KUINKA VALITSEN OIKEAN SÄVYISEN MEIKKIVOITEEN? 

Meikkivoide on oikean sävyinen silloin, kun se ei muuta ihosi sävyä vaan näyttää mahdollisimman samalta oman ihosi kanssa. Unohda meikkivoiteen määritelmä keltapohjaisuudesta ja punapohjaisuudesta - tärkeintä on, että sävy sulautuu oman ihosi sävyyn saumattomasti! Meikkivoiteen sävyä kannattaa aina kokeilla mahdollisimman luonnollisessa valossa.

Kokeile aina muutamaa eri sävyä vierekkäin ollaksesi varma oikeasta sävystä. Kokeile sävyä mieluiten meikittömille kasvoille ja ensin poskelle, leukalinjan kohdalle. Paina meikkivoidetta poskelle vähintään etusormen pään kokoinen laikku, jotta hahmotat sävyt selkeästi. Oikean värinen meikkivoide sulautuu ihosi sävyyn kun taputtelet voidetta laajemmalle alueelle, ilman että joudut erityisesti häivyttämään voidetta ihoon.

Älä kokeile meikkivoiteen sävyä ainoastaan kädellesi. Olemme käsistämme ja kasvoistammemonesti hyvin eri sävyisiä.

Leukalinjalla testaamisen jälkeen sopivinta sävyä kannattaa kokeilla myös otsalle. Ihomme on usein vaaleampi poskilla kuin otsalla ja meikkivoide kannattaa valita kasvojen tummimman kohdan mukaan.

Kasvojemme ja kaulamme sävyt ovat usein hieman eri sävyiset. Jos kaulasi on tummempi kuin kasvojesi iho, valitse sävy kaulasi mukaan. Näin kasvojesi ihon vastaa kaulan ja muun vartalon sävyä ja on luonnollisin. Jos kaulasi on vaaleampi kuin kasvojesi iho, valitse meikkivoiteen sävy kasvojesi sävyn mukaan ja tasoita sävyeroa kaulalta aurinkopuuterilla.

Muista, että sävysi voi vaihdella esimerksi vuodenajan mukaan. Voit aina sekoitella itsellesi sopivimman sävyn yhdistämällä useampaa sävyä keskenään. Meikkivoiteet sekoittuvat toisiinsa yleensä mutkattomasti. 

 

MUISTA MYÖS:

Pitkäkestoisin meikkivoide on omalle ihotyypillesi parhaiten sopiva meikkivoide. Jos ihosi on kuiva, suosi kosteuttavia meikkivoiteita, jotka ovat parhaimmillaan kuivilla ihotyypeillä. Jos ihosi on sekaiho, kannattaa kokeilla kosteuttavaa meikkivoidetta kuivemmilla ihoalueilla ja peittävämpää, hieman kuivempaa koostumusta kasvojen keskiosassa. Rasvoittuvalle iholle parhaimmillaan ovat täysin öljyttömät meikkivoiteet. Myös meikkivoiteen alle laitettavat ihonhoitotuotteet vaikuttavat meikin pysyvyyteen. Panosta myös omalle ihotyypillesi sopivien ihonhoitotuotteiden löytämiseen. 


Asiantuntijavinkit antoi Eevis Liedes 

Kuvat All Over Press ja Eevis Liedes 


Tuotenosto:

MÁDARA Meikkivoide 30ml–40120005


 


Tuotenosto:

beautyblender BOUNCE™ Liquid Whip Long Wear Foundation 30ml–37071555Tuotenosto:

Lumene CC Color Correcting Meikkivoide SK20 Deep Tan 30ml–38684503


Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä