Meikkaaja ja kauneusvaikuttaja Eevis Liedes paljastaa lokakuun kuukauden aarteissaan suosikkinsa selektiivisen kosmetiikan valikoimista. Mukana on niin ihonhoitotuotteita kuin meikkejäkin, joihin panostaminen oikeasti kannattaa. Nämä ammattimeikkaajan vinkit kannattaa laittaa talteen! 

Eevis esittelee tuotteita ja antaa niihin käyttövinkkejä myös Sokoksen Instagram-tilillä livelähetyksessä torstaina 1.10. klo 18. 

Jos et ehdi mukaan livelähetykseen, löydät tallenteen jälkikäteen myös Sokoksen IG TV:stä. Voit kysyä suosikeista tai muutenkin kauneudesta ja kosmetiikasta, joko etukäteen tai livelähetyksen aikana. Seuraa Instagramissa @sokostavaratalot ja @eevisliedes. 

 

SELEKTIIVISEN KOSMETIIKAN PARHAAT – NÄIHIN PANOSTAMINEN KANNATTAA 

Selektiivisen kosmetiikan valikoimissa on paljon ihonhoitoa ja värikosmetiikkaa, mutta selektiivisen hinnan vuoksi välillä ostopäätöstä tulee harkinneeksi pidempään. Hintaan vaikuttavat monesti laadukkaat raaka-aineet, mutta välillä lähinnä brändin tunnettuus ja koko. On siis ajoittain vaikeaa navigoida erityisesti hinnakkaamman kosmetiikan viidakossa. 

Tässä artikkelissa esittelen selektiivisen kosmetiikan parhaimmistoa. Selektiivisiä merkkejä löytyy tietenkin niin perinteisen synteettisen kosmetiikan kuin luonnonkosmetiikankin puolelta. 

Näihin tuotteisiin panostaminen oikeasti kannattaa.  

VIISI SUOSIKKIA IHONHOITOON 

Estee Lauder Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex 

Tämä seerumi ei ole klassikko syyttä, vaan yksi niistä kulttimaineen ansainneista ihonhoitotuotteista, johon panostaminen kannattaa. Tänä syksynä seerumin koostumus on uudistunut ja sisältää entistä enemmän vaikuttavia ainesosia. Pakkaus on myös vaihdettu muovisesta kierrätettävään lasipulloon. 

Seerumin teho perustuu Estee Lauderin patentoimaan ChronoluxTM Power Signal -teknologiaan, joka korjaa iholla sen päivänaikana saamia vaurioita ja auttaa palautumaan rasituksista. Ihon vanhenemiseen vaikuttavat suuresti ulkoiset tekijät, kuten UV-säteet ja saasteet. Yöllä iho uudistuu ja korjausmekanismit ovat aktiivisimmillaan. Seerumi tukee ihon luonnollista kollageenin tuotantoa ja iho on seerumin avulla kiinteämpi ja pehmeämpi. Seerumi sisältää myös huikean määrän hyaluronihappoa, joka sitoo ihoon kosteutta ja pitää sen kosteutettuna jopa 72 tunnin ajan. Kun iho yöllä uudistuu, se menettää myös paljon kosteutta, joten yön ihonhoidossa kannattaa suosia erityisen kosteuttavia tuotteita. 

Seerumia voi käyttää aamuin illoin vaikka sen nimessä viitataankin ihon korjaamiseen ja uudistamiseen yöaikaan. Yöseerumiksi se on kuitenkin alunperin tarkoitettu. Seerumi soveltuu kaikille ihotyypeille ja sitä voi käyttää ikääntyneelle iholle, mutta jo noin 30-vuotiaasta eteenpäin. 

Seerumin koostumus on miellyttävän kevyt, mutta iholla tuntee kosteuttavan vaikutuksen heti. Seerumi imeytyy heti eikä tunnu iholla oikeastaan miltään. 


Ole Henriksen PHAT Glow Facial 

Ole Henriksen on uusi merkki Sokoksissa! Henkilökohtaisiin suosikkeihini on jo pitkään kuulunut sarjan monivaikutteinen PHAT Glow Facial -kasvonaamio. 

Naamion teho perustuu ihoa kuoriviin ja uudistaviin PHA -happoihin. PHA-hapot ovat hellävaraisempi vaihtoehto monessa tuotteessa esiintyville AHA-hapoille, jotka voivat joillekin aiheuttaa ihoärsytystä. PHA-happo tarjoaa saman tasoittavan ja ikääntymisen merkkejä häivyttävän vaikutuksen kuin AHA-hapot, mutta PHA ei pääse tunkeutumaan niin syvälle ihoon ja siksi ärsyttää ihoa vähemmän. Naamio sopii siis hyvin myös herkälle iholle. 

Kuorinnan ohella naamio kosteuttaa ihoa koivunmahlan avulla, iho tuntuu kuorinnan jälkeen pehmeältä ja sileältä sekä hyvin kosteutetulta. Naamio on täyteläinen ja sopii hyvin myös kuivan ihon kuorintaan ja puhdistamiseen. Kun ihon kuorii säännöllisesti, kaikki kosteuttavat tuotteet pääsevät vaikuttamaan iholla paremmin. 

Naamiossa on myös punaista bentoniittisavea, joka poistaa iholta ylimääräistä talia ja puhdistaa ihohuokosia. Säännöllisen käytön ohessa mustapäät ja muut pienet ihon tukkeumat iholla vähenevät huomattavasti. 

Upean hehkun iholle viimeistelee chiasiemenöljy, joka sisältää paljon iholle välttämättömiä rasvahappoja. Iho on heleä ja kuulaan värinen naamion jäljiltä. Voit käyttää naamiota kerran tai kaksi viikossa. Parhaimmillaan se on myös ennen juhlia tai tilanteita, joissa haluat olla erityisen hehkuva, mutta älä säästä naamiota ainoastaan niihin! 


Absolution Addiction Oil 

Absolutionin Addiction Oil on luonnonkosmetiikan valikoimista löytyvä todellinen luksusöljy. Kasvoöljy soveltuu niin päivä- kuin yökäyttöön ja rehellisesti aivan jokaiselle ihotyypille.

Öljyn teho perustuu huikeaan määrään erilaisia kukkaisuutteita – yhteensä 27 luomuöljyä ja kukkaisuutetta yhdessä korjaavat, tasapainoittavat ja suojaavat ihoa. Öljyseerumi soveltuu kaikille ihotyypeille parantamaan kosteustasapainoa, suojaamaan ihoa ja antamaan hehkua. 

Öljyseerumin sisältämä kaktusviikuna suojaa ihoa vapailta radikaaleilta sekä hoitaa ja siloittaa ihon pintaa. Luumuöljy on ihoa tehokkaasti ravitseva öljy, joka myös pehmentää ihoa. Öljy sisältää myös valkoista liljaa, joka ehkäisee pigmenttiläiskien muodostumista ja rauhoittaa punoittavaa ihoa. Ihon epätasainen väri kirkastuu ja tasoittuu öljyn myötä. 

Myös argan- ja jojobaöljyt ravitsevat ihoa, säilyttävät sen kosteuden ja aktivoivat ihon omaa suojamekanismia. Seesamiöljy tasapainottaa ihon talintuotantoa, joten tämä öljy on ihanteellinen myös rasvoituvalle ihotyypille. Seerumin koostumus on myös todella kevyt eikä liian rasvainen, se ei tuki edes herkästi tukkeutuvaa ihotyyppiä. 

Öljyn koostumus ja tuoksu ovat ylellisiä. Öljyseerumia riittää muutama tippa ja pullo on riittoisa. Seerumin voi levittää kasvoille sellaisenaan tai sekoittaa kosteusvoiteen joukkoon. 


Patyka Remarkable Cleansing Oil 

Ranskalainen Patyka on luonnonkosmetiikan luksusbrändejä, joissa tuotteiden raaka-aineet ja koostumukset ovat aivan huippuluokkaa. 

