L

HAASTE #1: PUNOITUS

Kylmän ulkoilman ja lämpimän sisäilman vaihtelu saa ihon pinnassa olevat verisuonet laajenemaan, joka näkyy ulospäin ihon punoituksena. Hiussuonet voivat laajentua hetkellisesti, jolloin punoitus on yleensä pian tiessään. Näin käy meistä monelle pitkään ulkona oleskellessa tai heti ulkoa sisääntullessa – iho punoittaa hetken, mutta palautuu sitten normaalin sävyiseksi.

Hiussuonet voivat pahimmassa tapauksessa myös katketa lämpötilaeroista, silloin punoituksesta voi tulla pysyvä riesa. Erityisesti jos huomaat sinulla olevan taipumusta hiussuonten katkeilusta johtuvaan couperosaan, on iho suojattava talvikuukausina todella hyvin. Poskipäät ja nenä ovat erityisen alttiina kylmälle ilmalle. Paras suoja on täyteläinen voide, joka sisältää yhdistelmän erilaisia öljyjä.  

 

HAASTE #2: NÄPPYLÄT

Talvisin monen riesana ovat kipeät ihonalaiset epäpuhtaudet, joihin ei välttämättä edes muodostu tavallisen finnin kaltaista valkeaa päätä. Ihon kuivuessa sen aineenvaihdunta hidastuu ja kuollut pintasolukko jää tiukemmin kiinni iholle. Ihon muodostama tali ei siis välttämättä pääse ihon uloimman kerroksen läpi vaan epäpuhtaudet jäävät jumiin ihon alle. Ihonalaisista näppylöistä voi tulla suuria ja ne voivat olla hyvin kipeitäkin. 

Ihon alle jumiin jääviä finnejä ehkäisee parhaiten säännöllinen kuorinta ja ihon riittävä kosteutus. Parhaimman lopputuloksen saa kerrostamalla useampaa kosteuttavaa tuotetta päällekäin. 

Näppyjä voi syntyä myös kaulahuiviin hautautumisen ja pipon alla hikoilun seurauksena. Tällöin kyseessä ovat hieman erilaiset näpyt, mutta hoitona toimii usein sama yhdistelmä; sännöllinen kuorinta ja rittävä kosteutus. 


HAASTE #3: HILSEILY

Pipokaudella päänahan hilseily on tuttua monelle, mutta iho voi hilseillä kuivuuttaan myös mistä tahansa muualtakin. Huulet ja nenänpielet voivat rohtua ja iho voi erityisesti talviflunssan jälkeen hyvinkin nopeasti hilseillä nenänpielistä. Levitä kuiville ihoalueille ekstrakerros hoitavaa voidetta. Myös tähän ihon haasteeseen tepsii viikottainen, mutta hellävarainen kuorinta. 

Päänahan kuivaa hilseilyä ei tule sekoittaa rasvoittuvaan hilseilyyn. Päänahan kuivuessa talvikaudella paras hoitokeino on vaihtaa shampoo ja hoitoaine kosteuttavimpiin. Hilseshampoista ei ole apua kuivan hilseen hoidossa.  

 

JOKAISELLE IHOTYYPILLE SOPIVAT HOITOVAIHEET JA LUOTTOTUOTTEET

Nämä talveen erinomaisesti soveltuvat suosikit sopivat kaikille ihotyypeille taistelemaan ihon kuivumista vastaan. 

HOITOVAIHE #1

Vältä talvella liian peseviä puhdistustuotteita. Runsaasti vaahtoavat pesuaineet riisuvat ihon täysin rasvasta. Tali tekee iholle myös hyvää ja erityisesti kuivuva iho kaipaa pinnalleen kevyttä suojaavaa talikerrosta. Tämä ei tarkoita, että ihoa tulisi talvella pestä harvemmin, vaan puhdistustuote tulisi vaihtaa kosteuttavampaan puhdistusmaitoon tai -voiteeseen. Mossan Cleansing Creme-Mousse -puhdistusmaito sopii kaikille ihotyypeille. Se on hellävarainen ja ihoa pesun yhteydessä kosteuttava puhdistusaine, joka vie meikin ja lian mennessään, mutta jättää ihon pehmeäksi. Huuhtelun jälkeen iho ei kiristä tai punoita. Putsari sisältää valkoherukan AHA-hedelmähappoja, jotka kuorivat ihoa hellävaraisesti sekä kirkastavat ja heleyttävät sen sävyä.

HOITOVAIHE #2

Heti ihon puhdistamisen jälkeen sille tulisi lisätä kosteuttavia tuotteita. Erityisesti jos ihoa kiristää suihkun jäljiltä, on oltava nopea hoitotuotteiden kanssa. Parhaiten puhtaalle iholle imeytyy koostumukseltaan ohut kasvovesi. Kasvoveden kosteuttavat ominaisuudet ovat niin pienessä muodossa, että ne läpäisevät ihon pinnan nopeasti ja pääsevät antamaan iholle ensiapua heti. Lumenen Lähde Pure Arctic Hydration -kasvosuihke on helppo suihkutella kasvoille heti pesun jälkeen. Pohjoista lähdevettä ja koivun mahlaa sisältävä suihke tarjoaa iholle heti tehokkaasti kosteuttavia ainesosia. Suihketta voi lisäillä kasvoille myös päivän aikana. 

 

HOITOVAIHE #3

Ihon kosteuttaminen on tehokkaimmillaan silloin, kun käytössä on muutama eri tuote, joissa ainesosat ja koostumukset ovat erilaisia. Iho tarvitsee oikean kosteustasapainon säilyttämiseksi erilaisia ainesosia, samalla tavalla kun kehomme tarvitsee erilaisia ravintoaineita voidakseen hyvin.

Vesipohjaisten kosteuttajien lisäksi iholle tarvitaan myös öljyjä. Estee Lauderin Revitalizing Supreme+ Nourishing and Hydrating Dual Phase Treatment Oil yhdistää nämä ihon vaatimat ainesosat yhteen pulloon. Tuotteessa yhdistyvät vesipohjainen hoitoneste, jolla on ihoa kiinteyttäviä vaikutuksia, sekä hoitoöljy, joka ravitsee ihoa. Tuotetta voi käyttää kosteusvoiteen alla seerumin tapaan. Sitä voi myös lisätä oman kosteusvoiteen tai vaikka meikkivoiteen joukkoon, jos kaipaa vanhaan tuotteeseensa lisää hoitavuutta. Hoitoöljy tekee ihosta hehkuvan sekä pehmeän, ja kosteuttavat ainesosat imeytyvät syvälle ihoon kosteuttamaan ihoa pitkäaikaisesti. 

HOITOVAIHE #4

Talvella kosteuttavia tuotteita ei oikeastaan voi kerrostaa liikaa. Viimeisenä vaiheena iholle tulisi levittää täyteläinen voide, joka kosteuttaa, mutta myös suojaa ihoa. Weledan Skin Food -yleisvoide sopii kuivalle iholle käytettäväksi koko kasvoilla. Öljyistä ja mehiläisvahasta sekoitettuun voidepohjaan on yhdistetty keto-orvokin, kehäkukan ja kamomillan uutteita, jotka rauhoittavat ärsyyntynyttä ihoa ja palauttavat sen hellävaraisesti ennalleen. Voide sopii yleensä hyvinkin herkälle iholle. Skin Food antaa kuivaan ja sameaan ihoon heti upean hehkun. 

Weledan tehokas yleisvoide ratkaisee kuivan ihon haasteet kaikkialla vartalossa. Se on erinomainen yleisvoide jokaiselle kuivalle alueelle; kokeile sitä nenänpieliin, kuivaan päänahkaan, kynsinauhoihin tai vaikkapa yöksi superkosteuttamaan käsiä ja jalkoja.  

 

HOITOVAIHE #5

Talvella ihoa kannattaa helliä viikottaisella tehohoidolla. Kosteuttavan naamion käytön huomaa ihon kunnossa nopeasti. Tehokkaasti ihoa aprikoosin siemenöljyn, hyaluronihapon ja jääveden avulla kosteuttava Originsin Drink Up 10 Minute Hydrating Mask -kasvonaamio soveltuu jokaiselle ihotyypille. Naamion annetaan vaikuttaa iholla noin 10 minuuttia, mutta naamion voi antaa olla iholla pidempäänkin. Drink Up -naamio jättää iholle kosteutetun ja pehmeän tunteen. Ihoa ei kiristele ja sen sävy on heti parantunut. Myös punoittavat ja karheat kuivat kohdat saavat naamiosta heti avun.

(Huom. Naamion pakkaus vaihtuu ja se saa uuden keltaisen olomuodon tammikuussa 2019.) 


Teksti ja kuvat Eevis Liedes

 

Tuotenosto:

Mossa YOUTH DEFENCE puhdistusvaahto, 190ml–12716122
Tuotenosto:

Lumene LÄHDE Kosteuttava Kasvosuihke 100ml–17992025


 


Tuotenosto:

Estée Lauder Revitalizing Supreme + Treatment Oil hoitoöljy 30ml–31619505


 


Tuotenosto:

Weleda Skin Food -yleisvoide 75ml–13489505


 

Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä