Hoida kauneutta korealaisittain

Teksti ja kuva: Eevis Liedes

Koreasta ovat peräisin monet vallitsevat kauneustrendit. Innovatiivisista kauneuden-hoitotuotteista ja raaka-aineista tunnettu Korea on vauhdilla kasvattanut vaikutusaluettaan myös länsimaihin. Meille tuotekehitykset tulevat kosmetiikan Piilaaksosta ripotellen, mutta Koreaa on kiittäminen muun muassa BB- ja CC-voiteista, sheetmaskeista eli naamioliinoista ja hoitovesien sekä seerumien runsaasta valikoimasta. K-beauty on täällä jäädäkseen. Korea-trendi nro 1:
Hoitotuotteiden kerrostaminen

Sanotaan, että korealaisella naisella on ihonhoitorutiinissaan helposti jopa kymmenen eri vaihetta. Iltaisin kasvojen puhdistus tehdään muutamalla eri tuotteella, jotta iho on varmasti perusteellisen puhdas. Kosteutta ja ravintoa levitetään vastapuhdistetuille kasvoille useasta eri purkista. Kasvosuihkeiden, hoitovesien, seerumien, boostereiden ja tehotiivisteiden juuret ovat kaikki korealaisessa kosmetiikassa. 

Kerrostamisesta on iholle paljon hyötyä; iho saa kosteutta ja ravinteita monessa eri muodossa. Kerrostettaessa eri tuotteet antavat iholle monipuolisesti ravintoaineita ja erilaiset koostumukset imeytyvät iholle paremmin. Korealaisesta kerrostustyylistä kannattaa omaksua ainakin hoitoveden käyttö tavallisen kosteusvoiteen alla. Hoitovesi imeytyy syvemmälle ihossa ja antaa iholle runsaan annoksen kosteutta. Vesi imeytyy nopeasti, eikä kerrostamisesta aiheudu iholle raskasta tai tahmeaa tunnetta. Hoitovesi auttaa voidetta läpäisemään ihon kerroksia paremmin, jolloin myös voiteen hoitavuus ja teho paranevat. 

Luonnollista korealaista kosmetiikkaa valmistava Whamisa rantautui Suomeen viime vuonna. Whamisa Toner Original -hoitovesi on yksi merkin hittituotteista. Hoitovedessä käytetyt raaka-aineet on fermentoitu, joten ne ravitsevat ja kosteuttavat ihoa tavallista tehokkaammin. Pohjana hoitovedessä on oikean veden sijaan aloe maculataa, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Muita tehoaineita ovat muun muassa kosteuttava riisiuute ja rauhoittava kurkku-uute. 

Hoitovedellä kostutetuille kasvoille voi seuraavaksi levittää korealaisten hoitorutiineja hieman oikoen esimerkiksi TonyMolyn Panda's Dream Moisture Gel Creamin. Geelimäinen kosteusvoide sisältää ihoa kosteuttavaa ja rauhoittavaa bambu-uutetta. Kevyen koostumuksensa ansiosta kerrostaminen tuntuu miellyttävältä. Geelivoide sopii hyvin kaikille ihotyypeille ja söpö purkki saa hymyilemään aina aamu- tai iltarutiinien äärellä. 


Korea-trendi nro 2:
Naamioita eri tarpeisiin

Korelaiset toivat koko maailman tietoisuuteen sheetmaskit eli naamioliinat, joita käytetään yleensä kertakäyttöisesti ihon tehohoitona. Instagram ja muut sosiaalisen median kanavat vilisevät naamio kasvoilla otettuja selfieitä ja naamioliina on ehdottomasti ihonhoitotrendien kärkisijalla. 

Whamisan merilevää sisältävä Kelp Sheet Mask on merkin toinen hittituote hoitoveden rinnalla. Merilevänaamio on vaikutuksiltaan vailla vertaa. Kahdessa osassa tuleva naamio (erilliset liinat kasvojen ylä- ja alaosalle) levitetään kasvoille 20 minuutiksi ja ihosta tulee ennennäkemättömän kirkas ja raikas. Merilevä ja algiinihappo ovat anti-age-raaka-aineina omaa luokkaansa. Iho näyttää saman tien kiinteämmältä, elastisemmalta ja tasaisemman sävyiseltä. Naamio vähentää kuivia juonteita selkeästi ja poistaa kasvoilta turvotusta. Myös Whamisan naamion raaka-aineet on fermentoitu, jotta sen sisältämät 32 jo ennestään tehokasta luomuraaka-ainetta olisivat vieläkin tehokkaampia. 

Naamioliinojen ohella korealaisissa ihonhoitosarjoissa on tyypillisesti kertakäyttönaamioita myös täsmähoidoksi. Tummiin silmänalusiin tehoavat TonyMolyn Panda's Dream Eye Patch -silmänalusnaamiot. Naamiot asetellaan silmien ympärille ja annetaan vaikuttaa 10–20 minuuttia. Myös korealaisen Kocostarin Princess Eye Patch -silmänalusnaamiot poistavat tehokkaasti turvotusta. Hydrogeelinaamiot viilentävät silmänalusihoa ja pysyvät hyvin paikoillaan geelimäisen koostumuksensa ansiosta. Merkiltä löytyy myös pelkästään huulia hoitavia Lip Mask -hydrogeelinamioita. Ne kosteuttavat ja hoitavat esimerkiksi rohtuneita huulia tehden niistä todella pehmeät. 


Whamisa Kelp Sheet Mask on merilevänaamio, joka poistaa turvotusta, supistaa ihohuokosia ja häivyttää kuivia juonteita sekä tasoittaa ihon sävyä. 

TonyMolyn Panda's Dream Eye Patch -silmänalusnaamiot vähentävät turvotusta silmien ympäriltä ja tehoavat säännöllisessä käytössä myös tummiin silmänalusiin. Kocostarin hydrogeelistä valmistetut naamiot silmänalusille ja huulille antavat pikaisen virkistävän avun kuivalle iholle. Kuvissa Eeviksellä Lip Mask Pink Peach ja Princess Eye Patch Silver.


Osta Whamisa -tuotteita >
Osta TonyMoly -tuotteita >
Osta Kocostar -tuotteita >


Tuotenosto:

Tonymoly Pandas Dream Eye Patch 1kpl–31437052

WHAMISA Organic Flowers Toner Original kasvovesi 120ml–29420033

WHAMISA Organic Kelp Sheet Mask merilevänaamio 30g–29420046

KOCOSTAR Princess Eye Patch Gold silmänympärysnaamio–29494503

KOCOSTAR Lip Mask Pink Peach huulinaamio–29494505


Tuotenosto:

Tonymoly Timeless Ferment Snail Essence Set 50ml–31437036

Tonymoly Timeless Ferment Snail Cream 50ml Setti–31437037

Tonymoly Pandas Dream Watery Moisture Gel Cream 50g–31437028

Tonymoly I Am Real Pearl Mask Sheet–31437030

 

Ohjeet
Ota yhteyttä

Ota yhteyttä