Ylellinen kasvojen puhdistusöljy puhdistaa iholta tehokkaasti meikin ja jopa vedenkestävän meikin. Puhdistusöljyä voi käyttää myös silmämeikin poistamiseen! Puhdistusöljy on aina ihon puhdistamisen ensimmäinen vaihe ja sitä käytetään aina kuiville kasvoille. 

Patykan puhdistusöljyn koostumus on hyvin kevyt ja samettinen, eikä öljy tuki ihoa. Öljy levittyy helposti kuiville kasvoille ja irroittaa meikin, lian ja ilmansaasteet helposti. Öljy on helppo huuhdella pois vedellä ja apuna voi halutessaan käyttää myös kasteltua musliiniliinaa. Öljy jättää iholle puhtaan ja pehmeän tunteen, mutta ei lainkaan rasvaisen tai öljyisen. Ihon sävy on kirkas ja tasaisempi puhdistuksen jälkeen. 

Puhdistuksen voi jättää siihen, mutta jos käytät meikkiä ja aurinkosuojaa sisältäviä tuotteita, suosittelen jatkamaan ihon puhdistusta öljyn jälkeen maitomaisella, vaahtoutuvalla tai geelimäisellä putsarilla. 

Puhdistusöljyn tuoksu on taattua, ylellistä Patykaa. Öljy sisältää ihoa uudistavia, kirkastavia ja kosteustasapainoa ylläpitäviä kasviöljyjä kuten ruusunmarja- ja kaktusviikunaöljyjä. Mukana on myös ihoa rauhoittavaa bisabololia, joten puhdistusöljy on erinomainen tuote myös herkästi reagoivalle iholle. 


Novexpert Vitamin C Booster 

Novexpertin C-vitamiini boosteri on aivan ehdottomasti C-vitamiinituotteiden ehdotonta parhaimmistoa, jonka tehokkuuden takana on huikea määrä tietellistä tutkimusta ja vaikuttavia tuloksia antavia testejä. C-vitamiini on vaikea ainesosa pitää ihonhoitotuotteissa stabiilissa, eli tehokkaasti vaikuttavassa muodossa. Tässä seerumissa siinä on onnistuttu ja sen kyllä huomaa ihossaan nopeasti. 

Novexpert on ratkaissut C-vitamiiniin liittyvät haasteet kahdella stabiloidulla C-vitamiinin muodolla. Huippuseerumi sisältää 25% C-vitamiinia, joka on todella suuri pitoisuus. Markkinoilla ei taida olla yhtään tai ei ainakaan montaa tuotetta, jossa stabiloidun C-vitamiinin määrä olisi yhtä suuri. Tämän seerumin stabiloidut C-vitamiinit myös säilyttävät tehokkuutensa purkin avaamisen jälkeen, joka on monessa muussa C-vitamiinituotteessa haasteena. 

C-vitamiinilla on useita hyviä vaikutuksia ihonhoidossa. Se kirkastaa ihon sävyä ja auttaa ehkäisemään pigmenttimuutoksia, mutta myös vaalentaa jo muodostuneita läiskiä. Ihon kirkkaudessa ja sävyssä huomaa nopeasti muutoksen tämän seerumin avulla. Jos iho näyttää väsyneeltä ja stressaantuneelta, C-vitamiiniseerumi on sille erinomainen tehokuuri. 

C-vitamiini osallistuu ihon kollageenin muodostukseen, joten iho on kimmoisampi sen avulla. Ilmerypyt ja juonteet madaltuvat vitamiinin ansiosta. C-vitamiini myös hillitsee tulehdusta ihossa ja rauhoittaa punoitusta sekä osallistuu ihon kosteutukseen. 

Seerumin koostumus on ohut ja miellyttävä. Se levittyy hyvin kaikille ihotyypeille ja asettuu erinomaisesti kosteusvoiteen alle. Se on täydellinen unisex-tuote ja soveltuu kaikille noin 25-vuotiaasta ylöspäin. Seerumia voi käyttää aamulla tai illalla, mutta vain kerran päivässä. 

 


Tuotenosto:

Estée Lauder Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex seerumi 50ml–45274506Tuotenosto:

Patyka Remarkable Cleansing Oil kasvojen puhdistusöljy 100 ml–25482509


 


Tuotenosto:

OleHenriksen Truth PHAT Glow Facial Mask uudistava ja heleyttävä kasvonaamio 50 ml–46159015Tuotenosto:

Addiction face oil Kasvoöljy yö-ja päiväkäyttöön 30 ml–32895030


 


Tuotenosto:

Novexpert Vitamin C Booster 30 ml–17632520


 

VIISI SUOSIKKIA MEIKEISTÄ 

Urban Decay Stoned Vibes Eyeshadow palette

Urban Decayn luomiväripaletit ovat kulttimaineessa upeiden värien ja laadukkaiden pigmenttiensä vuoksi. Naked -paletit ovat varmasti kaikille tuttuja. Stoned Vibes on tämän syksyn uusin palettitulokas, joka kimaltelee ihanasti. 

Kristalleista inspiroitunut luomiväripaletti sisältää 12 luomivärisävyä kimaltelevana ja mattaisena koostumuksena. Neljä mattasävyä ovat universaaleja neutraaleja sävyjä, jotka sopivat jokaiselle ja niistä loihtii kauniin arkimeikin. 

Kimalteet sopivat myös arkeen ja tänä keväänä trendikkäimmät silmämeikit sisältävätkin kimaltavia yksityiskohtia ja metallinhehkua. Kahdeksan erilaista kimaltavaa luomiväriä hehkuu jalokiviväreissä.

Luomivärit ovat puuterisia, mutta levittyvät voidemaisen luomivärin tapaan helposti ja sulavasti iholle. Alle voi levittää Urban Decayn kulttimaineessa olevan luomivärinpohjustajan. 


Shiseido Synchro Skin Glow Luminizing Fluid Foundation

Shiseidon Synchro Skin Glow -meikkivoide on yksi työkäytössäni pisimpään olleista meikkivoiteista. Se on erinomainen meikkivoide kun haluaa luoda kauniin ja kuulaan lopputuloksen, jossa iho on tasainen ja kirjavuus peitetty, mutta meikkipohja on silti luonnollinen. 

Parhaimmillaan meikkivoide on kuivalla ja kuivaan taipuvaisella iholla, mutta se soveltuu myös normaalille iholle ja sekaiholle. Rasvoittuvalle iholle se voi olla turhan kuulas. Pintakuivalle iholle tämä meikkivoide on erinomainen, sillä se jättää ihon pintaan kauniin, kuivuutta häivyttävän hehkun. 

Peittävyys on keskipeittävän luokkaa. Punoitus ja kirjavuus tasoittuu, mutta iho näyttää edelleen itseltään. Sävyjä on vaaleasta ihosta ruskettuneeseen ja keskitummaan ihoon, yhteensä kahdeksan eri sävyä. Meikkivoiteiden pohjasävyihin viitataan sävykuvailussa joko sanoin rose, neutral tai golden, jotta omansa löytää helpommin. 


Sensai Flawless Satin Foundation

Toinen työkäytössäni pitkään ollut meikkivoide on Sensain Flawless Satin Foundation, joka jättää iholle samettisen kauniin mattapinnan. 

Tämä meikkivoide on parhaimmillaan normaalilla ja rasvoittuvalla iholla sekä sekaiholla. Mattaisuus ei ole lainkaan kuiva vaan iho on erittäin raikkaan näköinen. Meikkivoiteen koostumus on täyteläisen voidemainen ja se on helppo levittää sormin, siveltimellä tai sienellä. 

Voidemainen meikkivoide sisältää valoaheijastavaa puuteria, joka takaa iholle samettisen mattaisen lopputuloksen, mutta silti lempeän hehkun. Peittävyys on hyvä ja iholta tasoittuu kaikki epätoivottu, punoitus ja ihon kirjavuus tasoittuvat helposti. Silti iho näyttää täydellisen luonnolliselta.

