Kauniit kynnet kesään 

Suttua, kurttua, lohkeamia… vihaatko kynsien lakkaamista, koska aina jotain menee pieleen? Poimi helpot vinkkimme kynsien lakkaamiseen ja saat kauniit kesäkynnet ilman kyyneleitä.

Sokos ohjeet kotimanikyyriin

1. Valjasta ystävä apuun

Jos sinulla on luottoystävä, jolla on vakaat kädet, lehmän hermot ja taitavan lakkaajan maine, älä edes yritä yksin. Kynsihuolto on monin verroin hauskempaa, kun sen tekee parhaan ystävän kanssa. Jos luottolakkaajaa ei ole saatavilla, valitse lakkaukselle hetki, jolloin jaksat keskittyä, eikä sinulla ole kiire minnekään. Älä siis jätä lakkausta viime tippaan!

 

2. Älä jätä muistoja vanhasta lakasta

Jos kynsissäsi on voimakkaan väristä lakkaa, se voi värjätä ikävästi kuivat kynsinauhat tai sormenpäät, kun poistat vanhan lakkauksen. Sivele siis aluksi kynsinauhoihin ja kynsiä ympäröivälle iholle kynsinauhaöljyä. Öljyiseen ihoon lakka ei jämähdä kiinni. Puhdista sitten kynsilakat pumpulilla tai vanulapuilla ja hellävaraisella kynsilakanpoistoaineella. 

Tuotenosto:

O.P.I Nail & Cuticle Oil kynsinauhaöljy 14.8 ml–25353022

O.P.I Nail & Cuticle Oil To Go kynsinauhaöljykynä 7.5 ml–25353023

essie Apricot nail & Cuticle Oil -kynsihoitotuote 13,5ml–44747501

Sally Hansen Color Therapy Nail & Cuticle OIL 14,7 ml–29468002

Mavala Mavaderma 10 ml kynsiöljy–44710013

DIOR Huile Abricot kynsinauhaöljy 7,5 ml–3046050

 

3. Viilaten ja höyläten

Jos kynnet ovat erimittaisia, lyhennä ne ensin saksilla tai leikkureilla samanmittaisiksi. Viilaa terävät reunat ja särmät pois ja muotoile samalla kynnet haluamaasi muotoon. Suositeltavinta on viilata kynsien reunoilta kohti keskiosaa. Edestakaisin sahaaminen voi saada kynsien kerrokset irtoamaan liuskoittain.

Mikäli kynsien pinnassa on epätasaisia uurteita ja harjanteita, tasoita pintaa varovasti taikaviilalla tai bufferilla. Varo kuitenkin työstämästä liikaa! Pinnan viilaaminen karheuttaa kynttä ja lakkaus tarttuu kynsiin paremmin kiinni. Lopuksi kiillota kynnen pinta hienojakoisella kiillotusviilalla. Huom. varpaankynsien leikkaaminen on helpompaa, kun haudot jalkoja ensin hetken lämpimässä vedessä. Älä kuitenkaan viilaa kynsiä heti jalkakylvyn jälkeen.

Tuotenosto:

Cailap Kynsisakset–43334558

Cailap Kynsileikkuri–43334556

Cailap Manikyyri- / pedikyyrileikkurit–44385511

Tweezerman Toenail Clipper, kynsileikkurit varpaiden kynsille ruostumatonta terästä–48660015

Cailap Kynsiviila 6 kpl–51208011

OPI Edge File kynsiviila 240–422100174. Siisti röpelöiset kynsinauhat

Jos kynsinauhat ovat kuivat, tikkuuntuvat tai epämääräisen röpelöiset, kannattaa ottaa tavaksi rasvailla tai öljytä niitä päivittäin tai vaikka useammankin kerran päivässä. Kynsihuollon yhteydessä haudo käsiä hetki lämpimässä vedessä, öljyä sitten kynsinauhat ja rasvaa kädet ja anna rasvan imeytyä hetki.

Jos kynsinauhat ovat kynsissä kiinni niin, että kynnet on vaikea lakata kauniisti, kynsinauhoja voi irrottaa kynsistä varovasti appelsiinipuutikulla. Kynsinauhojen tökkimisessä kannattaa olla maltillinen. Alituinen ja liian voimakas kynsinauhojen sörkkiminen voi saada kynsiin muodostumaan vaakasuuntaisia, pyykkilautamaisia uurteita.


Sokos kotimanikyyri ohjeet ja vinkit kauniisiin kynsiin

 

5. Paikoillanne, valmiit!

Lakkaaminen ja lakan kuivuminen ovat kriittisimmät työvaiheet. Panosta onnistumiseen huolellisin ennakkovalmisteluin. Lakkaa kynnet paikassa, jossa voit istua huoletta tunnin kaksi paikoillasi ja saat ajan kulumaan ilman kiusausta nousta ennen aikojaan hakemaan jotain viihdyttävää. Istu vaikka katsomaan pari jaksoa lempisarjastasi tai viime viikonloppuna tallentamasi leffa. Varaa kaikki tarpeelliset välineet käden ulottuville: alus- ja päällyslakka, värilakat, kynnenkuivattaja, varpaanerottimet ja kynsikoristeet sekä hups-tilanteita varten kynsilakanpoistoaine, vanulaput ja -puikot ja talouspaperia. Suojaa pöytä vaikkapa vanhalla sanomalehdellä. Sen jälkeen käy vessassa, niistä nenä, laita tarvittaessa hiukset kiinni, ota esille eväät ja juotavaa sekä sulje puhelin ja napsauta TV jo valmiiksi auki.

 

Sokos kotimanikyyri vinkit, opi lakkaamaan oikein

6. Lakkaa ja odota

Jos lakkaat myös varpaankynnet, lakkaa ne ensin. Mahdollisten tuhrujen puhdistaminen on paljon helpompaa, kun ei tarvitse varoa juuri lakkaamiasi sormenkynsiä. Erota varpaat erottimella tai pumpulitukoilla.

Pyyhkäise kynnet puhtaiksi kynsilakanpoistoaineella. Lakka tarttuu paremmin öljyttömiin ja rasvattomiin kynsiin. Levitä kerros aluslakkaa, joka tasoittaa kynnen pinnan. Se myös estää värilakkaa värjäämästä kynttä. Jos olet oikeakätinen, aloita aina lakkaaminen vasemmalla kädellä oikean käden kynsiin. Kun aloitat heikommalla kädellä, jaksat alussa skarpata ja saat siistimpää jälkeä aikaiseksi. Anna lakan kuivahtaa hetki.

Levitä ohut kerros värilakkaa ja anna kuivua. Jos lakka on vaaleaa, yksikin kerros voi riittää. Jos lakka on voimakkaan väristä, kaksi ohutta kerrosta voi olla tarpeen, jotta lopputulos on tasainen. Anna lakan kuivua kosketuskuivaksi ennen uutta lakkakerrosta. Kun et levitä lakkaa ihan kynsien sivureunoihin asti, tulee vähemmän jälkiputsattavaa. 

Toisinaan lakka tuntuu karkaavan keskeltä kohti sivureunoja ja pakkautuvan sinne ärsyttäviksi kinoksiksi. Se voi johtua rasvasta tai liasta kynsissä tai sitten lakka tuntuu vain yksinkertaisesti liian ohuelta. Kokeile tarvittaessa jähmentää lakkaa jääkaapissa tai pakastimessa etukäteen.   

Kun värilakka on kuivunut, levitä päälle kerros päällyslakkaa. Se pidentää värilakan kestoa ja antaa lakalle kauniin kiillon. Jos käytät pikakuivattajaa, tiputa jokaiselle kynnelle tippa tai kaksi. Jos sinulla ei ole pikakuivattajaa, voit kokeilla upottaa sormenpäät veteen, jossa on jääpaloja. Jää kuitenkin istumaan aloillesi ainakin tunniksi varoen käyttämästä kynsiäsi mihinkään. Mitä paksumpi lakkakerros, sitä pidemmän ajan kovettuminen vie. Nauti leffasta.

Tuotenosto:

essie 779 pic-nic of time -kynsilakka 13,5ml–49138008

essie 780 budding romance -kynsilakka 13,5ml–49138006<