Mitä retinoli on?

Retinoli eli A-vitamiini on yksi ihonhoidon tehokkaimpia raaka-aineita. Sen teho on todistettu tieteellisesti ja tunnustettu jopa lääketieteessä. Siksi se on niin suosittu raaka-aine kosmetiikassa. 

A-vitamiini on antioksidantti, jolla on sekä kehoa, että ihoa uudistavia ja suojaavia ominaisuuksia. Saamme tätä rasvaliukoista vitamiinia ruoastamme ja sen puutoksen voi huomata kehossaan esimerkiksi alentuneena vastustuskykynä, huonontuneena hämäränäkönä, epäpuhtauksina ihossa, ihon kuivumisena tai ongelmina hiuksissa ja kynsissä.  

Mitä hyötyä retinolista on? 

Retinoli on tutkitusti yksi tehokkaimmista kosmetiikan raaka-aineista, jotka vaikuttavat ikääntymisen merkkejä ehkäisevästi. Se on yksi tehokkaimmista anti-age -ainesosista, sillä se stimuloi kollageenin tuotantoa ja häivyttää iholta juonteita. 

Retinoli parantaa ihon kuntoa ja sen tekstuuria. Epäpuhtaalle iholle tai paljon mustapäitä ja muita tukkeumia sisältävälle iholle sillä on uudistava, kuoriva ja tasoittava vaikutus. Retinoli hillitsee myös ylimääräistä talintuotantoa, joten se on erinomainen hoitokeino myös rasvoittuvalle iholle. 

Retinoli on myös tehokas apu pigmenttihäiriöiden tasoittamiseen. Retinolin vaikutukset ihon uudistumiseen ja kirkastumiseen voi huomata käytön ohessa selkeästi. Retinolilla on myös ihoa kosteuttavia ominaisuuksia, joten se sopii raaka-aineena myös kuivalle iholle.  

 

Miten retinolia kannattaa käyttää? 

Retinoli herkistää ihon auringonvalolle, eli retinolin käytön aikana voi palaa herkemmin auringossa. On myös hyvä muistaa, että aurinko voi aiheuttaa herkemmin myös muita vaurioita tai muutoksia ihossa kuin pelkästään palamista, joten aurinkosuojan käyttö on todella suositeltavaa retinolikuurin aikana. 

Tämän vuoksi retinolia kannattaa käyttää iltaisin, jotta aine saa rauhassa vaikuttaa iholla. Muista aamuisin aina huuhdella tai muuten puhdistaa retinolituotteen jäämät kasvoilta. 

Käytä retinolia kuuriluontoisesti ja aloita käyttö rauhallisesti. Kokeile tuotetta muutaman kerran viikossa tai joka toinen ilta ennenkuin käytät retinolia joka ilta. Retinoli voi aiheuttaa iholla ärsytystä, joten iho olisi hyvä pikkuhiljaa totutella siihen.  

 

Kasvonaamiona:

Shiseido Benefiance Pure Retinol Intensive Revitalizing Face Masks

Naamioliina on kahdessa osassa; toinen osa on tarkoitettu kasvojen yläosalle, toinen alaosalle. Käytä naamioita aina puhtaille kasvoille, ilman että olet laittanut niiden alle muita tuotteita. 

Anna naamioliinojen vaikuttaa iholla 15 minuuttia. Älä huuhtele kasvoja naamion jälkeen vaan hiero liinoista kasvoille jäävä seerumi iholle kevein pyörittelevin liikkein. Käytä naamioita ihonhoidossasi tehohoitona vaikka kerran viikossa. Levitä naamion jälkeen iholle kosteuttava voide. 

Yöllä tehohoitona: 

Origins Plantscription Retinol Night Moisturizer – yövoide 

Lisää yövoide kasvoille illalla muiden ihonhoitotuotteiden jälkeen. Jos käytät öisin kosteuttavaa seerumia,voit lisätä retinolivoiteen sen päälle. Älä kuitenkaan käytä kahta retinolituotetta päällekäin. 

Huuhtele kasvot aamulla vedellä tai puhdista kasvojenpuhdistusaineella tai misellivedellä. On tärkeää, että retinolin pesee aamulla pois iholtaan. 

Käytä yövoidetta ensimmäiset kaksi viikkoa joka toinen yö ja jatka käyttöä sitten joka yö. Retinolia kannattaa käyttää kuureina esimerkiksi yhden tuubin ajan. 

 

Lancome Visionnaire Skin Solution Correcting Night Concentrate – yöseerumi 

Levitä yöseerumi puhtaille kasvoille iltaisin. Vältä herkkää silmänympärysihoa. Voit levittää seerumin päälle kosteuttavan yövoiteen tai naamion, mutta vältä jälleen käyttämästä toista retinolia sisältävää tuotetta retinoliseerumin kanssa. 

Aloita käyttämällä seerumia ensin kaksi iltaa viikossa ja nosta sitten kertoja pikkuhiljaa joka toiseen iltaan. Jos ihosi ei reagoi retinoliin, käytä seerumia lopuksi joka ilta. 


Koska retinolia suositellaan käytettäväksi iltaisin, on sille hyvä vastapari tehokas C-vitamiini, joka toimii parhaiten päiväkäytössä. Lue artikkeli C-vitamiinista täältä


Teksti ja kuvat: Eevis Liedes

 

Tuotenosto:

Origins Plantscription™ Retinol Night Moisturizer with Alpine Flower ihon pintaa uudistava anti-age yövoide 30ml–36135536
Tuotenosto:

Shiseido Benefiance Pure Retinol Intensive Revitalizing Face Mask kasvonaamiot 4 paria–183408


 


Tuotenosto:

Lancôme Visionnaire Skin Solution Retinol seerumi 30 ml–33599009


 

Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä