Hiustrendeissä vallitsee edelleen yksilöllisyys ja huolettomuus. Kaikki mitat lyhyestä pitkään ovat nyt trendikkäitä – tärkeintä on, että itsellä on hyvä fiilis kampauksessaan! Muotoilussa suositaan yhä edelleen luonnollisuutta; pörröisyys, irtosuortuvat ja viimeistelemättömyys puhuttavat vieläkin. Artikkelissa esittelyssä trendihiusten trendituotteet käytännönläheisin vinkein. Poimi itsellesi parhaiten sopivat! 

 

TRENDITUOTE: VAHA

Mitä tekee: Antaa pitoa, muotoa ja tuuheutta jokaiseen hiusmittaan

Vaha ei ole ainoastaan lyhyiden hiusten tai miesten muotoilutuote. Vahalla saat pitoa ja pörröisyyttä esimerkiksi laine- ja kiharakampauksiin.Tärkeintä vahan käytössä on annostella sitä tarpeeksi vähän. Jos käytät kiinteää vahaa, noin herneenkokoinen määrä riittää puolipitkään hiukseen, lyhyet hiukset kaipaavat tuotetta vielä vähemmän. Lämmitä kiinteä vaha aina kämmenten välissä hieromalla käsiä yhteen niin tuote levittyy hiuksiin tasaisesti. Yleistymässä on myös suihkutettava vaha joka sopii myös kaikille hiuspituuksille! Käsiä ei tarvitse sotkea ja suihkutellen vahaa saa annosteltua myös kevyemmin.

Näin käytät:

Lyhyeen hiukseen saat pitoa ja tuuheutta haromalla vahaa sormin hiuksiin päänahasta alkaen. Pidempiin hiuksiin vaha tuo pitoa ja tuuheutta kun hierot tai suihkutat sitä hiusten latvoihin. Aseta hiussuortuva kämmentesi väliin ja hiero kiharaa edestakaisin luonnollisen pörröisyyden saamiseksi. Kihara pitää muotonsa pidempään vahan avulla. 


Tuotenosto:

Redken Wax Blast 10 suihkevaha 150 ml–4192540


 

Tuotenosto:

Sebastian Craft Clay vaha 50ml–185759 

TRENDITUOTE: SUOLA- JA SOKERISUIHKE

Mitä tekee: Antaa rakennetta kaikkiin kampauksiin

Suola- ja sokerisuihkeet ovat hiusmuotoilussa nyt ehdottoman in! Molemmilla saat rakennetta ja tuuheutta hiuksiin, mutta tiedätkö mikä on suihkeiden ero? 

Näin käytät suolasuihketta: 

Suolasuihke tekee hiuksesta mattaisen ja karhean. Sillä onnistuvat hyvin rennot kiharat ja laineet, jotka saavat olla rouheat. Kuvittele täydelliset merisuolan muodostamat surffikiharat - sellaiset saat taiottua suolasuihkepullosta! Suolasuihke sopii hyvin vallalla olevaan Curly Girl -trendiin, jossa omaa luonnonkiharaa houkutellaan esiin hiuksia sormin muotoilemalla. Alkuperäinen trendi suosii hiusten muotoilussa vain geeliä, mutta jos haluat nappailla vain muutamia trendin suuntauksia käyttöösi, niin suolasuihke on hyvä keino muotoilla luonnollista kiharaa. Suihkuta suolasuihke hiusten latvoihin ja puristele hius käsin kiharaksi. Suolasuihke suihkutellaan hiukseen aina muotoilun lopuksi, sitä ei kannata suihkuttaa hiukseen ennen kuin käsittelet hiusta kuumalla muotoilulaitteella. Suolasuihke on myös liukkaan hiuksen paras kaveri, sillä se helpottaa hiuksen käsiteltävyyttä. 