Sävyjä on kahdeksan vaaleasta tummaan, joten oman sävynsä löytyy melko helposti. 

 

Clarins Wonder Perfect Mascara 4D

Jos et ole tutustunut Clarinsin ripsiväreihin, suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Ennen tämän syksyn uutuutta, Wonder Perfect 4D maskaraa, suosikkini työkäytössä oli Clarinsin Supra Volume ripsiväri, joka soveltui oikeastaan kaikille. 

Wonder Perfect Mascara 4D pidentää ja tuuhentaa ripsiä todella hyvin. Klassinen harja tavoittaa jokaisen ripsen ja levittää siihen runsaan kerroksen ripsiväriä. Ripsistä ei tule paakkuisia vaan lopputuloksena on pidemmät ja erotellummat ripset. Sävy on intensiivinen musta ja ripsari pysyy hyvin varisematta. 


YSL Rouge Pour Couture The Slim Glow Matte huulipuna

Huulipuna tulossa Sokoksen valikoimaan lokakuun aikana!

Huulipunien kohdalla kannattaa ehdottomasti kokeilla YSL:n valikoimaa, sillä merkki on tunnettu erityisen hyvistä huulituotteistaan. Huulipunat ovat merkin tähtituotteita. 

Uusi Rouge Pour Couture The Slim Glow Matte huulipuna on koostumukseltaan mielenkiintoinen. Se on hyvin ohut ja miellyttävän kermainen, mutta silti mattapinnan huulelle jättävä. Huulipuna levittyy ihanan vaivattomasti ja pysyy huulilla hyvin. Samaan aikaan koostumus tuntuu huulia kosteuttavalta, eikä se kuivu rutikuivaksi päivän aikana huulilla. 

Yhdeksästä sävystä löytää varmasti suosikkinsa. Plussaa tulee myös ihanan kevyestä ja kapeasta huulipunahylsystä, joka sujahtaa mihin tahansa laukkuun tai taskuun helposti. Tuotenosto:

Urban Decay Stoned Vibes eyeshadow palette luomiväripaletti 9.6g–46081506


 


Tuotenosto:

Shiseido Synchro Skin Glow Luminizing meikkivoide 30 ml–21695551


 


Tuotenosto:

Sensai Flawless Satin Foundation SF 20 meikkivoide 30 ml–25049550


 


Tuotenosto:

Clarins Wonder Perfect Mascara 4D ripsiväri 8 ml–35785017


 

Torstaina 1.10. livelähetyksessä kerron tuotteista lisää ja annan niihin käyttövinkkejä. Tule mukaan livelähetykseen @sokostavaratalot -tilillä torstaina 1.10. klo 18! Voit livessä kysyä selektiivisestä kosmetiikasta lisää. 


Marraskuun aarteissa paljastuu kauneusammattilaisen suosikit juhlakauden ihonhoitoon ja meikkeihin. Voit lukea suosikeista Inspiroidu-sivulta maanantaina 2.11. ja tulla taas mukaan livelähetykseen torstaina 5.11. klo 18.  


Teksti ja tuotekuva: Eevis Liedes

Vastuullista kesämuotia ja kosmetiikkaa nyt ALE-hintaan

Laatua rakastavalle kesäALEmme on juhlaa! Luotettavat merkkituotteet, kuten Marks & Spencer, Tommy Hilfiger, Nanso, Esprit ja Vero Moda, ovat mukavia, tyylikkäitä ja kestävät käytössä pitkään. Ostamalla kestävää laatua, säästät myös ympäristöä. Muistathan hoitaa ihoa myös kesällä! Kosmetiikka-alestamme löydät tärkeät luottomerkit nyt edullisesti, ja ihanilla laatumeikeillä säilytät tyylisi aamusta iltaan. ALE 18.6.–1.8. Sokoksella, Emotionissa sekä verkkokaupassa sokos.fi.