3 askelta miesten ihonhoitoon: Kuori, puhdista ja kosteuta

Arki ja lähestyvä kaamosaika vaativat karskimmallekin iholle uusia otteita. Esimerkiksi parranajo rasittaa ja kuivattaa ihoa. Terveen ja raikkaan näköisen ihon ohje on helppo: kuori, puhdista ja kosteuta. 

Hyvä ja tehokas ihonhoito on muutakin kasvojen saippuointi suihkun yhteydessä sekä parranajo. Iholla on yksilöllisiä tarpeita, mutta nämä kolmea askelta kaikkien tulisi kokeilla. Ratkaisua ei kannata alkaa hakea vasta, kun saat iho-ongelmia tai iho kiristää. 

Kuori 1–2 kertaa viikossa. Kuorinta poistaa kuolleet, hilseilevät, ihosolut ihon pinnalta ja kasvojen iho pysyy huomattavan elinvoimaisen näköisenä. Kuorinta helpottaa myös parranajoa. Se auttaa nostamaan sisäänpäin kasvaneita sänkiä ihosta. Kuorinta on syytä ottaa rutiiniksi, jos ajat partaa säännöllisesti.  

Kuorinta käy näppärästi: puhdista kasvot ensin puhdistusaineella. Hiero kuorinta-ainetta kauttaaltaan kasvoille minuutin ajan, jonka jälkeen kasvot huuhdellaan. Parta kannattaa ajaa kuorinnan jälkeen ja kosteuttaa after shave -balsamilla.

Tuotenosto:

Bulldog Orginal Face Scrub kasvokuorinta 125 ml–2580505

Biotherm Homme Facial Exfoliator kuorintageeli 150 ml–183468

Shiseido Men Deep Cleansing Scrub kuorintavoide 125 ml–182742

Säännöllinen puhdistus on tärkeää ihon hyvinvoinnille, eikä pesuun riitä pelkkä palasaippua tai suihkugeeli. Puhdistus ehkäisee mustapäiden syntyä ja muita epäpuhtauksia. Iholle kertyy nimittäin päivittäin saasteita, pölyä ja talia, joka tulisi pestä kerran päivässä. 

Tuotenosto:

House 99 Purefectly Clean Face Wash kasvojenpuhdistusgeeli 125 ml–30034522

Lumene Men SUOJA kasvopesu herkälle iholle 150ml–22574185

Clinique for Men Face Wash kasvosaippua 200 ml–3801506

Viimeisenä muttei vähäisimpänä kosteutus. Kosteusvoide valitaan iän ja ihotyypin mukaan. Jos voide tuntuu liian täyteläiseltä, kannattaa valita seerumi. Kosteusvoiteet ja -seerumit kosteutuksen lisäksi, viilentävät, kiinteyttävät, suojaavat auringolta ja ravitsevat ihoa. Tänä päivänä Sokoksen, Emotionin ja verkkokaupan valikoimista löytyy tuotteita jokaisella, ikään ja ihoon katsomatta, hifistelijöille, luonnonystäville ja kotimaisuuteen satsaavalle. 

Tuotenosto:

Bulldog Original Moituriser kasvovoide 100 ml–2580508

Lumene Men SUOJA 2in1 Kosteusvoide herkälle iholle 50ml–22574190

Mádara Smart Antioxidants Fine Line Minimising Cream kosteusvoide 50 ml–19582004

 

 

Osta miesten kasvohoidon tuotteita >

 

Sivun alkuun