myös aina kun ihon sävy tuntuu samealta ja ihoon haluaa kirkkautta sekä elinvoimaa. Kuorinta heleyttää ihoa samantien.


HYVÄ KUORINNAN PERUSOHJE:

Kuori kuivaa ja herkkää ihoa joka toinen viikko, normaalia kerran viikossa ja rasvoittuvaa ihoa kaksi kertaa viikossa. 

 

MILLÄ JA MITEN KUORIA?

Ihon kuorinnassa puhutaan kemiallisesta ja mekaanisesta kuorinnasta. Kemiallisessa kuorinnassa ihon pintaa kuorivat erilaiset hapot, kuten hedelmähapot tai vaikka salisyylihapot. Entsymaattinen kuorinta voi olla perinteisen voiteen muodossa, mutta on useimmin ainesosana esimerkiksi naamioissa, kuorivissa kasvovesissä tai vaikka kuorintaliinoissa. 

Mekaanisessa kuorinnassa kuorinta tapahtuu aina kuorivien rakeiden avulla, jotka löytyvät tavallisesti kasvojenpuhdistusvoiteesta. Rakeet hierotaan kosteille kasvoille ja huuhdellaan pois vedellä. Aiemmin rakeet ovat saattaneet olla jopa mikromuovista valmistettuja, mutta nykyään rakeet on usein korvattu esimerkiksi hedelmien tai marjojen siemenistä jauhamalla saatavilla rakeilla tai jopa biohajoavalla selluloosalla.

Kemialliseen kuorintaan:

- AHA-hapot eli hedelmähapot kuten glykoli- ja maitohappo

- BHA-hapot eli salisyylihapot

Hedelmähapot ovat erinomaisia ihon heleyttäjiä. Ne myös stimuloivat ihon kollageenin ja elastiinin tuotantoa sekä vaalentavat pigmenttilaikkuja ja arpia. Salisyylihappo sen sijaan puhdistaa ihon epäpuhtauksista tappaen bakteereja. Se myös supistaa ihohuokosia ja parantaa ihon väriä.


Mekaaniseen kuorintaan:

- Kuorivat rakeet

Mekaanisen kuorinnan rakeet avaavat ja puhdistavat ihohuokoset paremmin kuin happokuorinnat, joten jos kärsit mustapäistä tai muista tukkeumista, aloita ihon hoitaminen raekuorinnalla.


Happo- eli entsymaattiset kuorinnat sopivat kaikille ihotyypeille ja kotikäyttöisissä tuotteissa happojen kuorintatehot pysyvät turvallisissa rajoissa. Herkälle, kuivalle ja couperosa -iholle ne ovat myös parempi vaihtoehto kuin mekaanisesti kuorivat rakeet. Rakeista avun saa erityisesti normaali-, seka- ja rasvoittuva iho.

Valitse sinulle sopivin kuorintatapa ja ota se säännölliseksi osaksi ihonhoitorutiiniasi. Yksi kuoriva tuote riittää kerralla käytettäväksi. Jos esimerkiksi käytät kuorivaa puhdistustuotetta, et tarvitse kuorivaa kasvovettä enää tuotteen jälkeen.

 

KUORINNAN TÄHTITUOTTEET

Kuorintalaput - Whamisa Peeling Finger Mitt

Korealaisen luonnonkosmetiikkamerkki Whamisan kuorintalaput soveltuvat kasvojen kuorintaan kaikille ihotyypeille ja jopa laiskalle ihonhoitajalle! Viimeistelet kasvojen puhdistuksen helposti kuorintalapuilla vain muutamassa sekunnissa. Pyyhi kasvot ja kaula kauttaaltaan, mutta vältä silmänympärysihoa. Lappujen jälkeen ihoa ei huuhdella enää vedellä. 

Kasviperäinen, ihoa kuoriva betaiinisalisylaatti saa jäädä vaikuttamaan iholle, siksi tuote on erinomainen käytettäväksi iltaisin. Lappujen sisältämä krysanteemi, fermentoitu aloe veran lehtiuute, hyaluronihappo ja betaglukaani kosteuttavat ihoa kuorinnan lomassa.


Kuoriva kasvovesi - Evolve Organic Beauty Liquid Radiance Glycolic Toner 

Kasvovesi sisältää tehokkaan sekoituksen AHA ja BHA -happoja, jotka kuorivat ihon hellävaraisesti tehden siitä kirkkaan ja samettisen pehmeän. AHA -hapot kuten glykolihappo, omenahappo ja sitruunahappo sekä BHA-hapot kuten pajusta saatava salisyylihappo uudistavat ja puhdistavat ihoa.  

Kasvovesi ei sovi meikinpoistoon, mutta puhdistuksen viimeistelyyn se on erinomainen. Kastele vanulappu kuorivalla kasvovedellä ja pyyhi kasvot ja kaula kauttaaltaan, välttäen silmänympärysihoa. Iho on samantien kasvoveden jälkeen kirkas ja hehkuva. Käytä kerran tai kaksi viikossa kun huomaat ihosi kaipaavan pikapiristystä ja välitöntä kirkkautta. Parhaimmillaan tuote on iltakäytössä, jolloin hapot saavat tehdä taikojaan iholla yön yli. 


Kuorintanaamio - Tata Harper Clarifying Mask

Arjen hemmotteluhetkiin sopii kuoriva naamio, joka kirkastaa ja heleyttää ihon samantien. Kokeile naamiota kerran viikossa ja ajoita sen käyttö vaikka ennen tärkeää menoa kun haluat ihosi näyttävän erityisen heleältä. 

Naamio on erilaisten kuorinta-aineiden tehokas kombo; se hoitaa ihoa niin salisyylihappojen (kolme erilaista) kuin hedelmä- ja maitohappojenkin avulla. Lisäksi naamiota poispestessä kvartsihiekan mikrokristallit vielä mekaanisesti kuorivat ihon pinnan. Tehonaamio riittää käytettäväksi kerran viikossa, eikä muita kuorivia tuotteita tarvita.

Iho on silkkis