MUOTOVAAHTO


 • Kaikille hiustyypeille ja -mitoille

 • Paras tapa lisätä tuuheutta ja ryhtiä

 • Vaatii kaverikseen aina föönin


Muotovaahto on hiusmuotoilun klassikkotuote, joka ei ole hetkeen noussut valokeilaan hiustrendeissä. Vaahtoa ei kuitenkaan kannata hyllyttää muotoilutuotteita valitessa, se nimittäin sopii kaikille tuuheutta ja ryhtiä hiuksiinsa haluaville. Ohuet ja ryhdittömät, lyhyet ja pitkät, suorat ja kiharat - kaikki saavat muotovaahdosta runsautta ja ilmavuutta.

Muotovaahtoa käytetään aina pyyhekuiviin hiuksiin. Purista kämmenellesi noin golfpallon kokoinen annos, levitä vaahto molempiin käsiin ja haro hiuksiin. Keskity levityksessä hiusten tyveen ja hiero vasta loput tuotteesta latvoihin. Toista käsittely jos hiuksesi ovat pitkät tai tuuheat. Föönaa muotovaahto ja kosteat hiukset kuivaksi harjaa apuna käyttäen. Näin vältät koppuraiseksi jäävät hiukset eikä vaahto latista hiuksia. Voit pitää pään alaspäin föönatessasi, jos hiuksesi ovat raskaat ja pitkät - näin muotovaahto kuivuessaan tekee hiuksen tyveen huomattavasti lisää kuohkeutta.

Muotovaahto turvottaa hiusta ja tekee siitä helposti käsiteltävän. Se sopii hiuksillesi pohjatuotteeksi kaikenlaisen muotoilun alle. Voit tehdä loivaa lainetta, korkkiruuvikiharaa tai piikkisuoraa kampausta, muotovaahto toimii erinomaisesti kaiken muotoilun pohjana. Sitä kannattaa siis harkita eräänlaisena jokapäiväisenä monitoimituotteena, joka vieläpä kaiken lisäksi suojaa hiuksiasi.

Tähtituote:  Wella Eimi Extra Volume -muotovaahto antaa hiuksille voimakasta pitoa ja tuuheutta. Sen koostumus suojaa hiusta lämpökäsittelyltä ja kosteuttaa sitä, joten se on täydellinen tuote levittää hiuksiin ennen föönausta tai lämpöraudalla muotoilua. Riittoisa pullo kestää tiuhassa käytössäkin todella pitkään. Vaahto tuoksuu hedelmäisen raikkaalta eikä tee hiusta tahmeaksi tai tunnu hiuksessa raskaalta.SUOLASUIHKE


 • Paras luonnonkiharoille tai paksuhkolle hiustyypille

 • Tekee hiuksesta rouhean ja pörröisen

 • Vältä harjaa suolasuihkuttelun jälkeen


Erityisesti kesäisten rantalaineiden luottotuote - suolasuihke - antaa hiuksiin karheaa tekstuuria ja auttaa kiharan tai laineen muodostumisessa hiukseen. Suolasuihke korostaa joko hiuksen omaa luonnollista kiharaa tai tekee kihartimella käännetystä laineesta pysyvämmän ja rouheamman.

Suolasuihke saattaa latistaa kaikista hennoimman hiuslaadun ja voi tehdä vaalennetusta kuivasta hiuksesta jopa liian pörröisen. Upeaa tekstuuria, pitoa ja volyymia sillä saa kuitenkin erityisesti pitkiin ja puolipitkiin hiuksiin. Suolasuihke viimeistelee rennot kesäkiharat hetkessä. Suihkauta jo kiharrettuihin hiuksiin suolasuihketta ja puristele kiharoista merituulen tuivertamat. Huomaa, että suolasuihke on siis aivan viimeisenä käytettävä tuote, eikä sen kanssa välttämättä tarvita hiuslakkaa.

Harjaa kannattaa välttää suolasuihkuttelun jälkeen (hius katkeilee helposti suolasta kovettuneena) ja suolasuihkeella muotoilun jälkeisenä päivänä hiukset joutuu yleensä pesemään. Mattainen muotoilusuihke sopii kuitenkin päivittäiseen käyttöön jos omaan tyyliisi kuuluu rennon boheemit kiharat.

Tähtituote Cutrin Muoto rough texture salt spray -suolasuihkeen koivusokeri hoitaa ja vahvistaa hiusta muotoilun lomassa. Suolasuihke suihkuaa pullosta tasaisesti ja tuote kuivuu hiuksiin melko nopeasti. Raikkaassa tuoksussa on häivähdys merituulen ja suolan tuoksua vahvistamaan mielikuvaa täydellisistä rantalaineista. 


 

 SOKERISUIHKE


 • Kaikille hiustyypeille ja -mitoille

 • Kohottaa hiuksia ja antaa niille rakennetta ja kiiltoa

 • Föönin kanssa runsaampaa volyymia, yksinään luonnollisempaa muotoa


Suola ja sokeri valtasivat hiustuotteet muutama vuosi takaperin. Siinä missä suolasuihkeella hiukseen saadaan pitävyyttä ja karheutta, sokerilla lisätään tuuheutta ja kiiltoa. Sokerisuihke sopii kaikenlaisiin kampauksiin pohjatuotteeksi kohottamaan hiusta.

Kun haluat sokerisuihkeesta voimakkaammin tuuheutta ja kohotusta, suihkuttele se pyyhekuivaan hiukseen ja föönaa kuivaksi. Föönin ja harjan avulla saat tuotteen levittymään tasaisemmin hiuksiin, jolloin hiuksista jää kevyet, mutta ilmavammat ja tuuheammat. Tässä tarkoituksessa sokerisuihke on erinomainen muotoilutuote ohuille ja hennoille hiuksille.

Kuiviin hiuksiin suihkuteltaessa sokerisuihke auttaa muotoilussa ja antaa hiukseen lisää kiiltoa. Suihkuta tuote kaikkialle hiuksiin ja rypistele tuote sormin hiusten latvoihin. Kokeile sokerisuihketta niin lyhyeen kuin pitkäänkin hiukseen, se on myös ehdottomasti unisex-tuote, soveltuen niin naisille kuin miehille.

Tähtituote: Wella Eimi Sugarlift -sokerisuihke on pirteä ja karkkinen sokerisuihke, joka tekee hiuksesta ilmavan tuuhean ja kiiltävämmän. Suihkeen sokeriuute myös hoitaa ja ravitsee hiusta. Tämä sokerisuihke ei ole ollenkaan tahmea eikä se tee hiuksesta liian raskasta tai likaisen näköistä. Se myös lisää silminnähtävästi hiusten volyymia.KUIVASHAMPOO


 • Ihanteellinen rasvoittuvalle hiuspohjalle

 • Kohottaa hiusta tyvestä

 • Sopii kaikille hiustyypeille ja -mitoille


Kuivashampoon tarkoitus on poistaa hiuksista ja hiuspohjasta ylimääräistä rasvaa. Vastoin sen nimeä, kuivashampoolla ei kuitenkaan voi puhdistaa hiuksia. Se ei siis pidennä hiusten pesuväliä, lähinnä päin vastoin vaatii hiusten pesua useammin.

Kuivashampoo imee itseensä hiuspohjasta ja hiuksesta ylimääräistä rasvaa esimerkiksi riisitärkkelyksen avulla. Se on ihanteellisin tuote rasvoittuvalle hiustyypille, jolloin hiukset rasvoittuvat nopeasti (jopa päivässä) pesujen välissä. Runsaasti käytettynä, erityisesti monta päivää putkeen, kuivashampoo voi jopa kuluttaa hiusta ja hiuspohjaa, sekä olla syynä kuivaan päänahkaan tai kuviin hiuksiin.

Käytä siis kuivashampoota maltillisesti. Voit kohottaa sillä hiusten tyveä jopa heti pesun jälkeen, mutta vältä käyttämästä kuivashampoota montaa päivää putkeen ilman hiusten perusteellista pesua välissä. Hiustyvessä kuivashampoo kohottaa hiusta ja latvoihin suihkuteltuna se tekee hiuksesta pehmeämmän ja helpommin käsiteltävän. Ravista pullo aina hyvin ennen käyttöä ja suihkuttele suhteellisen kaukaa hiuksiin. Harjaa hiukset aina suihkuttelun jälkeen niin saat kuivashampoon levittymään tasaisemmin ja vältät tahmeat kohdat tai valkoisena hehkuvat läikät hiuksissasi. 

Tähtituote NO NOTHING Dry shampoo -kuivashampoo sopii värittömän koostumuksensa vuoksi kaikenvärisille hiuksille. Erittäin hienojakoinen suihke muotoilee hiukset ilmavasti ja jättää ne pehmeiksi. Hajusteeton ja Allergia- ja astmaliiton kanssa yhdessä kehitelty tuotesarja sopii myös allergiselle ja hajusteherkälle.

 

 

 HIUSPUUTERI


 • Ihanteellinen rasvoittuvalle hiustyypille

 • Antaa kohotusta hiuksen tyveen

 • Sopii erityisen hyvin lyhyille ja hennoille hiustyypeille


Hiuspuuteri toimii samalla tavalla kuin kuivashampoo; se sitoo hiuksista ja hiuspohjasta ylimääräistä rasvaa. Hiuspuuteri ja kuivashampoo eroavat toisistaan siinä, että puuteria käytetään hiusten tyvessä ja kuivashampoota tyven lisäksi myös hiuksen pituuksissa ja latvassa.

Hiuspuuteri on kuivaa ja kevyttä ja se kohottaa hiusta suoraan tyvestä. Se on ihanteellinen lyhyille hiuksille tai hennoille hiustyypeille, jotka kaipaavat kevyttä kohotusta hiuksen juureen. Älä kaada hiuspuuteria suoraan pullosta hiuksiisi, sillä yliannostus puuteria tekee hiuksista tahmeat. Ripottele puuteria ensin sormiin ja pöyhi sitten hiuksia irti päänahasta.

Hiuspuuteri on erinomainen muotoilutuote esimerkiksi kesällä tai urheillessa, sillä se pitää päänahan kuivempana ja kampaus kestää paremmin hikoilua tai kuuman kosteaa ilmaa.

Tähtituote:  Schwarzkopf Osis+ Session Label Powder Cloud -hiuspuuteri on kevyttä ja pehmeää puuteria, joka kohottaa hiusta tyvestä tehokkaasti. Pumppupullo annostelee puuteria kämmenelle sopivasti ja harmaan puuterin ansiosta tuote ei näy valkoisena laikkuna tummassakaan hiuksessa.


MUOTOILUVAHA


 • Tuuheutta, runsautta ja pitoa

 • Sopii erityisen hyvin lyhyille hiuksille

 • Hyvä tuote elvyttämään myös edellisen päivän kiharat


Muotoiluvaha antaa hiuksille rakennetta ja pitoa. Puolimattainen muotoiluvaha on valikoimista monikäyttöisin soveltuen niin miehille kuin naisille. Muotoiluvaha sopii parhaiten lyhyiden hiusten muotoiluun. Se soveltuu kaikille ihotyypeille hennoista raskaampiin tai suorista kihartuviin hiuksiin.

Muotovahaa levitetään pyyhekuiviin tai kuiviin hiuksiin ja harjataan tai harotaan sormin kaikkialle hiuksiin. Puolimattainen muotoiluvaha antaa hiukselle hennon heleyden, mutta ei geelimäistä kiiltoa. Vahaa voi kerrostaa halutun lopputuloksen saamiseksi ja sen voi kiinnittää hiuslakalla.

Annostele vahaa sormiin halutusta lopputuloksesta riippuen suunnilleen saman verran kuin levittäisit voita leivällesi. Aktivoi vaha sormien välissä hieromalla sormia voimakkaasti yhteen. Lämpö saa vahan notkistumaan ja se levittyy hiuksiin helpommin. Haro sen jälkeen tuote hiuksiin ja halutessasi kampaa hius samantien muotoonsa. Pitävämmän lopputulosen saamiseksi voit vahan levityksen jälkeen föönata hiusta haluamaasi muotoon, esimerkiksi taaksepäin kasvoilta. Lämpö notkistaa vahaa entisestään ja hiusta on helpompi muotoilla. Voi myös kiinnittää vahauksen halutessasi hiuslakalla.

Vaha unohdetaan usein pitkän hiuksen muotoilutuotteena, mutta se on erinomainen muun muassa palauttamaan edellisen päivän kiharoihin muotoa ja joustavuutta.

Tähtituote: Cutrin Muoto Rough Styling Wax -muotoiluvaha sopii neutraalin tuoksunsa puolesta unisex-tuotteeksi. Vaha lämpiää käsissä nopeasti ja se on helppo levittää hiuksiin. Annostelussa saa olla niukkasorminen; pieni määrä riittää lyhyen hiuksen muotoiluun. Vaha voi näyttää alussa hieman rasvaiselta hiuksissa, mutta anna sen kuivua, se muuttuu mattaisemmaksi kuivuessaan. 


 

 FÖÖNAUSNESTE


 • Suojaa ja hoitaa hiusta

 • Antaa lämpösuojan

 • Tuuheuttaa ja tekee hiuksesta paremmin käsiteltävän


Vanhasta klassikosta – föönausnesteestä - käytetään usein myös nimitystä muotoilusuihke. Myös lämpösuojasuihkeessa on tavallisesti föönausnesteen tyypillisiä ominaisuuksia. Rakkaalla tuotteella voi siis olla monta nimeä, kaikkia yhdistää niiden käyttötarkoitus.

Föönausneste sopii kaikille hiustyypeille ja kaikille hiuksen pituuksille. Se nimensä mukaan suihkutellaan hiukseen aina ennen föönausta. Voit suihkuttaa nesteen pyyhekuiviin hiuksiin muotoilun pohjaksi tai kuiviin hiuksiin esimerkiksi vaihtaessasi hiusten muotoilua vaikkapa suorasta kiharaksi. Neste täytyy aina föönata hiukseen, koska se tarvitsee aktivoituakseen lämpöä. Muista suihkuttaa tuote kaikkialle hiuksiin aina tyvestä latvaan.

Föönausneste antaa kampaukselle kuohkeutta, tuuheutta ja pitoa. Se helpottaa hiuksen käsittelyä ja saa muotoilun kestämään todella paljon paremmin. Jos suihkutat föönausnesteen pyyhekuivaan hiukseen, föönaat hiukset kuiviksi ja sen jälkeen vielä kiharrat hiukset, kiharat pysyvät varmasti veltossa tai liukkaassakin hiuksessa tuplasti pidempään!

Tähtituote:  Amika Bombshell Blowout spray -föönausneste jättää hiukset ilmaviksi ja tuuheiksi föönauksen jälkeen. Tuotteen tyrnimarjan siemenöljy hoitaa ja ravitsee hiusta ja suihke suojaa hiusta lämpökäsittelyltä. Suihkepulloa on helppo käyttää ja se annostelee tuotetta tasaisesti hiuksiin. 


 

Tekstit: Eevis Liedes

Kuvat: Eevis Liedes & Eeva Suutari


Tuotenosto:

Amika Bombshell Blowout Spray föönaussuihke 237 ml–18408509


 


Tuotenosto:

Cutrin Muoto Rough Styling Wax muotoiluvaha 100 ml–28012520


 


Tuotenosto:

Schwarzkopf Osis+ Session Label Powder Cloud hiuspuuteri 8 g–24934504


 


Tuotenosto:

Wella Professionals EIMI Sugar Lift rakennesuihke 150 ml–6824031


 


Tuotenosto:

No nothing Very Sensitive Dry shampoo 250 ml–28230027


 


Tuotenosto:

Cutrin Muoto Rough Texturizing Salt Spray suolasuihke 200 ml–28012505


 


Tuotenosto:

Wella Professionals EIMI Extra Volume muotovaahto 300 ml–6824059


 

Sivun alkuun