vastuullisuus

Vastuullisia vaatteita ja kosmetiikkaa Sokokselta

Shoppaile hyvillä mielin vastuullisesti tuotettuja vaatteita, kodin tuotteita ja kosmetiikkaa Sokoselta ja Emotionista. Koko S-ryhmä on sitoutunut tekemään oman osuutensa, jotta Suomesta tulisi meille kaikille entistäkin parempi paikka elää. 

Tämä tarkoittaa konkreettisia tekoja, kuten uusiutuvan energian käytön lisäämistä ja muovin vähentämistä. Pukeutumisen ja kosmetiikan osalta hyvin tärkeässä roolissa on myös se, missä tuotteet ja niiden raaka-aineet valmistetaan ja minkälaisissa olosuhteissa.

 

Tiedätkö, missä vaatteesi valmistetaan?

S-ryhmälle on tärkeää, että tuotteiden alkuperästä kerrotaan mahdollisimman läpinäkyvästi ja helposti asiakkaalle. Siksi omien merkkien tuotteisiin, kuten kodintekstiileihin ja vaatteisiin, merkitään tuotteen valmistusmaa ja valmistavan tehtaan nimi tuotteen pakkaukseen tai hoito-ohjeeseen. 

Lisäksi S-ryhmä julkaisee vuosittain omien merkkien ja oman maahantuonnin tekstiilien valmistuksen tehdastiedot. Katso, missä vaatteet valmistetaan >

Valikoimastamme löytyy runsaasti kotimaisia brändejä, suomalaisia suunnitelijoita ja kotimaista designia. Lue lisää: Sokos on täynnä suomalaisia huippubrändejä >

 

Vastuullista valmistusta työntekijöitä kunnioittaen

Tuotteidemme kautta olemme kytköksissä viljelijöihin, tehdastyöläisiin ja tuotteiden valmistajiin eri puolilla maailmaa. Tehtävämme on varmistaa, että tuotteita valmistetaan ihmisoikeuksia kunnioittaen ja kohtuullisissa työolosuhteissa. 

Hankintasopimuksissa edellytämme kaikilta tavarantoimittajiltamme, että tuotannossa noudatetaan lainsäädännön vaatimuksia ja työehtosopimuksia sekä ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä työelämän vähimmäisnormeja raaka-ainetuotantoon saakka.

Kaikille tavaran- ja palveluntoimittajille tehdään ihmisoikeusriskien arviointi, jossa arvioidaan heidän hankintaketjun tuntemustaan ja käytäntöjä varmistaa ihmisoikeuksien toteutuminen tuotannossa.

Lue lisää: Vastuullisuus S-ryhmässä > 

 

Cruelty free -materiaaleja ja luonnonkosmetiikkaa

Eläinperäisten kuitujen keräämisessä ja tuotannossa tavaran- ja palveluntoimittajien tulee noudattaa eläinsuojelulainsäädäntöä eikä se saa tuottaa eläimelle tarpeetonta kärsimystä eikä esimerkiksi eläinten elävänä kynimistä hyväksytä. Turkistuotteita Sokoksen valikoimissa ei ole lainkaan.

Lisäksi kosmetiikan testaaminen eläinkokeilla ja eläinkokeilla testattujen kosmetiikkatuotteiden myyminen on EU:ssa kiellettyä. Tavoitteenamme on tarjota Suomen kattavimman valikoiman sertifioitua luonnonkosmetiikkaa Sokoksissa, Emotioneissa ja verkkokaupassa.

Sokoksen oman merkin, We Care Iconin tuotteissa ei käytetä eläinperäisiä raaka-aineita, kuten lanoliinia, kollageenia tai hunajaa. Myös meikkaussiveltimet ja hiusharjat on valmistettu ilman eläinkarvaa tai -kuituja.

Osta luonnonkosmetiikkaa >

Lue Vegaanisesta kosmetiikasta >

Sivun alkuun
Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä