Kestokasseja

Kestokassien aika alkaa Sokoksella

Hyvästi muovikassit, tervetuloa paperikangas! Sokos testaa muovikasseista luopumista. Uudet tyylikkäät ja kierrätettävät kestokassit on valmistettu paperikankaasta, joka on uusi, Suomessa kehitetty materiaali.

Pieniä ja suuria kestokasseja eri käyttötarpeisiin

Sokoksen ja Emotionin kestokassien valikoima on laajentunut. Uusi paperikankainen kestokassi toistaa sinivalkoraidallisena Sokoksen värejä ja sen toisessa kyljessä on arvoihin liittyvä julistus, manifesti. Koska aina ei ole tarvetta jättikassille, on tervetullut uudistus, että uusia kestokasseja saa kolmessa koossa. Pienen hinta on 0,30, keskikokoisen 0,60 ja suurimman, johon mahtuu esimerkiksi miehen puku, 0,90 euroa. 

Sokoksen kaksi aiempaa kestokassia ovat myös yhä saatavana. Normaalin raidallisen kestokassin hinta on 1,90 ja heijastavan kestokassin 3,50. Mikä kestokassi on sinun suosikkisi?

Paperikangaskassi kestää monta käyttökertaa

Sokoksen ja Emotionin uudet ostoskassit valmistetaan kotimaisen Paptic Oy:n kehittämästä kierrätettävästä materiaalista, jota kutsutaan paperikankaaksi. Pääraaka-aineena käytetään FSC-sertifioitujen puiden selluloosakuituja. Vaikka materiaali on paperimaista, se hylkii vettä ja on perinteistä paperikassia joustavampaa. Ostoskassi kestää useamman käyttökerran ja kun haluat luopua siitä, se kelpaa paperin- ja kartonginkeräykseen.

Vähemmän muovikasseja, vähemmän muovijätettä

Kestokassien lisääminen ja tavallisista muovikasseista luopuminen vastaavat asiakkaiden toiveisiin entistä vastuullisemmasta tavaratalokaupasta. S-ryhmä muutti muovikassit maksullisiksi muutama vuosi sitten ja siitä saatiin pääosin hyvää palautetta. Muovikassien kulutus on vähentynyt maksullisuuden myötä miljoonia kappaleita.

S-ryhmän tavarataloissa kokeillaan nyt muovisten ostoskassien korvaamista uusiutuvista raaka-aineista valmistetuilla ostoskasseilla. Kierrätettävästä paperikankaasta valmistettu ostoskassi on kotimainen innovaatio, joka on saanut paljon kansainvälistä näkyvyyttä. Mm. ranskalainen tavarataloketju Galeries Lafayette käyttää samasta materiaalista valmistettuja ostoskasseja.

Uudet ostoskassit tukevat Sokoksen ja Emotionin tavoitetta vähentää muovikassien kulutusta ja niistä syntyvän muovijätteen määrää. S-ryhmä on mukana kaupan alan Green Deal -sopimuksessa, jossa pyritään vähentämään kevyiden muovikassien vuosittainen kulutus Suomessa 40 kappaleeseen henkeä kohden vuoden 2025 loppuun mennessä. 

Kiinnostavatko vastuulliset tuotemerkit? Lue lisää > 

 

Tuotenosto:

House Doctor Braid ostoskassi 41x38 cm, sininen–23346598

Becksöndergaard Animal Foldable ostoskassi–36130504

Becksöndergaard Lena Foldable ostoskassi–36135510

Marimekko Piccolo Smartbag ostoskassi–37112529

 

Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä