Iho voi olla haastava monella eri tapaa. Siinä voi tapahtua myös vaihtelua nopeastikin vuodenajan vuoksi. Moni painii ihon kuivuuden tai pintakuivuuden kanssa. Tähän liittyvät ongelmat yleensä vain lisääntyvät syksyn edetessä, joten nyt on hyvä aika miettiä ihonhoitorutiiniaan uusiksi. Myös kehomme hormonimuutokset vaikuttavat ihoon. Hormonimuutoksista johtuvat epäpuhtaudet tai jopa aikuisiän akne on myös yleistynyt ja siihen kaivataan enenevissä määrin vinkkejä. 


Et ehkä ole tullut ajatelleeksi, että näillä kahdella ihon epätasapainotilalla onkin paljon yhteistä ja niitä voi hoitaa monilla samoilla tuotteilla.

Tässä muutamia täsmätuotteita, joista kannattaa aloittaa: 


HYVISTÄ RASVAHAPOISTA HYÖTYY JOKAINEN IHOTYYPPI

Valioravinto Iho Omega – Ongelmaihon hyvinvointiin 

Iho Omega -ravintolisä sisältää ihon tarvitsemia rasvahappoja. Riittävä ja oikeanlainen rasvahappopitoisuus pitää ihon tasapainoisena. Kapselit auttavat niin epäpuhtaan ihon kuin kuivankin ihon hoidossa. 

Kuivaa ihoa rasvahapot auttavat säilyttämään ihon riittävän kosteuden. Kun iholta puuttuu hyviä rasvahappoja, se kuivuu herkemmin. 

Tutkimusten mukaan kuitenkin myös aknen puhkeaminen ja hyvien rasvahappojen puute kulkevat usein käsikädessä, joten myös rasvoittuva ja akneiho kaipaavat nimenomaan hyviä ja laadukkaita rasvahappoja, jotta iho on tasapainoisempi ja terveempi. 

Iho Omega -ravintolisä sisältää kotimaista mustaherukansiemenöljyä, joka sisältää tärkeitä rasvahappoja ihon tarpeisiin. Öljyä on täydennetty beetakaroteenilla, josta muodostuva A-vitamiini myös ylläpitää ihon hyvinvointia. 

 

MIEDOSTA PESUVOITEESTA HYÖTYY NIIN KUIVA KUIN EPÄPUHDASKIN IHO

Olivia Klein Cream & Wash puhdistusvoide

Ihon epätasapainotilan taustalla voi olla myös huono puhdistustuote. Liian pesevä ja ihoa kuivattava puhdistustuote voi aiheuttaa sekä ihon kuivumisen ja pintakuivuutta sekä sen, että ihoon tulee lisää näppyjä ja jopa finnejä. Kipeät näppylät, joista ei ikinä muodostu märkivää finniä voivat myös olla kuivattavan puhdistustuotteen ansiota. Ihon pinta kuivuu liikaa eikä ylimääräinen tali pääse ihosta ulos. 

Kun ihoa suojaavaa hydrolipidikalvoa kiusaa liian voimakkaalla puhdistustuotteella, on noidankehä erilaisista iho-ongelmista valmis. 

Olivia Kleinin Cream & Wash on todella hellävarainen puhdistusvoide, joka sulattaa meikin ja lian iholta. Ihon ollessa erityisen kuiva, tämän puhdistustuotteen voi ainoastaan pyyhkiä kasvoilta pois - joko kuivalla vanulapulla tai kastellulla musliiniliinalla. Puhdistusvoide on yhtä aikaa hoitotuote, joten ihoa ei kiristele puhdistuksen jälkeen vaan iho on pehmeä ja tasapainoinen, kosteutettu ja ravittu. Puhdistusvoide on täysin tuoksuton ja se soveltuu myös herkille silmille silmämeikin poistamiseen. 


KUORINTA HELPOTTAA PINTAKUIVUUTTA JA AUTTAA EHKÄISEMÄÄN EPÄPUHTAUKSIA

Evolve Organic Beauty Liquid Radiance Glycolic Toner 

Säännöllisestä kuorinnasta on hyötyä niin kuivalle kuin epäpuhtaallekin iholle! Kuollut ihosolukko ihon pinnalta irtoaa ja kaikki hoitotuotteet pääsevät vaikuttamaan iholla tehokkaammin. Pintakuivuus, jota voi esiintyä niin kuivalla kuin rasvoittuvallakin iholla on nopeasti historiaa säännöllisen kuorinnan avulla. 

Evolve Organicin kuoriva kasvovesi on sekoitus AHA- ja BHA-happoja. Kasvovesi uudistaa ja kirkastaa ihoa. Hedelmähapoilla on enemmän ihon sävyä tasoittavia ja ihoa kirkastavia ominaisuuksia. BHA-happo kuten esimerkiksi salisyylihappo sen sijaan puhdistaa ihohuokosia myös sisältäpäin nopeuttaen epäpuhtauksien paranemista sekä ehkäisten uusien finnien syntymistä. 

Jokaisen ihotyypin kannattaa lisätä kuoriva kasvovesi hoitorutiiniinsa kerran viikossa. Muita kuorivia tuotteita ei samaan aikaan tarvitse.  

 

RAUHOITA JA TASAPAINOTA TEHOTUOTTEELLA

Lumene TYYNI hampputehohoito

Tehohoito sopii erityisen hyvin sekaihon ja herkästi epäpuhtauksia saavan ihon hoitoon. Se sopii hyvin myös rasvoittuvalle iholle. Voit kuitenkin aivan hyvin lisätä sen hoitorutiiniisi vaikka ihosi olisi normaali tai kuivaan taipuvainen. 

Sen sisältämä luomuhamppuöljy rauhoittaa ihoa. Hamppuöljy sisältää runsaasti iholle hyödyllisiä rasvahappoja, jotka suojaavat ja vahvistavat ihoa. Tehohoito sisältää myös pohjoista mesiangervoa, jolla on ihoa tasapainottava vaikutus. 

Käytä öljytehohoitoa kosteuttavan suihkeen tai seerumin jälkeen. Voit halutessasi jatkaa hoitoa voiteella. Jos et pidä öljystä meikin alla, voit käyttää sitä myös iltaisin. Öljyn koostumus on hyvin ohut eikä se tuki ihohuokosia. 


SAVINAAMIO TASAPAINOTTAA IHON EPÄPUHTAUKSIA 

Absolution Le Soin Purifiant Deep Cleansing Face Mask 

Savinaamio säätelee ihon talintuotantoa, joten tämä on ihanteellinen kasvonaamio sekaiholle, rasvoittuvalle iholle ja iholle, jolla on epäpuhtauksia. Voit käyttää naamiota koko kasvoilla tai vain paikallisesti alueille, joille haluat tehokasta puhdistusta. 

Kasvojen iho on naamion jälkeen kuitenkin kosteutetun ja hoidetun tuntuinen, eikä savinaamio ole imenyt siitä kaikkea tärkeää rasvaa ja kosteutta. Iho on pehmeä eikä sitä kiristele. 

Naamion avulla iho on tasapainoisempi, puhtaamman oloinen ja finnien elinkaari on selkeästi lyhyempi. Naamio sisältää salisyylihappoa, joka puhdistaa ihohuokosia sisältäpäin eli naamio myös ehkäisee uusien epäpuhtauksien syntymistä. Tätä naamiota voit käyttää vaikka ihosi olisi yhtä aikaa kuiva ja epäpuhdas. 


ÄLÄ KUIVATA FINNEJÄ VAAN HOIDA JA KOSTEUTA NIITÄ

Dr. Hauschka Coverstick  

Epäpuhtauksien ja näppyjen kuivattaminen ei ole ratkaisu, etenkään pitkällä aikavälillä. Silloin kun iholla esiintyy epäpuhtauksia, pitäisi ihoa nimenomaan kosteuttaa kevein tuottein ja valita tuotteita, jotka suojaavat ja hoitavat ihoa. 

Dr. Hauschkan peitevoidepuikko hoitaa ja rauhoittaa tulehtuneita epäpuhtauksia muun muassa rohtokasvien avulla. Masmalolla ja kehäkukalla on ihoa puhdistavia ominaisuuksia. Laadukkaat kasvivahat ja -öljyt suojaavat iho ja säilyttävät iholla riittävän kosteuden.  

Puikko nopeuttaa finnin parantumista selvästi. Voit käyttää sitä ennen meikkivoidetta, jotta saat sen hoitavat tehot parhaiten käyttöösi. Voit myös lisätä sitä päivän aikana epäpuhtauksien päälle.  

Kuivallekin iholle voi ilmestyä satunnaisia epäpuhtauksia, erityisesti hormoneista johtuvia. On tärkeää myös kuivalla iholla käyttää hoitavaa finnin täsmätuotetta, sillä lisääntynyt kosteutus auttaa epäpuhtautta tulemaan ulos ja siten parantumaan nopeammin. 

 

Teksti ja kuvat: Eevis Liedes


Tuotenosto:

Olivia Klein Cream & Wash puhdistus- ja hoitovoide 200 ml–38111529

Evolve Organic Liquid Radiance Glycolic Toner Kasvovesi 100 ml–42724503

Valioravinto Iho Omega mustaherukansiemenöljykapseli 60 kaps.–469531

Dr. Hauschka Cover stick peitepuikko 2g–37791004

Absolution Le Soin Purifiant Syväpuhdistava ja kirkastava kasvonaamio 50 ml–32895027

Lumene TYYNI Rauhoittava & tasapainottava hamppu-tehohoito 30ml–45815001Vastuullista kesämuotia ja kosmetiikkaa nyt ALE-hintaan

Laatua rakastavalle kesäALEmme on juhlaa! Luotettavat merkkituotteet, kuten Marks & Spencer, Tommy Hilfiger, Nanso, Esprit ja Vero Moda, ovat mukavia, tyylikkäitä ja kestävät käytössä pitkään. Ostamalla kestävää laatua, säästät myös ympäristöä. Muistathan hoitaa ihoa myös kesällä! Kosmetiikka-alestamme löydät tärkeät luottomerkit nyt edullisesti, ja ihanilla laatumeikeillä säilytät tyylisi aamusta iltaan. ALE 18.6.–1.8. Sokoksella, Emotionissa sekä verkkokaupassa sokos.fi.

Kesämiehelle muotia ja kosmetiikkaa nyt ALEssa!

Kesän mukavimmat, tyylikkäästi rennot vaatteet miehelle löytyvät nyt edullisesti ALEsta! Marks & Spencerin pellavasekoitehousut ovat joka paikan luottohousut moneen menoon. Vyölenkit ja kolme värivaihtoehtoa – osta vaikka kahdet, nyt ei hinta miestä paina! Poimi koriin samalla mukavat boxerit ja Björn Borgin sukat. Jalkaan suit-sait sujahtavat kevyet ja mukavaksi muotoillut Crocs-sandaalit – eikä maksa paljon! ALE 18.6.–1.8. Sokoksella, Emotionissa sekä verkkokaupassa sokos.fi.