MIKSI KUORIA?

 

5 SYYTÄ KUORIA: 

- Ihon pinta pehmenee sännöllisen kuorinnan avulla

- Tukkeutuneet ihohuokoset avautuvat eivätkä tukkeudu uudelleen yhtä helposti

- Kuorinta vähentää mustapäitä 

- Kuorinta tasapainottaa ihon talintuotantoa ja vähentää siten myös epäpuhtauksia ja finnejä 

- Kuorinta on paras keino kirkastaa ihoa


Alkusyksy on erinomaista aikaa ihon kuorintaan. Vuodenaikojen vaihtuessa iho kaipaa apua uudistumiseen ja kuorinta on oiva keino helpottaa ihoa tässä prosessissa. Kuorinnassa ihon pinnalta irtoaa kuollut ihosolukko, joka vaikeuttaa ihon normaalia aineenvaihduntaa. Iho saa paremmin happea ja sen toiminnot tasapainoittuvat. Säännöllinen kuorinta auttaa myös muita ihonhoitotuotteita imeytymään ihoon paremmin. Saat seerumistasi ja kosteusvoiteestasi suuremman hyödyn kun ihon pinnalta on kuorittu pois ylimääräinen kuollut ihosolukko ja epäpuhtaudet. Kuorinnasta voi saada nopean avun mustapäihin, laajentuneisiin ihonhuokosiin tai epäpuhtauksiin. Kuorinta avaa ihohuokosia ja estää niiden tukkeutumisen uudelleen.  

KUINKA USEIN KUORIA?

Kuoria kannattaa noin kerran viikossa ihon normaalia toimintaa ja kirkkautta ylläpitääkseen. Kuorinta kannattaa ottaa avuksi myös erityisesti silloin kun ihon pinta tuntuu kuivalta ja karhealta. Kuivuessaan ihosolut takertuvat ihon pintaan entistä tiiviimmin ja voivat muodostaa ihon pinnasta kuivan karhean, jopa hiekkapaperimaisen. Kuoria kannattaa myös aina kun ihon sävy tuntuu samealta ja ihoon haluaa kirkkautta sekä elinvoimaa. Kuorinta heleyttää ihoa samantien. 

HYVÄ KUORINNAN PERUSOHJE:

Kuori kuivaa ja herkkää ihoa joka toinen viikko, normaalia kerran viikossa ja rasvoittuvaa ihoa kaksi kertaa viikossa. 

MILLÄ JA MITEN KUORIA?

Tavallisesti kuorinnassa puhutaan kemiallisesta ja mekaanisesta kuorinnasta. Kemiallisessa kuorinnassa ihon pintaa kuorivat erilaiset hapot, kuten hedelmähapot tai vaikka salisyylihapot. Entsymaattinen kuorinta voi olla perinteisen voiteen muodossa, mutta on useimmin ainesosana esimerkiksi naamioissa, kuorivissa kasvovesissä tai vaikka kuorintaliinoissa. Mekaanisessa kuorinnassa kuorinta tapahtuu aina kuorivien rakeiden avulla, jotka löytyvät tavallisesti kasvojenpuhdistusvoiteesta. Rakeet hierotaan kosteille kasvoille ja huuhdellaan pois vedellä. Aiemmin rakeet ovat saattaneet olla jopa mikromuovista valmistettuja, mutta nykyään rakeet on usein korvattu esimerkiksi hedelmien tai marjojen siemenistä jauhamalla saatavilla rakeilla tai jopa biohajoavalla selluloosalla. 

 

Kemialliseen kuorintaan:

- AHA-hapot eli hedelmähapot kuten glykoli- ja maitohappo 

- BHA-hapot eli salisyylihapot

Hedelmähapot ovat erinomaisia ihon heleyttäjiä. Ne myös stimuloivat ihon kollageenin ja elastiinin tuotantoa sekä vaalentavat pigmenttilaikkuja ja arpia. 

Salisyylihappo sen sijaan puhdistaa ihon epäpuhtauksista tappaen bakteereja. Se myös supistaa ihohuokosia ja parantaa ihon väriä. 


Mekaaniseen kuorintaan: 

- Kuorivat rakeet 

Mekaanisen kuorinnan rakeet avaavat ja puhdistavat ihohuokoset paremmin kuin happokuorinnat, joten jos kärsit mustapäistä tai muista tukkeumista, aloita ihon hoitaminen raekuorinnalla. 

Happo- eli entsymaattiset kuorinnat sopivat kaikille ihotyypeille ja kotikäyttöisissä tuotteissa happojen kuorintatehot pysyvät turvallisissa rajoissa. Herkälle, kuivalle ja couperosa -iholle ne ovat myös parempi vaihtoehto kuin mekaanisesti kuorivat rakeet. Rakeista avun saa erityisesti normaali-, seka- ja rasvoittuva iho. 

Valitse sinulle sopivin kuorintatapa ja ota se säännölliseksi osaksi ihonhoitorutiiniasi. Yksi kuoriva tuote riittää kerralla käytettäväksi. Jos esimerkiksi käytät kuorivaa puhdistustuotetta, et tarvitse kuorivaa kasvovettä enää tuotteen jälkeen. 