Näin käytät sokerisuihketta: 

Sokerisuihke lisää hiuksissa tuuheutta, mutta jättää hiukset pehmeämmiksi ja usein lisää myös niiden kiiltoa. Sokerisuihke sopii paremmin tästä syystä esimerkiksi kuiville hiuksille. Toisin kuin suolasuihke, sokerisuihke sopii hyvin käytettäväksi muotoiluraudan alle. Sen voi suihkuttaa pyyhekuiviin hiuksiin ennen föönausta jos kampaukseensa haluaa tukea, tuuheutta ja kiiltoa. Sokerisuihkeella saat hiuksesta kiiltävän ja kampaukseen sileämmän lopputuloksen. Sokerisuihke sopii hyvin myös miehille ja lyhyeen hiukseen!  


Tuotenosto:

Wella Professionals EIMI Ocean Spritz merisuolasuihke 150 ml–6824039Tuotenosto:

Cutrin Muoto Silky Texturizing Sugarspray sokerisuihke 200 ml–28012506


 

TRENDITUOTE: TEKSTUURISUIHKE

Mitä tekee: Tuuheuttaa hentoa hiusta

Tuuheuttava suihke sopii kaikille hiuksen pituuksille - niin lyhyelle, keskipitkälle kuin pitkällekin. Se myös on täysin unisex-tuote, jota voi kotikylppärissä käyttää koko perhe! Tekstuurisuihkeella on yleensä aina tuuheuttava ja kiinnittävä vaikutus. Se lisää hiuksessa volyymia, mutta myös viimeistelee hiukset haluttuun muotoon.

Näin käytät:

Suihkuta tekstuurisuihketta hiuksen tyvestä latvaan saadaksesi hiuksiin volyymia ja tuuheutta. Tekstuurisuihke ei kuitenkaan ole sama asia kuin kuivashampoo, joten aivan lähelle päänahkaa sitä ei kannata suihkuttaa. Kuivashampoo poistaa hiuksesta ja päänahasta ylimääräistä rasvaa, samalla hiusta kohottaen. Tekstuurisuihke sen sijaan lisää jokaisen hiussuortuvan paksuutta ja lisää hiusten sekaan ilmavuutta. Tekstuurisuihkeella teet esimerkiksi ohuesta ponnarista heti tuuheamman ja pirteämmän. Suihkuta suihke kauttaaltaan hiuksiin, pyörittele hiukseen sormin lisää tuuheutta ja solmi ponnarille. Hiukset eivät kiinnity aivan päätä myöden ja ponnariosan latvakin näyttää tekstuurisuihkeen jälkeen tuuheammalta.  


Tuotenosto:

Schwarzkopf OSiS+ Volume Up tuuheuttava suihke 250 ml–4003504


 

3.TRENDITUOTE: ÖLJYSUIHKE

Mitä tekee: Kiillottaa ja hoitaa hiusta

Hiusöljyä ei enää suositella ainoastaan hoitotuotteeksi pesun jälkeen. Öljyä käytetään nyt paljon myös hiusten muotoilun viimeistelyssä. Öljyn kanssa aina vähemmän on enemmän - eli aloita muutamalla suihkauksella ja lisää vasta tarvittaessa. Öljy on erinomainen muotoilutuote kuiville, käsitellyille tai luonnonkiharoille hiuksille. Suihkutettava öljy sopii paremmin keskipitkälle tai pitkälle hiukselle - lyhyen hiuksen se saattaa latistaa liiaksi.

Näin käytät:

Öljy toimii aina parhaiten hiuksen latvassa, älä suihkuta öljyä hiuksen tyveen. Puolipitkälle ja pitkälle hiukselle öljy on loistava viimestelykeino tuomaan kiiltoa ja sileyttä. Kiharat saavat ylellisen lopputuloksen kun suihkautat kihartamisen jälkeen hiuksiin ensin hiuslakkaa antamaan pitoa ja sitten öljyä lisäämään kiiltoa. 

 

Teksti: Eevis Liedes

Kuvat: All Over Press ja Eevis Liedes

 

Hiusten hellimisviikkoa vietetään Sokoksissa 13.-19.5.2019. Kampanjan aikana kampaamotuotteet -40% alennuksella.


Tuotenosto:

Wella Professionals EIMI Oil Spritz öljysuihke 95ml–32433005