 

KUORINNAN TÄHTITUOTTEET


Perinteinen raekuorinta 

Viisi tähteä: Shiseido Waso soft+cushy polisher 

Kuorivia rakeita sisältävä kasvojenpuhdistusaine, joka poistaa soijauutteen avulla tehokkaasti ihon pinnalta kuolleen ihosolukon ja epäpuhtaudet. Putsarin biohajoavat selluloosarakeet kuorivat ihon tehokkaasti ja pesun jälkeen iho on heti tasaisempi ja pehmeämpi. Tuote sopii monelle ihotyypille, mutta todella herkkäihoisen kannattaa pohtia hankaavatko rakeet liikaa ihon pintaa. Putsari sisältää ihon rasvoittumista hillitseviä ainesosia, joten se on erinomainen tuote erityisesti seka- ja rasvoittuvalle iholle. Älä käytä kuorivia puhdistustuotteita meikin poistamiseen vaan käytä kuorintaputsaria aina meikinpoiston jälkeen tai vaikka aamuisin. Ota tuote mukaan hoitorutiineihisi kerran tai kaksi viikossa. 


Kuorintalaput 

Viisi tähteä: Whamisa Peeling Finger Mitt 

Korealaisen luonnonkosmetiikkamerkki Whamisan kuorintalaput soveltuvat kasvojen kuorintaan kaikille ihotyypeille ja jopa laiskalle ihonhoitajalle! Viimeistelet kasvojen puhdistuksen helposti kuorintalapuilla vain muutamassa sekunnissa. Pyyhi kasvot ja kaula kauttaaltaan, mutta vältä silmänympärysihoa. Lappujen jälkeen ihoa ei huuhdella enää vedellä. Kasviperäinen, ihoa kuoriva betaiinisalisylaatti saa jäädä vaikuttamaan iholle, siksi tuote on erinomainen käytettäväksi iltaisin. Lappujen sisältämä krysanteemi, fermentoitu aloe veran lehtiuute, hyaluronihappo ja betaglukaani kosteuttavat ihoa kuorinnan lomassa. 


Kuoriva kasvovesi

Viisi tähteä: Clarins Gentle Exfoliator Brightening Toner 

Sekä glykooli- että salisyylihappoa hyödyntävä kasvovesi sopii iltaisin puhdistuksen jälkeen käytettäväksi. Kasvovesi ei sovi meikinpoistoon, mutta puhdistuksen viimeistelyyn se on erinomainen. Kastele vanulappu kuorivalla kasvovedellä ja pyyhi kasvot ja kaula kauttaaltaan, välttäen silmänympärysihoa. Iho on samantien kasvoveden jälkeen kirkas ja hehkuva. Käytä kerran tai kaksi viikossa kun huomaat ihosi kaipaavan pikapiristystä ja välitöntä kirkkautta. 


Kuorintanaamio

Viisi tähteä: Tata Harper Clarifying Mask

Arjen hemmotteluhetkiin sopii kuoriva naamio, joka kirkastaa ja heleyttää ihon samantien. Kokeile naamiota kerran viikossa ja ajoita sen käyttö vaikka ennen tärkeää menoa kun haluat ihosi näyttävän erityisen heleältä. Naamio on erilaisten kuorinta-aineiden tehokas kombo; se hoitaa ihoa niin salisyylihappojen (kolme erilaista) kuin hedelmä- ja maitohappojenkin avulla. Lisäksi naamiota poispestessä kvartsihiekan mikrokristallit vielä mekaanisesti kuorivat ihon pinnan. Tehonaamio riittää käytettäväksi kerran viikossa, eikä muita kuorivia tuotteita tarvita. Iho on silkkisen pehmeä ja tasaisen värinen kuorivan naamion jälkeen. Naamiossa on myös ihon punoitusta ja rasvoittumista hillitseviä ainesosia. Todellinen ihmenaamio monelle ihotyypille! 


EXTRA Huulikuorinta

Viisi tähteä: Jeffree Star Cosmetics Velour Lip Scrub 

Muista kasvokuorinnan lisäksi hoitaa myös muita ihoalueita! Erityisesti huulet kaipaavat vuodenaikojen vaihtuessa hieman lisäboostia uudistumiseensa. Erityisesti kuivien, halkeilevien ja rohtuvien huulten kohdalla kannattaa säännöllisesti muistaa huulien kuorinta ja tehokas huulivoide. Kosteuttava voide pääsee hoitamaan huulten ihoa syvemmältä kun kuiva ja rohtunut ihokerros on kuorittu pois. Jeffree Starin huulikuorinnan rakeet ovat sokeria ja huulia kuorinnan aikana kosteuttaa muun muassa jojobaöljy. 


MUISTA KAIKKIEN KUORIVIEN TUOTTEIDEN RINNALLA KÄYTTÄÄ VOIDETTA, JOKA SISÄLTÄÄ AURINKOSUOJAKERTOIMEN!  


Teksti ja kuvat: Eevis Liedes


Tuotenosto:

Tata Harper Clarifying Mask Naamio 30 ml–31884516 

Tuotenosto:

WHAMISA Organic Fruits Peeling Finger Mitt kuorintalaput 150g–29420049
Tuotenosto:

WHAMISA Organic Flowers Peeling Finger Mitt 150g–29420048


 


Tuotenosto:

Clarins Gentle Exfoliator Brightening Toner kuorintaemulsio 125 ml–13311002


 


Tuotenosto:

Shiseido WASO Soft+Cushy Polisher kuorinta 75 ml–25067012


 


Tuotenosto:

Jeffree Star Cosmetics Lip Scrub huulien kuorinta-aine 75g–31856026


 

Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä